Schovávaná

recenze

Schovávaná (2022) 4 z 5 / adamantreaders
Schovávaná

Knihu jsme dostali od samotné autorky, která nás jednoho dne oslovila a hned následující den nám ji poslala do zásilkovny. Musím říct, že jsem měla na začátku strach, přece jen podle obsahu to nevypadalo jako můj vyhledávaný žánr. Ale nakonec po pár stránkách jsem se do příběhu hnedka zamilovala a nemohla se od knihy odtrhnout.

- Příběh vypráví o Šárce, která se z Prahy odstěhovala zpátky do rodné vesnice, kde nastoupí jako učitelka do průmyslovky, ačkoliv by raději psala knihy. Ale ne všechno vždycky vychází, jak by si člověk přál. Úplně si není jistá se svým životem ale jednoho dne potká Ivana - charismatického spisovatele, který hraje v kapele na saxofon. Šárka se do něj hned zamiluje ale má to jen jeden malý háček a to ten, že je čerstvě v důchodu....

- Samozřejmě se ale budou jejich vztah držet v tajnosti ale ne vždy to tak vychází, jak si tak člověk myslí. K tomu i Šárčiny rodiče to nemají mezi sebou jednoduchý a oba si hledají cestu a k tomu se tu objeví i Šárky bratr, který má život taky úplně na jiné vlně. Takže jestli chcete vědět jek celý příběh dopadne tak vám doporučuji si knihu přečíst!

- Čtení jsem si moc užila a klidně bych ještě pár stránek se Šárkou strávila. Je to příběh ze života, takový, který by se mohl stát každému z nás. Nejednou jsem se v příběhu našla a mohla tak zavzpomínat na své mladší já. V knize najdete spoustu jiných knih a muziky. Nejen hlavní hrdiny si zamilujete, ale spousta postav Vám bude sympatických tak, že byste s nimi klidně zašli na pivko nebo na koncert. Lidské osudy, rodinné vztahy, přátelé, lásky. Bylo tu všechno a všechno bylo napsáno lidsky, uvěřitelně, ale i vtipně.

- Bylo to krásné a dojemné. Na jedné straně tu byly bezva hlášky, u kterých se pobavíte a za pár stránek Vás kniha dojme k slzám. Moc se mi líbí, jak autorka píše. Text krásně plyne, úplně mě pohltil, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Navíc tu byly nádherné myšlenky a postřehy. Pokud hledáte milou, nenáročnou oddechovku, rozhodně po Schovávané sáhněte, garantuji milé čtení, pobavení i dojetí.

#Marťa


Schovávaná Schovávaná Tereza Herzogová

Kdo se schová před láskou, nevyhraje Šárka věří, že když udělá patou v zemi důlek, někde vyroste hora. Sní o tom, že se jednou bude živit psaním knih. Co na tom, že momentálně není jiná možnost než učit češtinu na maloměstské pr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář