Conan a údolí bohů

Conan a údolí bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129051/bmid_conan-a-udoli-bohu-65c2774b9cf80.jpg 3 19 5

Naran, samozvaný velekněz boha s krokodýlí hlavou, rozehrává další nebezpečnou hru plnou krve a zrady. Zmocní se těla mladého krále i vlády nad jeho zemí. Krokodýlí bůh se sytí krví nevinných, ale netuší, že i on má brzy skončit mezi obětovanými, aby se jeho nehodný sluha sám stal bohem. Conan pokračuje v cestě Hyrkánií, nasazuje vlastní život, aby přivedl svého černého přítele nazpátek z říše mlžných jezdců, z děsivých míst plných stínů, odkud se lidé nevracejí. Směr mu ukáže krásná Varadhí, dcera jednoho z dávno zapuzených, prokletých bohů. Avšak nic není zadarmo. Mohutný seveřan musí prolít mnoho své i cizí krve, aby dosáhl svého cíle. Conan bojuje s lupiči i obrovitými zvířaty, jeho meč a odvaha děsí nepřátele, přesto si temný mág myslí, že je jen další figurkou v jeho zákeřné hře. Vrátí se mohutný barbar včas, aby zachránil své přátele před smrtí na obětním oltáři? Zabrání temnému mágovi stát se bohem, jakého svět od pádu prokletých nepamatuje? -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Brána
Originální název:

CONAN AND VALLEY OF THE GODS , 2012


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
11.06.2023 2 z 5

Úplně si nevzpomínám na veškeré události, přímo předcházející tomuto dílu Conanovy ságy z pera Břetislava Čendy a možná i právě proto jsem se ze začátku cítil dost zmaten. Příběh začíná někde uprostřed něčeho. Spousta postav, mě neznámého děje a já jsem definitivně ztracen. Požitek z četby je hned z kraje fuč.

I nadále kniha trpí určitým dějovým "rozháráním", kdy se autor snaží dohnat všechny linky a to včetně záchrany černocha Kudrua z podsvětí, kam ho unesly noční stíny na konci předcházející kniha.

Úplné finále je potom smeteno rychlostí světla a osudy všech postav opíší kruh v takovém fofru...až jsem měl pocit, že autor si snad na poslední chvíli uvědomil, že má na dokončení příběhu už jen dvě stránky, tak s tím musí sakra pohnout. Čenda byl skvělý autor, ale tohle se fakt vymklo a trochu jsem se to i nutil dočítat.

lampernaqui
11.10.2021 3 z 5

(SPOILER) Sice to nedosahuje zábavnosti a kvality předchozích knih, ale pořád je to dobré. Pan Čenda pokračuje přesně tam, kde skončil s příběhem v knize Conan a horští obři. Takže raději čtěte ve správném pořadí. Znovu je to jako na horské dráze... pořád se něco děje a sotva jedna věc skončí, není čas na oddych a přichází další nebezpečí. Nějaké detailnější popisy či vývoje postav opravdu nečekejme, ale jde o poctivé dobrodružné fantasy, které nám naštěstí navrátí jednu z hlavních postav Čendovy série.


Note
23.12.2017 2 z 5

Nekonzistentné. Dej v podstate pôsobil ako viacero poviedok spojených dohromady, čo v konečnom dôsledku dosť iritovalo a znižovalo zážitok z inak pomerne dobre napísanej knihy. Jediná motivácia k čítaniu bohužial bola mať to čím skôr za sebou a začať inú knihu.

t_gon
16.08.2016 3 z 5

Přímé pokračování Horských obrů začíná delším prologem (který slouží víc než dobře pro kompletní shrnutí předchozího děje), po kterém sledujeme sadistické hovado Narana v jeho snaze přechcát všechny bohy z předchozích dílů (Krokodýlí bůh a Kámalí), udělat si z nich své otroky a přitom se pomstít někomu, kdo mu leží v žaludku jako nikdo jiný – samotnému Conanovi. Jenže jak už to tak u našeho barbara chodí, Naran má peška a po jednom velikém dobrodružství s postavami z předchozího dílu, kdy se dějové pohybujeme chvílemi v řeckých bájích a zaklínačském mýtu (Divoký hon), si na konci dáme sraz v údolí bohů s nejednou bohyní a dočkáme se krásného pocitu zadostiučinění, když Naranovi nevyjdou plány tak, jak si ve svých zvrhlých snech představoval. Což je pro čtenáře, který vydržel a nepřeskakoval jeho brutální čistky tisíců obyvatel Hyborie krásný pocit.

Tato kniha je stejně brutální, jako její předchůdci, ale mnohem čtivější než předchozí obři s ucelenějším dějem a svižnějším vyprávěním. Taková menší poznámka, nevím, proč se vydavatel rozhodl takhle vykecávat v anotaci vše, ale rozhodně nedoporučuji číst celou anotaci knihy. Na pár řádcích se takhle do čtenáře nasype celý děj v kostce. A přitom jsou ty obálky k Blancovým knihám tak povedené…

Pavlikruza
01.06.2013

Trochu mi přijde ten konec poněkud podivný, ale jinak celý obsah tak nějak ušel

Autoři knihy

Břetislav Čenda
česká, 1950
Christopher Blanc
americká, 1950

Kniha Conan a údolí bohů je v

Přečtených25x
Knihotéce36x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x