Cukr

Cukr https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368338/mid_doba-jedova-9-cukr-hU0-368338.jpg 3 12 3

Doba jedová série

< 9. díl >

Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem – v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách. Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy: • třetina všech dospělých trpí obezitou, • dvě třetiny dospělých nadváhou, • téměř každý sedmý je diabetik • a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu. Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy o výživě.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Triton
Originální název:

The Case Against Sugar


více info...

Přidat komentář

DriftBooks
19.03.2019 2 z 5

Kniha se dotýká tématu, který mě zajímá. Cukr a jeho vliv na civilizační choroby. Novinář Gary Taubes v ní shromáždil úctyhodné množství materiálů, které ukazují na spojitost zvýšené konzumace cukru s epidemií cukrovky 2. typu. Ovšem to je tak zhruba o této knize vše. Kdo si informace našel jinde, nic moc nového se nedozví. Kdo hledá, je to řekněme zajímavý a podnětný pramen.

Olous1
26.06.2018 2 z 5

Musím bohužel souhlasit s předchozím komentářem, kniha je moc odborná. ..stále se opakující cukr..cukr a cukr.Asi už jsem té odborné literatury přesycená.


Metroušek
11.05.2018 2 z 5

Chápu, že se vydavatelství snaží navázat na oprávněný úspěch prvních "dob jedových", ale ne každý z dalších dílů se vyvedl. Ani tentokrát nemělo vydavatelství šťastnou ruku, kniha patří k nejhorším a nejzbytečnějším v sérii, a závěr knihy je každému jasný i bez přečtení - jezte cukr i jeho náhražky co nejméně, pravděpodobně je to bílý jed. Tak aspoň jednu radu ode mne: přestaňte naráz sladit kávu a čaj, na chuti rozdíl opravdu po čase ani nepoznáte, ale na zdraví ano.

Štítky knihy

zdraví péče o zdraví civilizační choroby zdravá výživa

Autorovy další knížky

Gary Taubes
americká, 1956
2015  81%Proč tloustneme
2018  53%Cukr