Roztomilý fantasy chaos

recenze

Večer královen (2024) 4 z 5 / Nikki_Free
Večer královen

Komiks má vibe Srdcerváčů a Receptu na lásku – je neskutečně roztomilý a má nádhernou a sympatickou kresbu. Klasické high-school prostředí doplňují prvky fantasy, které byly zajímavým zpestřením, ale vlastně žádným způsobem neovlivňovaly samotný příběh. Občas tedy mohly působit zbytečně kýčovitě a nahodile. Moc se mi ale líbilo, jak byla ztvárněná hra D&D (nebo to byl LARP?).

Přišlo mi škoda, že se všechno odehrálo v pouhých dvou týdnech. Kdyby příběh dostal více prostoru (nejen ve stránkách), mohl podle mě být mnohem zajímavější. Také jsem čekala, že bude větší prostor věnován referenci na Shakespearův Večer tříkrálový, ale tato zápletka se opět odehrála tak rychle, že jsem ji skoro nepostřehla.

Postavy nebylo těžké si oblíbit a sžít se s nimi, i když nedostaly příliš prostoru, aby ukázaly svůj příběh. Nejvíce mě zaujala právě Olivie, která je sice ve společnosti i ve škole populární díky své kráse, ale ve skutečnosti stále dokáže být sama sebou.

I když může moje recenze vyznít převážně negativně, stále jsem si čtení komiksu moc užila. Jen bych byla radši, kdyby příběh dostal více prostoru a já se mohla v tomto světě zdržet o něco déle.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji @humbook a @humbook_blogeri

Komentáře (0)

Přidat komentář