HOTEL ATLANTIC

recenze

Hotel Atlantic (2023) 3 z 5 / Knižní střípky
Hotel Atlantic

30/2024
HOTEL ATLANTIC
BARBORA ŠŤASTNÁ
Nakl. MOTTO
Rok vydání 2023
344 stran
3,5*/5
albatrosmedia.cz
#spoluprace

Měla jsem velkou radost z nové knihy od B. Šťastné. Její SAMOTÁŘKY se mi tuze líbily.

HOTEL ATLANTIC je příběhem z období 2.sv.v., v němž prim hrají dvě židovské dívky Ferda a Charlotta, které až do roku 1940 žily šťastný život. Pocházely z dobře situovaných českých rodin, jenomže díky dataci výše všichni víme, co asi následovalo...

Byla jsem na tuto knihu velice zvědavá, neboť jsem opravdu jen povrchně něco málo věděla o cestě židovských uprchlíků do Palestiny. V tomto směru mi kniha rozšířila obzory a byla velice zajímavá. Strastiplná cesta plná útrap a osobních ztrát byla velice sugestivně popsána.

Zároveň však musím říci, že příběh mě nezasáhl tak moc, jak jsem očekávala. Byly občas chvíle, kdy mi přišel zbytečně zdlouhavý a natahovaný, ale to přikládám svému momentálnímu rozpoložení.

Kniha se mi jinak po většinu času četla výborně, opravdu oceňuji, jakou práci si s ní autorka dala, protože byť v podstatě všechny postavy byly smyšlené, ale historické reálie byly jasně dané a skutečné. A já se díky ní dozvěděla zase o jedné události z našich dějin, o které jsem v podstatě nic moc nevěděla.

HOTEL ATLANTIC byl velice zajímavý příběh, ale asi nezůstane v mém srdci tolik, jako autorčiny SAMOTÁŘKY. Každopádně pro onen historický přesah jej samozřejmě doporučovat budu.
(ÚNOR 2024)

Komentáře (0)

Přidat komentář