Dvojčata odnikud

recenze

Korunní princezny (2023) 4 z 5 / adamantreaders
Korunní princezny

Catherine Doyleová, Katherine Webberová
Fantasy ,young adult
496 stran /528 pages
Rok vydání :2023/Year of publication 2022
Nakladatelství: CooBoo/Publishing hause :Harper Collins
Měkká vazba /Paperback

CZ:

#MARTI RECENZE :
Kniha:4,5 hvězdy
Obálka:5 hvězd

- No co napsat... tuto knihu jsem poslední měsíc viděla snad všude. Celý instagram byl touto knihou posedlí a ještě k tomu se kniha stala humbook tipem. No, neměla jsem si ji v plánu koupit ale když takhle jednou, jsem šla koupit mámě dárek k svátku (co jiného by mamka více chtěla než nějakou tu knihu ), narazila jsem čistě náhodou na Korunní princezny. Chvilku jsem váhala ale nakonec mi to nedalo a knihu jsem si koupila!
- Kniha pojednává o dvou sestrách, která se narodila jako dvojčata. Dokonce tuto knihu napsaly dvě spisovatelky, které si obě sestry rozdělily mezi sebou, a každá psala kapitolu z pohledu jedné z nich (Nápad naprosto skvělí). Takže jsem byla zvědavá jak to bude vypadat a jak to celé dopadne. Bylo fajn, že na sebe kapitoly navazovaly a děj se neopakoval. Líbilo se mi jak je každá ze sester úplně jiná, ale zároveň jsou si vlastně dost podobné.
- Wren i Rose dostali za svůj život odlišné informace. Zatím co Rose vyrůstala na hradě jako princezna / budoucí královna, v bohatsví, všichni se o ni starali a o své zemi toho moc neví, tak Wren vyrůstala u své babičky a čaroději, kteří ji na její pravou roli poctivě připravují. Rose ani nevěděla, že nějakou sestru má ale Wren ano.
- V první polovině knihy sledujeme dvě dějové linky, které se postupně prolínají. Stejně tak jsou dvě i romantické linky, ale za mě je romantická linka Wren mnohem lépe vystavěná a celkově uvěřitelnější. Chemie mezi ní a Torem fungovala velmi dobře a jejich náhodná setkání mě opravdu bavila. Musím říct, že i začátek byl takovej trochu nudnější ale po několika kapitolách se to skvěle rozjelo.
-Věřte, že těch skoro 500 stran opravdu stojí za to. A co dodat? Těším se na pokračování. A to moc!

Aj:

#MARTI REVIEW :
Book: 4.5 stars
Cover: 5 stars

- Well, what can I ... I have seen this book almost everywhere in the last month. The whole instagram was obsessed with this book, and on top of that, the book became a hype book tip. Well, I didn't plan to buy it, but when I went to buy my mom a present for the holiday (what else would a mom want more than a book ), I came across Crown Princesses purely by chance. I hesitated for a while, but in the end I couldn't do it and I bought the book!

- The book is about two sisters who were born as twins. This book was even written by two female rs, split between the two sisters, each writing a chapter from the perspective of one of them (Absolutely brilliant idea). So I was curious how it would look and how it would all turn out. It was nice that the chapters followed each other and the plot did not repeat itself. I liked how each of the sisters is completely different, but at the same time they are actually quite similar.
- Both Wren and Rose received different information during their lives. While Rose grew up in a castle as a princess/future queen, in wealth, everyone took care of her and she doesn't know much about her country, Wren grew up with her grandmother and wizards who honestly prepare her for her true role. Rose didn't even know she had a sister, but Wren did.
- In the first half of the book, we follow two storylines that gradually intertwine. There are also two romantic lines as well, but for me Wren's romantic line is much better built and overall more believable. The chemistry between her and Tor worked very well and I really enjoyed their random encounters. I have to say that even the beginning was a bit boring, but after a few chapters it got going great.
-Believe that the almost 500 pages are really worth it. And what to add? I look forward to the sequel. And a lot!

#Marťa


Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Wren Greenrocková odjakživa ví, že jednoho dne nahradí svou sestru, korunní princeznu, na jejím místě v paláci. Od narození ji trénují k tomu, aby se vrátila tam, kde zemřeli její rodiče, a zmocnila se jediného člověka, který tehd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář