Opravdu tak krutá ?

recenze

Řezník a střízlík (2023) 2 z 5 / adamantreaders
Řezník a střízlík

Alaina Urquhart
Thrillery,horor
229 stran / 242 pages
Rok vydání: 2023 / Year of publication: 2022
Nakladatelství: Kalibr / Publishing house: Zando
Pevná vazba / Hardcover, paperback

CZ:

#Kryštofa recenze:
Kniha: 3,5 hvězdy
Obálka: 5 hvězd

-O knize jsem se dozvěděl díky mému oblíbenému podcastu Knižní klub. Jedná se vlastně o několikátou knihu na kterou jsem se díky podcastu zaměřil, a zjistil jsem si o ní tak něco více. Když jsem se dozvěděl, že to má být jedna z nejkrutějších knih za poslední dobu, tak mi bylo hned jasné že se musím jakožto milovník strašidelných knih přesvědčit, jestli je to opravdu až tak zlé, jak se povídá!

-Příběh vypráví o patoložce jménem Wren Mullerové, která se připletla do jednoho, opravdu krutého případu. Jendá se o zmizení a také několikanásobné vraždy. Případ se podaří naší patoložce Wren spojit, a to s nikým jiným, než sama se sebou. Wren si prožila jako mladá, opravdu strašné napadení, které neměla přežít, vrah jí však dluží smrt. Díky tomu pochopí, že minulost se opakuje a vrah jí nechává malé nápovědy, k tomu aby si uvědomila, že nastal její čas.

-V knize jsem se zezačátku špatně orientovat, hlavně, když se jednalo o změně doby. Případy se v knize prolýnají (nový případ,zároveň ten starý). Nakonec jsem pochopil, kdy se jedná o minulost, ale v knize to není pořádně vysvětlené. Nakonec mi to už nedělalo nedělalo takový problém. Kniha na mne nepůsobila tak krutě, jak jsem očekával, ale přesto byla krutá, nic pro slabé povahy!

-Kniha je celkem krátká, takže ji máte přečtenou opravdu za chvíli. A děj mne naprosto v táhl, takže jsem se musel dozvědět více a více, až jsem knihu dočetl a nevěřil jsem, že je to konec. Dokonce jsem hledal další kapitolu ale ta nikde. Kniha skončila opravdu zajímavě, takže opravdu doufám, že bude další díl a pokud možno co nejdříve.

-Knihu bych doporučil každému milovníku Thrillerů. Ale také každému, kdo nemá odvahu se pouště do něčeho delšího. Kniha mě bavila ale má k ní své výhrady, ale přesto se velice rád pustím do dalšího dílu.


#Kryštof's review:

Book: 3.5 stars
Cover: 5 stars

-I learned about the book thanks to my favorite podcast, Book Club. This is actually the umpteenth book that I focused on thanks to the podcast, and found out a little more about it. When I learned that it was supposed to be one of the most cruel books in recent times, it was immediately clear to me that I had to see for myself as a lover of scary books, if it was really as bad as it is said to be!

-The story tells about a pathologist named Wren Muller, who got involved in one really cruel case. It is about disappearances and also multiple murders. Our pathologist Wren manages to connect the case to none other than herself. Wren experienced a truly horrific attack as a young woman that she should not have survived, but the killer owes her death. This makes her understand that the past repeats itself and the killer leaves little clues for her to realize that her time has come.

-I had a hard time finding my way in the book at first, especially when it came to the change of time. The cases are intermingled in the book (a new case and an old one at the same time). I finally understood when it's in the past, but it's not really explained in the book. In the end it didn't bother me anymore. The book wasn't as cruel to me as I expected, but it was still cruel, not for the faint of heart!

- The book is quite short, so you can read it in no time. And the story completely pulled me in, so I had to learn more and more until I finished the book and I couldn't believe it was the end. I even looked for another chapter but it was nowhere to be found. The book ended in a really interesting way, so I really hope there will be another part and as soon as possible if possible.

-I would recommend this book to any Thriller lover. But also to anyone who does not have the courage to embark on something longer. I enjoyed the book, but it has its reservations, but I'm still very happy to start the next part.


Kryštof


Řezník a střízlík Řezník a střízlík Alaina Urquhart

V louisianské zátoce číhá cosi temného: metodický vrah se zálibou v lékařských experimentech, jenž usilovně pracuje na dokončení svého dosud nejstrašlivějšího zločinu a vysmívá se úřadům, které se ho zoufale snaží odhalit. Ale naš... více


Komentáře (0)

Přidat komentář