Budoucnost začala už dávno

Budoucnost začala už dávno https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169967/bmid_budoucnost-zacala-uz-davno-169967.jpg 3 3 1

Už na konci druhé světové války prosákly na veřejnost domněnky, které se nikdy nepodařilo zcela umlčet. Proslýchalo se, že na zemi existuje tajemná třetí mocnost. Měla se zrodit v důsledku německé vojenské porážky, zásadních společenských proměn a pronikavým rozvojem moderních technologií. Co se na prvních pohled zdá jako neuvěřitelné science-fiction, to autor zkoumal mnoho let,... celý text

Záhady
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Zukunft hat längst begonnen


více info...

Přidat komentář

Pirkus
08.08.2016 2 z 5

Začátek knihy mě velmi uchvátil a kniha se četla s radostí. Sice zamrzely opakující se věty typu: k tomuto tématu se vrátíme později (apod.), ale i tak jsem byl nadšen.

Mé nadšení dost zchladila 4. kapitola, kde je citován Matthias Kappel (celá kapitola je o jeho blábolech). Nejvíce mě zamrzelo, jak si dovoluje vystupovat proti Fredu Hoyleovi. Fred Hoyle, zasloužilý astrofyzik, který zastává myšlenku panspermie a MK napíše, že astrofyzik není biolog, paleontolog ani genetik a proto je snadné vyvrátit jeho argumenty. Formát, jakým Fred Hoyle je, si může dovolit takovouto myšlenku a není jediným, kdo tuto myšlenku zastává. Zajímalo by mě, zda pan Kappel je biologem, paleontologem a genetikem, když tak rozvážně "napadá" teorii panspermie. Kromě toho, jeho bláboly je ještě snazší vyvrátit, protože jeho teorie, které obhajuje stylem: "Takhle to je" a nedodává žádný pořádný důkaz, jsou velmi vratké.

Od čtvrté kapitoly (která je dle mého odpadem) kvalita knihy klesá. Možná tedy i mým subjektivním pohledem na tuto kapitolu a sebestředností pana Kappela.

Až si budu tuto knihu číst znovu, přečtu si pouze první tři kapitoly, které opravdu stojí za přečtení.

Autorovy knížky

2008  67%Budoucnost začala už dávno

Kniha Budoucnost začala už dávno je v

Přečtených8x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x