POJÍZDNÁ ČAJOVNA SPLNĚNÝCH SNŮ

recenze

Pojízdná čajovna splněných snů (2024) 2 z 5 / Knižní střípky
Pojízdná čajovna splněných snů

37/2024
POJÍZDNÁ ČAJOVNA SPLNĚNÝCH SNŮ
REBECCA RAISIN
Nakl. COSMOPOLIS
Rok vydání 2024
294 stran
2,5*/5
#spoluprace
Nakladatelský dům GRADA
Nakladatelství COSMOPOLIS

Hlavní hrdinka Rosie pracuje jako kuchařka ve špičkové michelinské restauraci, kromě výborné práce má samozřejmě "skvělého" manžela, který ji však jednoho dne opustí.

Když se z toho šoku ráno probudí, zjistí, že jakýmsi nedopatřením koupila obytňák. A vlastně proč ne, rozhodne se tuto spontánní koupi využít, a tak trochu ji použít jako restart svého života a udělá z něj pojízdnou čajovnu... A víc vědět asi nepotřebujete, jak se bude příběh vyvíjet, je zřejmě každému jasné...

Jak moc mě okouzlila předchozí autorčina kniha, která se odehrávala v předvánoční Paříži, tak tady jsem tuze zklamaná. Bohužel jsem byla mimo domov a neměla sebou na čtení nic jiného. Dobře mi tak. Nemůžu vysloveně říci, že by to byl propadák, je to obyčejný romantický příběh, po kterém jsem sáhla pouze proto, že se mi líbila předchozí kniha a navíc připravovaný další díl z této volné série se bude točit kolem knih, takže i přes toto zklamání do něj stejně půjdu a budu doufat, že to bude zase minimálně stejně fajn jako první kniha. Jen to prostě tentokráte nevyšlo.

Je možné, že jsem nebyla naladěna na podobný typ příběhu, což je dost dobře možné, poněvadž ještě stále vstřebávám trauma z jedné únorové romantické knihy. Anebo to prostě bylo opravdu slaboučké. Tož asi tak, více to nebudu rozmazávat, zkuste a uvidíte.
( BŘEZEN 2024)

Komentáře (0)

Přidat komentář