ZA ZAMČENÝMI DVEŘMI

recenze

Za zamčenými dveřmi (2024) 4 z 5 / Knižní střípky
Za zamčenými dveřmi

38/2024
ZA ZAMČENÝMI DVEŘMI
FREIDA McFADDEN
Nakl. KALIBR
Rok vydání 2024
240 stran
4*/5
Recenzní výtisk z Knižní klub a Knihkupectví Luxor v rámci #spoluprace


Nora se již 26 let snaží zapomenout na to, že je dcerou vraha, a to ne jen tak ledajakého. Zatímco si její otec odpykává doživotní trest, z ní se stala úspěšná lékařka žijící pod novou identitou. Jednoho dne se však začnou dít zvláštní věci, vše vyvrcholí vraždami Nořiných dvou bývalých pacientek. Policie velice rychle obrátí svou pozornost právě na naši hrdinku, neboť naše dvě oběti byly zavražděny stejným způsobem, jakým vraždil její otec...

Stejně jako POMOCNICE mě i tato novinka moc bavila. A řekla bych, že možná i více. Je to již druhá autorčina kniha, kterou jsem přeletěla, ani nevím jak, opět to bylo velice čtivé, krátké kapitoly, které vás prostě nutí číst dál a dál, tak si já osobně thrillery/psychothrillery představuji.

Navíc jsem si myslela, že tuším, kdo za tím vším stojí, ale tentokrát musím s velkou radostí říci, že jsem byla vedle, jak ta jedle. Což považuji samozřejmě za bonus, dokážu ocenit, když mě autor zmate. Jako samozřejmě bylo to ke konci již docela dost přitažené za vlasy, ale tentokrát mi to nijak nevadilo, já se prostě fakt bavila. I zde mě hlavní hrdinka občas vytáčela, párkrát jsem si řekla – dobře ti tak, holka, zase na druhou stranu zažít v dětství to, co zažila ona, možná bych reagovala stejně. Pokud tedy chcete nějaký čtivý thriller, od kterého se vám bude špatně odcházet, ZA ZAMČENÝMI DVEŘMI bude dobrá volba.
( BŘEZEN 2024)

Komentáře (0)

Přidat komentář