SVĚTLO NAD OCEÁNEM

recenze

Světlo nad oceánem (2024) 4 z 5 / Knižní střípky
Světlo nad oceánem

59/2024
SVĚTLO NAD OCEÁNEM
MARY ELLEN TAYLOR
Nakl. COSMOPOLIS
Rok vydání 2024
384 stran
4*/5

Již počtvrté jsem strávila krásný čas s dalším jižanským románem od mé oblíbené spisovatelky M. E. Taylor.

Tentokrát jsem se nacházela na pobřeží Atlantiku a sledovala příběh šéfkuchařky Ivy, která se po 12 letech působení v New Yorku v jedné italské restauraci vrací zpět domů, aby uspořádala pozůstalost po babičce Ruth. Ta ji v podstatě vychovala a naučila ji lásce k vaření. Celý svůj život vedla hotelový rezort Na Pobřeží, který byl svého času velice populární dovolenkovou destinací.

Ivy před lety neodcházela z tohoto malebného místa úplně s čistým štítem, proto se tak trochu bojí svého návratu a setkání s bývalou nejlepší kamarádkou a svým tehdejším přítelem. Navíc se musí rozhodnout, co dále se svým životem - má zůstat nebo se vydat znovu do světa?

Americký Jih je má velice oblíbená destinace, knihy z tohoto prostředí mě vždy nalákají a dle mého názoru mají svou neopakovatelnou atmosféru. Právě proto miluji knihy této rodilé jižanky, je to na nich znát.

Autorka se drží stejného schématu, vracíme se do minulosti, kde rozplétáme rodinné tajemství a dozvídáme se o pohnutém osudu příbuzných naší hlavní hrdinky. Samozřejmě zde máme i romantickou linku, ale tak hezky a na úrovni napsanou, že nemám vůbec žádné výhrady. A neměla jsem je ani u jedné jediné knihy od této autorky. Takové příběhy, jaké píše Mary Ellen si já vždy ráda dám. (DUBEN 2024)

Komentáře (0)

Přidat komentář