Vše nemusí být tak jak se zdá

recenze

Kopírák (2023) 3 z 5 / adamantreaders
Kopírák

Sam Holland
Světová literatura ,detektivky ,krimi ,thrillery /world literature , crime, thrillery
360 stran/ 400 pages
Rok vydání: 2023/ Year of publication: 2022
Nakladatelství: Kalibr /Publishing house Crooked: Lane Books
Pevná vazba/ Paperback

CZ:

#KRYŠTOFA RECENZE:
Kniha: 4 hvězdy
Obálka: 5 hvězd

-Poprvé co jsem zaslechl o téhle knize, že má vycházet, tak jsem věděl že si jí budu muset také přečíst, co bych to jinak byl za knihomola. Na knihu jsem se jako většina lidí opravdu těšil, dokonce i moje mamka byla celá natěšená, až si jí hnedka po mne také bude moci přečíst. Kniha zaujme nejen velice zajímavou anotací , ale hlavně svou nádhernou vizáží, především ořízkou. Kniha se proslavila zejména kvůli tomu, že obsahuje známé krimi příběhy které všichni dobře známe (nebo si je třeba přečetli v novinách).
-Knihu jsem měl přečtenou za pár dní. Některé pasáže byly opravdu kruté a děsivé a to říkám já, který detektivní knihy čte velmi často. Musím přiznat, že jsem měl po přečtení a i během čtení sem tam noční můry . Ano, popisy jednotlivých vražd a způsob jak si vrah "pohrával" jsou hodně nechutné ale je skutečně kopírák dobrý, tak jak se píše??
-Kopírak, jak vrahovi přezdívají, kopíruje jak už jsem psal výše, vraždy slavných sériových vrahů, což nejdříve zní vcelku působivě a lákavě. Já, jakožto velký fanda true crime, už znám všechny tyhle známé vrahy a mám toho hodně naposlouchaného a nakoukaného. A jestli jste taky zločinožrouti, tak bohužel v průběhu čtení zjišťujete, že čtete popis vraždy a místa činu, který už znáte. Přišlo mi, že autorce asi chyběla fantazie, nevymyslela nic nového, jenom okopírovala vraždy, které už někdo někdy udělal. Chvilkami mi to přišlo až přehnané a ne uvěřitelné. Myslím si, že v tomto století, v dnešní době, se všemi možnými technologiemi, moc nejde nemít vůbec žádné důkazy, když člověk zabije okolo dvaceti lidí.
- Sám o sobě příběh byl fajn. Oceňuji množství postav, kterých tam bylo tak akorád a krátké kapitoly. Kdo je vrah jsem začal tušit tak přibližně v půlce a na konci jsem si to akorád potvrdil. Jediné v co doufám, že kniha bude mít pokračování, protože konec nebyl ani náhodu zakončený.
-Knihu hodnotím dobře ale možná jsem od příběhu očekával o trošičku víc. Jsou to krásné 4 hvězdy ale na 5 hvězd to podle mého názoru nemá. Knihu rozhodně doporučuji lidem, kterým nevadí nechutnosti (Takže ne dětem) a nemají detektivní příběhy tak naposlouchané.

Aj:

#KRYŠTOFA REVIEW:
Book: 4 stars
Cover: 5 stars

-The first time I heard about this book, that it was to be published, I knew that I would have to read it too, what kind of bookworm would I be otherwise. Like most people, I was really looking forward to the book, even my mother was excited that she would be able to read it right after me. The book impresses not only with its very interesting annotation, but mainly with its beautiful appearance, especially the clipping. The book became famous mainly due to the fact that it contains well-known crime stories that we all know well (or maybe read them in the newspaper).
- I read the book in a few days. Some passages were really cruel and scary, and I say that, who reads detective books very often. I have to admit that I had nightmares here and there after reading and even during reading . Yes, the deions of the individual murders and the way the killer "played around" are very disgusting, but the copier is really good, so how do you spell it??
- The echo man, as the killer is nicknamed, copies, as I wrote above, the murders of famous serial killers, which at first is quite impressive and tempting. As a big true crime fan, I already know all these famous killers and have listened to and watched a lot. And if you are also a crime eater, then unfortunately you find that you are reading a deion of a murder and crime scene that you already know. It seemed to me that the author probably lacked imagination, she didn't invent anything new, she just copied murders that someone had already done. At times it seemed exaggerated and unbelievable. I think that in this century, in this day and age, with all the possible technologies, it's not very possible to have no evidence at all when you kill around twenty people.
- The story itself was fine. I appreciate the amount of characters that were just right and the short chapters. I started to guess who the killer was about halfway through and I just confirmed it at the end. The only thing I hope is that the book will have a sequel, because the ending was not even a coincidence.
- I rate the book well, but maybe I expected a little more from the story. They are beautiful 4 stars, but in my opinion it does not deserve 5 stars. I definitely recommend the book to people who don't mind disgusting things (so not children) and don't listen to detective stories that much.
#Kryštof


Kopírák Kopírák Sam Holland

Nejděsivější krimi thriller roku! Má krutost nějaké hranice? Anglii ochromí série hrůzných vražd. Každá byla spáchána jinou metodou, brutální … a povědomou. Pachatele totiž podle všeho inspirovali nechvalně proslulí sérioví vrazi ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář