rosalee3974 profil

☰ menu
rosalee3974

žena · statistiky

Aktivní: 26.04.2024 06:45 (poprvé 19.01.2015)
Body:228
Palce za komentáře: 224 · 74 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Jak chutná moc
Jak chutná moc
Ladislav Mňačko
Sága o Lundirovi
Sága o Lundirovi
Jan Kozák
Arrowsmith
Arrowsmith
Sinclair Lewis
Murphy
Murphy
Samuel Beckett

Kdo jsem

31. 12. 2023

V roce 2023 jsem přečetla 24 knih. Dle statistiky je to nejvyšší počet knih od roku 2015, kdy jsem si profil založila (pravdou ale je, že ne všechny knížky, které jsem kdy přečetla, jsem zadala jako "přečtené"). Průměrně to dělá dvě knížky měsíčně, tzn. že přečtení jedné mi trvalo cca 2 týdny.

Cíl na rok 2024 je tedy následující:
1. Měsíčně přečíst alespoň 3 knížky, tzn. za celý rok celkem 36 knih.
2. Přečíst více knížek z kategorie "Chystám se číst" - tuto kategorii velmi často přehlížím, ačkoliv tituly do ní přibývají téměř denně. Ve výsledku si ale impulzivně půjčím knihu, která na tomto seznamu není a jen tak náhodou na mě vykoukla z knihovny.
3. Pokusit se splnit co nejvíce úkolů z knižní výzvy. U tohoto předsevzetí si sice moc nevěřím, závisí především na tom, jak se budou témata knižní výzvy shodovat s mým seznamem "Chystám se číst". Člověk je ale tvor vynalézavý, takže určitě to nějak vymyslím.
4. Hodnotit přečtení knihy nejenom hvězdičkami, ale i komentářem. Po přečtení mám sice hlavu plnou myšlenek, pocitů a dojmů, které se mi mnohdy těžko formulují do souvislého a výstižného textu, přeci jen bych se o to chtěla pokusit. Komentář tak bude především pro mě, abych si i po letech pamatovala, jak na mě daná knížka zapůsobila.

Čtení zdar!

*2015*
Tak jsem tady, na databázi knih a objevuji její tajemná zákoutí, možnosti a zajímavosti. Jsem ráda, že ze všech možných druhů zábavy, jsem si vybrala právě knížky, i když musím přiznat, že má vášeň pro ně byla v mém dětství vážně ohrožena.Do knihovny jsem začala chodit na základní škole, nijak zvlášť jsem to neprožívala. Obrat přišel až ve chvíli, kdy mi začala chodit jedna upomínka za druhou, až se jich nakonec naskládalo za 65,- pokuty. Při pomyšlení na takovou ostudu jsem se styděla hodně dlouho, taky mě v knihovně nikdo celé roky neviděl. :-D Díky bohu se pak vše změnilo a já na knížky prostě nedám dopustit. :-)