Cesty za štěstím 2 - - Norsko, Arménie, Čína

Cesty za štěstím 2 -  - Norsko, Arménie, Čína https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483589/mid_cesty-za-stestim-2-0nr-483589.jpg 5 16 6

Kniha je pokračováním prvního dílu Cesty za štěstím, kdy se autorka od Bhútánu, Izraele a Islandu posunula k dynamické trojici – Norsku, Arménii a Číně. I zde díky poznávání místní kultury, nahlížení za oponu a provádění hloubkových rozhovorů s obyvateli skládá obrázek toho, co činí místní šťastnými a co pro ně znamená samotná esence štěstí. Vzniká tak nezaměnitelný koktejl namíchaný z ingrediencí osobních zážitků z cest a samé podstaty dané kultury.... celý text

Přidat komentář

pajaroh
25.02.2024 4 z 5

I druhý díl přináší cesty a pohled na život tří odlišných zemí. Líbí se mi kombinace obecných poznatků, rozhovorů s místními i osobní výlety a zážitky, i když mi některé dialogy přišly trochu strojené. Čína mi nepřekvapivě dala zabrat, za což nemůže autorka - všechna čest, že se vydala za hranici komfortu a snažila se najít štěstí v tomto systému.
Opět velmi pěkné povídání.

Calinda
19.02.2024 4 z 5

Krásně graficky zpracované trochu jiné pojetí cestopisu, četla jsem již první díl a tento hodnotím zhruba stejně, autorka má moje sympatie, avšak zajímavé pasáže střídají o dost slabší. I tak ale doporučuji, už jen pro tu grafickou stránku a energii, která z autorčina vyprávění čiší. Ráda si přečtu i další knihu.


Han-nah
06.01.2024 5 z 5

Tyto nádherně podané cestopisy, zážitky autorky, popisy krajin, přírody a mentality lidí s krásnými fotografiemi mě v myšlenkách dostanou tam, kam já se nedostanu.

Runinka
07.01.2023 5 z 5

Úžasný cestopis,zejména Norsko a Arménie mě zaujaly velmi.

Knihomolkaknih
22.02.2022 5 z 5

miluji jeji knihy. Vždy je zhltnu jednim dechem. Jelikož mám hendikep tak moc necestují ale s Vámi procestují zajímavé země. Nejvíc mě uchvátily severské země Island a Norsko. Doufám, že napíše další knihy .

Špacírník
16.01.2022 5 z 5

Stejně jako prvnímu autorčině počinu ani zde nemám, co vytknout. Kristýna se absolutně trefuje do mého vkusu a to především tím, že dokáže propojit část cestopisnou s místními zajímavostmi a ještě se při tom velmi nenásilnou formou dotýká duchovna. Samozřejmě druhá kniha je pro mě o chlup sympatičtější, než kniha první, a to především proto, že stejně jako autorka sdílím velkou lásku k Norsku, kde jsem stejně jako autorka strávila kus života. Nechybí pasáže z výletů, které mohou být občas i dramatické. Tohle je přesně ten typ knihy, která vás nutí vyrazit za kopce a zažít své vlastní dobrodružství. Rozhodně se nejedná o nudný cestopis. Přeji autorce hodně zdaru na dalších cestách, srdečně zdravím do Norska a pevně věřím, že se dočkáme další knihy.

Autorovy další knížky

2019  84%Cesty za štěstím
2021  90%Cesty za štěstím 2 - - Norsko, Arménie, Čína
2023  83%Naše cesty za štěstím - Turecko, Kostarika, Japonsko

Kniha Cesty za štěstím 2 - - Norsko, Arménie, Čína je v

Právě čtených2x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce4x
Chystám se číst14x
Chci si koupit6x