Ďáblovo oko

Ďáblovo oko https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51076/dablovo-oko-51076.jpg 4 21 3

Alex Benedict série

4. díl

Vynikající román z daleké budoucnosti, jeden z příběhů amatérského detektiva Alexe Benedikta, je plný živých detailů, vzrušujících příhod i politických alegorií. Když Alex dostává zoufalý vzkaz od autorky hororů Vicki Greenové, cítí se být zavázán zjistit, co se jí vlastně přihodilo. Vydává se se svou pilotkou Chase Kolpathovou doslova na konec galaxie, na záhadnou planetu, kde si Vicki připravovala materiál pro svou novou knihu. Zde zjišťuje, že planeta je v obrovském ohrožení, které již po léta vládnoucí byrokracie zatajuje. Nyní však nastává panika a evakuace se zdá být beznadějnou.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Devil´s Eye , 2008


více info...

Přidat komentář

trudoš
16.12.2018 3 z 5

Ďáblovo oko je čtvrtá kniha detektivní sci-fi série, pojmenované podle ústředního hrdiny, futuristického archeologa Alexe Benedicta, který při svých cestách vesmírem řeší všelijaké případy. Bohužel u nás nevydané první tři svazky z let 1989 až 2005 se na rozpačitém dojmu docela podepisují. Kromě toho, že se postavy v ději sem tam na předchozí události odkazují, stává se hrdinou i vypravěčem tohoto dílu Alexova sekretářka a sám Alex je víceméně upozaděn. Jack McDevitt si navíc daleko více zakládá na kosmologických záhadách a vesmírných paradoxech než na zápletce samotné, takže ústřední motiv (tedy odhalování zločinu) je odsunut na vedlejší kolej. Proto původní kriminální úmysl tak úplně nefunguje a výsledkem je pouze nefunkční detektivka ve scifistických kulisách.
Přestože mám pro McDevittovu tvorbu slabost, tenhle román byl pro mě drobným zklamáním. Ale i když tady budu na knihu házet špínu zleva zprava a hartusit na všechno možné, faktem zůstává, že je to pořád neuvěřitelně čtivá věc.

Bediczek
27.08.2015 3 z 5

Zezacatku knizka perfektne odsejpa, strasidelne sceny maji bezvadnou atmosferu, skvele jsem se bavil, ale pak se prehoupnete pres prvni pulku a zacne se politikarit a kecat a kecat a nudit, konec je pak tak unahleny ze vam to prijde smesne.


Ighy
31.08.2014 5 z 5

Vynikající knížka, kterým já říkám Brány do jiné dimenze. Má spád, dynamiku, děj a sžijete se s hlavními postavami. Za mě perfektní knížka!

Autorovy další knížky

Jack McDevitt
americká, 1935
2000  71%Motory Boha
2010  78%Ďáblovo oko
2008  85%Deepsix
2011  73%Omega
2010  79%Čindi