DÁMSKÝ KLUB PŮLNOČNÍHO PLAVÁNÍ

recenze

Dámský klub půlnočního plavání (2023) 4 z 5 / Knižní střípky
Dámský klub půlnočního plavání

50/2024
DÁMSKÝ KLUB PŮLNOČNÍHO PLAVÁNÍ
FAITH HOGAN
Poslech přes @audioteka_czsk
Nakl. PROSTOR
Rok vydání 2023
256 stran
Celkem 11h 02min
4*/5

Západní pobřeží Irska, malá vesnička v hrabství Mayo.
Tři ženy, tři osudy.
Vdova po místním lékaři Elizabeth právě zjistila, že po manželovi zbyly obrovské dluhy. Aby zachránila dům, potřebuje pronajmout nebožtíkovu ordinaci. Zde přichází jako na zavolanou dcera její kamarádky Jo, mladá lékařka Lucy, která na nějakou dobu přijíždí se synem navštívit svou matku...

Knize z Irska já nikdy neodolám. DÁMSKÝ KLUB PŮLNOČNÍHO PLAVÁNÍ je milý a laskavý příběh o strastech i slastech života, okořeněný o nějaké to tajemství. Nebojte se, máme zde zastoupen i mužský element, a to v podobě Dana, který přijel do tohoto malebného koutu psát knihu, a také tak trochu pátrat po svém původu... Nebylo by to Irsko, aby na tento příběh nepadl stín Magdaléniných prádelen, které byly provozovány pod bohulibým dohledem církve - mé velice oblíbené téma.

Dá se říct, že tento příběh má v sobě vše, co mám ráda. Zároveň však je nutno říci, že mě ničím nepřekvapil, ale v zásadě mi to nevadilo. Tak moc hezky se to poslouchalo - velkou zásluhu na tom má samozřejmě Vilma Cibulková. Na Prostorovku možná trochu jednodušší záležitost, nicméně já si ji užila a moc se těším na autorčinu letošní novinku.
(DUBEN 2024)

@nakladatelstvi_prostor
#spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář