Bruce Springsteen: Ilustrovaná encyklopedie

Bruce Springsteen: Ilustrovaná encyklopedie https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242256/mid_bruce-springsteen-ilustrovana-encyk-242256.jpg 4 11 1

Ilustrovaná biografie série

< 7. díl >

Po bouřlivém dětství prožitém na předměstí New Jersey se Bruce Springsteen vydal na mimořádně úspěšnou hudební dráhu a stal se jednou z nejjasnějších stálic na hudebním nebi. Jako písničkář, zpěvák, kytarista a studiový i koncertní umělec dokázal vytvořit mezi sebou a svým publikem tak pevné emoční pouto, jako se to podařilo jen málokomu jinému. Spingsteenovy koncerty, ať sólové, nebo se skupinou The E Street Band, jsou pověstné jeho osobitým projevem, osobním kouzlem a pulzující energií. Počátkem 90. let nastalo takzvané ztracené desetiletí, kdy Springsteen rozpustil kapelu a experimentoval s vlastní hudbou, ne však zcela úspěšně. Když se roku 1999 dala skupina The E Street Band znovu dohromady, znamenalo to návrat na hudební výsluní. Následovalo turné a v následujících několika letech pak řada vynikajících alb a stovky koncertů.Tato knížka vás prostřednictvím 200 jedinečných známých i neznámých fotografií a zajímavého informativního textu seznámí s životním příběhem jednoho z největších písničkářů a interpretu všech dob.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Bruce Springsteen The illustrated Biography , 2010


více info...

Přidat komentář

Jack93
04.08.2015 5 z 5

Pokud o Brucovi nic nevíte a chcete o něm získat základní přehled, musíte si pořídit tuhle knihu. Překrásné fotografie vás provedou výjimečnou hudební kariérou Bosse. To, co dokázal, je dechberoucí a nesmírně obdivuju jeho vůli a tvrdou práci. Kdyby tyhle dvě věci neměl, těžko by mohl i po šedesátce hrát více než tříhodinový představení.

Viděl jsem ho 11. července 2012 v Edenu a v ten den se můj život úplně změnil. Myslím to naprosto vážně. Jen jsem neskutečně žasl, co v 62 letech dokáže. Koncert trval 3 hodiny a 20 minut a byla to fantastická jízda od začátku do konce. Bruce přetáhl večerku o 40 minut. Pokud jste jeho koncert neviděli, tak jste nikdy nezažili opravdovou rockovou show. Když zněla závěrečná Twist And Shout, už dávno jsem se ocitl v ráji (a teď nemám na mysli místo konání).

Zážitek na celý život a jasný důkaz, že po šedesátce život nekončí, naopak, pořád se můžete posouvat dál a dál, což dokazuje vedle Bruce hlavně Mick Jagger. Před 40 lety považovali Bruce za "budoucnost rock 'n' rollu", 23. září mu bude 66 let. Neuvěřitelný, jak ten čas letí. Pevně ale věřím, že Bruce má před sebou ještě dobrých pět let.

P. S. Má nejoblíbenější fotka z této publikace se nachází na stránce 99 - Bruce spolu s Axlem Rosem při Come Together od Beatles v lednu 1994 neboli mí hrdinové pěkně bok po boku.

Autorovy další knížky

Chris Rushby
americká
2011  76%Bob Dylan - Ilustrovaná biografie
2012  89%Bruce Springsteen: Ilustrovaná encyklopedie

Kniha Bruce Springsteen: Ilustrovaná encyklopedie je v

Přečtených12x
Knihotéce10x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x