PŘÍBĚH MATEŘÍDOUŠKY

recenze

Příběh mateřídoušky (2024) 4 z 5 / Knižní střípky
Příběh mateřídoušky

49/2024
PŘÍBĚH MATEŘÍDOUŠKY
MIRIAM BLAHOVÁ
Nakl. MOTTO
Rok vydání 2024
272 stran
4*/5
#spoluprace
@albatrosmedia

Opět jsem se ocitla v Horní Lomné. Anička je mladá maminka na mateřské, která si právě prochází těžkým obdobím. Od svého muže Mirka odjíždí zpátky domů. Potřebuje si srovnat myšlenky a rozhodnout se co dále se svým životem.

Při toulkách rodným městečkem přichází i do domku své babičky, který před pár lety zdědila. Zde nachází pytlíček se sušenou mateřídouškou, který ji přenese do let 1916 až 1945. Najednou tak vidí historii své rodiny a hlavně příběh prababičky Věry, která byla svého času místní velice kontroverzní osobností...

Jak už to tak většinou bývá, i zde mě mnohem více uchvátila linka z minulosti. Miriam nám zde skvěle přiblížila problematiku vyhrocených vztahů mezi Čechy a Poláky, jak to tehdy vlastně bylo. Navíc díky Věřině touze státi se učitelkou, což v té době nebylo v tomto zapadlém koutě naší země úplně běžné, jsme nakoukli i pod tuto pokličku. Věra byla další ze silných ženských hrdinek, kterou musí čtenář obdivovat.

Měla jsem trochu problém s určitým jednáním Aničky (oukej, trochu dost), hrdinky ze současnosti, nicméně díky mému věku již vím, že i takové věci se opravdu mohou stát. To je prostě život...

Miriam již potřetí napsala krásný romatický příběh, kde se prolíná minulost se současností. Laskavý a milý příběh, ze kterého se dozvíte i něco nového z historie, no a já samozřejmě musím ocenit, že zde nejsou určité věci, které mě v knihách z tohoto žánru rozčilují, a proto vybírám čím dál více obezřetněji. U Miri vím, že tady budu mít klid, za což jí patří můj velký dík. Stále u mě sice vede PŘÍBĚH AKVAMARÍNU, ale i MATEŘÍDOUŠKU bylo radost číst, o tom žádná. (BŘEZEN 2024)

Komentáře (0)

Přidat komentář