ČTENÁŘSKÝ KROUŽEK NA KONCI SVĚTA

recenze

Čtenářský kroužek na konci světa (2023) 3 z 5 / Knižní střípky
Čtenářský kroužek na konci světa

24/2024
ČTENÁŘSKÝ KROUŽEK NA KONCI SVĚTA
FRIDA SKYBÄCK
Nakl. RED
Rok vydání 2023
344 stran
3*/5

Děj této knihy s nádhernou obálkou nás zavádí na jih Švédska, kde přijíždí pátrat Patricia. Před 30 lety zde chvíli působila její sestra Madeleine coby praktikantka sboru Svobodné církve. Tehdy však beze stopy zmizela a již ji nikdo nikdy neviděl. Příběh sledujeme opět ve dvou dějových liniích, v té minulé se vydáváme do 80. let 20.století.

Patricia se ubytuje v hotelu jménem Monin knižní hotýlek. Seznamuje se s místními ženami, které ji vezmou mezi sebe a snaží se jí s pátráním po ztracené sestře pomoci. Ne všichni však jsou podobně nápomocni, když se začnou vytahovat kostlivci ze skříní, dost často to způsobí potíže...

Předchozí autorčinu knihu KNIHKUPECTVÍ NA RIVERSIDE DRIVE jsem si zamilovala. Měla jsem totiž velkou radost a zároveň i velká očekávání od této novinky. Bohužel však musím říci, že v konečném součtu to byl pro mě takový průměr.

Je tady perfektně zachycená atmosféra přímořského městečka, kde se všichni znají, vidí si do talíře a pomáhají si. Byly tu zmíněné některé mé oblíbené knihy, ale zároveň to bylo jenom jakoby na pozadí, prim zde hrálo skutečně pátrání po zmizelé sestře, což jsem tak úplně nechtěla. Ale to je samozřejmě můj problém. Konec byl na mě už trochu moc, opravdu jsem chtěla spíše něco jiného... Ano, bylo to fajn, ale mé srdce si to nezískalo. RIVERSIDE DRIVE u mě stále vede. ( ÚNOR 2024)

#kniznispoluprace
KNIHCENTRUM.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář