Hra temné čarodějky - Bitva začíná

recenze

Hra temné čarodějky – Bitva začíná (2023) 5 z 5 / Nikki_Free
Hra temné čarodějky – Bitva začíná

Hru temné čarodějky jsem dostala na recenzi od humbooku a byla pro mě jedním z největších čtenářských překvapení.

Po prvních několika kapitolách jsem jí okamžitě propadla a bylo těžké ji odložit. Překvapila mě kombinace současného světa a magie, která spolu velmi dobře fungovala.

Postavy jsem si také hned oblíbila, i když jsem měla ze začátku trochu problém se v jejich jménech zorientovat. Jak Varta, tak Zlatan mi byli sympatičtí a celou dobu jsem netrpělivě čekala, jestli se dají dohromady. Je pravda, že romantiky tam mohlo být trochu více.

Zvraty v příběhu mě zaskočily nepřipravenou a stále se něco dělo. Než jsem se nadála, měla jsem knihu přečtenou. Přestože řada postav umírala, příběh se nese v duchu sarkasmu, ironie a věčného popichování. Konec mi přišel trochu zvláštní, ale naštěstí nekončí cliffhangerem.

Autorce se povedlo napsat opravdu dobrou urban fantasy a já se nemůžu dočkat, na která místa mě ještě zavede. Nejvíce mě mrzí to, že jde o první díl trilogie, který u nás zatím vyšel. Doufám proto, že bude brzy přeloženo pokračování (btw další díl se odehrává v Praze).


Hra temné čarodějky – Bitva začíná Hra temné čarodějky – Bitva začíná Natalija Matolinec

Nová Hra se blíží. Bude příštích sto let vládnout světlo, nebo temnota? Temná čarodějka Varta dosud vedla poklidný život ve Lvově. V kavárně, kde pracovala, se scházela s přáteli a jen čas od času se pustila do křížku s místními... více


Komentáře (0)

Přidat komentář