ElikaS ElikaS komentáře u částí děl

☰ menu

Od mámy z lásky

Tohle byla taková klasika, sice je příběh klisé a po emocionální stránce hodně tlačí na pilu, ale celkem se mi líbila a odlehčovala atmosféru sbírky.

01.01.2021 4 z 5


Okamžik v čase

Recenzi píšu až s odtupem a zjistila jsem, že tuhle povídku si téměř nepamatuji. Vůbec mi neutkvěla v paměti, Takže mě evidentně nijak moc nezaujala.

01.01.2021 4 z 5


Polička vyřazených knih

Moc pěkné zakončení celé sbírky. Přestože povídka na začítku působila hořce, konec byl vyloženě sladký. K vánočnímu tématu se rozhodně hodila.

01.01.2021 4 z 5


Vánoční zločin

Na tuhle povídku jsem se hrozně těšila, Kita a Daniho jsem si zamilovala a byla jsem nadšená, že se k nim opět podívám. Jenže bohužel jsem byla trošku zklamaná a povídka mi přišla jako jedna z nejslabších.

01.01.2021 4 z 5


Zbabělci

Tahle povídka se mi moc líbila, byla skvěle napsaná a působila opravdu věrohodně - ze života, úplně jsem si dokázala vžít do celé situace. Navíc se mi líbil styl psaní. A poselství příběhu bylo také velmi silné.

01.01.2021 5 z 5


Zelená slunce

Jedna z nejlepších povídek celé knížky. Styl psaní je velmi působivý, téma opravdu silné. Povídka na mě působila velmi autentičně. Příběh mě opravdu pohltil a povídka mě dojala.

01.01.2021 5 z 5


North Finchley

Podle mého názoru nejslabší povídka celé sbírky. Bohužel mě fakt nebavila. Příběh byl nevýrazný a ani styl psaní mě úplně neoslovil. Bohužel.

01.01.2021 3 z 5


Nejdelší noc v roce

Tenhle příběh v sobě měl asi nejvíc z Vánoc - kapry, trhy, koledy ... Příběh byl ze všeho nejvíc úsměvný, neměl žádné velké emoce, žadné velké poselství, ale bylo mi u něj hezky. A rozhodně naladí na Vánoce.

01.01.2021 4 z 5


Zub času

Takový typický romantický příběh - holka se zamiluje do ženáče a nevidí, že zatímco ženáč ji využívá, vedle sebe má skvělého kamaráda, který ji miluje, ale konec dobrý všechno dobré. Je to klišé? Jasně, že je, ale do sbírky povídek se mi tato povídka líbila. Je fajn, když se objeví i nějaký feel good příběh. U kterého si odpočinete od silných emocí.

01.01.2021 4 z 5


Maršmeloun pro Ráchel

U téhle povídky jsem měla trochu problém s množstvím postav, přece jen se jedná o poměrně krátký příběh, postavy si nestihnete hned zafixovat a občas jsem si musela některé pasáže přečíst znovu, abych se chytala. Myslím, že je to trochu škoda, protože příběh měl skvelou myšlenku.

01.01.2021 4 z 5


Bratrské pouto

Příběh o 3 sourozencích, především tedy o Markovi a Adamovi, byl jedním z nejlepších příběhů v knížce. Z příběhu prýštilo tolik emoci. A přesto to bylo podáno s citem a přiměřeně tématu. Rozhodně doporučuji, povídka se mi moc líbila.

01.01.2021 5 z 5


Bezpečné místo

Tohle byla podle mě nejsilnější povídka celé knížky. Atmosféra celého příběhu byla hodně mrazivá až depresivní a uvěřitelná. Celou dobu jsem měla pocit, že tam s holčičkami sem. Vybudování atmosféry jde autorce skvěle. Přestože měli obě dívky hodně těžký osud, dokázali si den užít a najít na něm něco dobrého, což bylo parádní. Uff, tenhle příběh jen tak s hlavy nedostanu.

01.01.2021 5 z 5