Objevuj s úsměvem: Auta

Objevuj s úsměvem: Auta https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372969/bmid_objevuj-s-usmevem-auta-5iQ-372969.jpg 5 8 8

Vzdělání, humor, rýmované hádanky i interaktivní úkoly najdou děti v leporelu určeném pro nejmladší fanoušky všeho, co má kola. Jen si to představte: Kolik existuje vozidel! Auta osobní i nákladní, moderní i veterány, obytný přívěs i přepravník pro koně, jeřáb, bagr, autobus, popelářský vůz, sněžný pluh, kombajn a mnoho, mnoho dalších. Auta jedou po dálnici, závodí na rallye, stojí v zácpě i na patrovém parkovišti. Jiná vozidla pracují na poli a na stavbě nebo odklízejí sníh. Jsou velká, hlučná, složitá, rychlá, silná, někdy fascinující, jindy trochu děsivá. Nezřídka si je děti představují jako živé bytosti, které se usmívají, diví, rmoutí nebo zlobí. Děti si o nich mohou povídat a popisovat, jakou činnost autíčka vykonávají a co vyjadřují jejich výrazy. Povídání o situacích, dojmech a jejich příčinách pomáhá při rozvíjení řeči, podněcuje představivost, učí empatii a cvičí schopnost kreativního řešení problémů.... celý text

Literatura naučná Doprava Pro děti a mládež
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Opowiem ci, mamo, co robia auta , 2014


více info...

Přidat komentář

Dáma s hrnstjm
24.07.2019 5 z 5

Nejsem příznivcem knih, kde věci vystupují jako lidé a tady je to zrovna dohnáno do extrému (auto si čte knihu, auto rybaří...). Ale kniha má jiné přednosti: ilustrace jsou pěkné a každá stránka navíc obsahuje nějaký úkol - třeba najít, co do autoservisu nepatří nebo hledat rozdíly mezi dvěma obrázky (mimochodem, v obou těchto případech jsme našli u každého úkolu o jednu položku navíc, než bylo v zadání avízováno). A spoustu různých úkolů si může rodič při prohlížení vymyslet sám. Hodnotím jako nápaditý kousek s naučnými prvky.

Zuzni
13.05.2019 5 z 5

Knih o autech je nespočet, ale taková je jen jedna. Ilustrace jsou vtipné a pokaždé najdete něco nového. Podporuje představivost a tvořivost. U nás navíc skvělá i proto, že jsme bilingvní rodina, takže doporučuji nejen v takových případech!


Jadla
05.04.2019 5 z 5

U nás nepostradatelná, denně otevíraná kniha. Syn ji má od roku a půl svého věku a je jeho nejoblíbenějším "čtivem". Obrázky jsou i pro takto malé dítě zajímavé a srozumitelné. Tvrdý papír odolává bouřlivému listování, když hledáme obrázky, kde udělalo auto bác nebo hají nebo kde dělá chrr pšš.
A hlavní předností je za mne to, že přitom nepůsobí infantilně.

endyamon
02.09.2018 5 z 5

Skvelá kniha pre deti od 3 rokov a viac.

Štítky knihy

auta, automobily

Autorovy další knížky

Marcin Brykczynski
polská, 1946
2018  93%Objevuj s úsměvem: Auta
2018  78%Objevuj s úsměvem: Vláčky
2019  75%Objevuj s úsměvem: Letadla
2021  68%Objevuj s úsměvem: Na dvou kolech
2018  %Poviem ti: Kde sa berie med