Zuzi04 Zuzi04 komentáře u knih

☰ menu

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Ale jo, nakonec to za to stálo. Trošku jsem se vyděsila v první půlce, kde mi Phillip moc nesedl, ale jakmile se na scéně objevili bratři Bridgertonovi, už se vše zase vrátilo do těch dobrých starých kolejí.
Druhá polovina už pak obsahovala všechno, co na Bridgertonech miluju: rodinné diskuze, romantiku, humor a emoce. Phillip se pochlapil a stal se mým oblíbencem.
Knižní Eloise sice nebyla přesně jako seriálová Eloise, již absolutně zbožňuji, ale i tak knižní Eloise nezklamala.
Každopádně si dám asi chvilku pauzu a než se vrhnu na šestý díl, zkusím sérii Rokesby.

23.07.2022 4 z 5


Čtyři mrtvé královny Čtyři mrtvé královny Astrid Scholte

Nápad byl geniální, celá detektivní zápletka mě nutila číst dál a dál. Svět byl vymyšlený zajímavě až je škoda, že tato knížka je standalone. Co ale knížce velmi ublížilo bylo, že jsem si nedokázala k hlavním postavám vytvořit vztah a nebyly pro mě ani nijak zajímavé.
Velká škoda, že tuto knihu musím hodnotit jako průměr.

06.07.2022 3 z 5


Čekanka Čekanka Julia Quinn

No, kde začít. Penelope a Colin bohužel nedokázali naplnit má očekávání a dosáhnout na vysokou laťku předchozích dílů. Colin mě nenadchnul jak v seriálu tak v této knížce, u Penelope bych si přála, aby přeci jen byla ráznější.
Na druhou stranu to mělo i svá pozitiva, kterými jsou rodina Bridgertonových, hon na Lady Whistledown (bohužel jsem měla vyspoilerované ze seriálu, kdo to je, ale i tak mě tato linka bavila), skvělou závěrečnou scénu a... samozřejmě nesmrtelnou Lady Danburyovou.

06.07.2022 3 z 5


Rituál Rituál Sergej Djačenko

Tak toto bylo krásné :D
Taková miloučká pohádka o princezně a drakovi, jejichž vztah vězně a věznitele pomalu přerůstá v něco víc.
Stejně jako většina jsem samozřejmě i já viděla film, ale vůbec mi nevadilo, že děj byl jiný, protože tohle bylo dost dobré i tak a vytrhlo mě to ze čtecí krize.
Je pravda, že ke konci se mohlo ještě pár stránek přidat, ale svým způsobem tohle zakončení mělo své kouzlo, zvlášť ta poslední věta.

09.04.2022 5 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

A Měsíční kroniky jsou u konce!
Celá série byla neskutečná jízda a velmi těžce se loučím se všemi postavami. Absolutně jsem si je zamilovala a rozhodně jsem sérii nečetla naposledy.

26.02.2022 5 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Tak tohle je můj nejoblíbenější díl z celé série!
Vztah mezi Cress a Thornem byl neskutečně sladký a moc jsem si užila jejich putování pouští.
Co bylo rovnež skvělé (a místy zábavné), bylo postupně budované přátelství mezi všemi našemi postavami.
Za mě plný počet hvězd :)

02.02.2022 5 z 5


Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Tak tohle bylo velké překvápko! Benedict mě v seriálu ani v knížkách moc neoslovil a motiv Popelky rovněž. Ale tohle bylo boží!
Nemohla jsem se od toho odtrhnout a přečetla to za jeden den. Příběh i hlavní postavy se autorce moc povedly. Sophie má pěkně prořízlou pusu a Benedict je prostě princ na bílém koni :)
Za mě zatím nejlepší kniha série.

26.01.2022 5 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

I přestože je to podruhé, co jsem četla tuhle knížku, byla to stejná jízda jako poprvé. Scarlet je moje nejoblíbenější ženská hrdinka z celých kronik. Její láska pro babičku a její odvaha je prostě obdivuhodná. Vlk byl od začátku tajemný a i když jsem konec už znala, stejně jsem musela číst dál a dál.
Celkově tenhle díl byl mnohem akčnější než první. Jediné, co bych vytkla, je rychlý vývoj lásky mezi hlavní dvojkou. Ale to neznamená, že bych si to neužila :)
Pohádku o Červené karkulce mám moc ráda a autorka se ke zpracování své vlastní verze postavila ještě lépe než jsem čekala.
Už se těším na další díl s Thornem, protože už tady si scény kradl pro sebe.

22.01.2022 5 z 5


Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Tak u této knížky jsem se opravdu pobavila. Už teď vím, že tu scénu se psem jen tak nezapomenu. Líbilo se mi, že jsme se konečně dozvěděli něco více o rodině Bridgertonů. Hlavní dvojka také nezklamala, i když Anthony mě svými názory občas štval.
Nakonec musím říct, že čas strávený nad touhle knížkou jsem si moc užila. Ideální na víkend, kdy se vám nechce nic dělat a chcete jen relaxovat.

18.01.2022 5 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Ke knížkám mě přivedl až seriál z Netflixu, kde jsem si moc oblíbila rodinu Bridgertonů a musím říct, že ani v knížce mě nezklamala. Jejich sourozenecké dohadování bylo skvělé a moc mě tyhle části bavili.
Vztah Simona a Daphne byl fajn stejně jako v seriálu a jejich hádky byly moc vtipné :)
Knížka mě dokázala přesvědčit, abych se pustila i do dalších dílů. Takže určitě doporučuji, pokud nemáte zrovna, co číst, a chcete jen něco oddechového, u čeho se můžete zasmát a vypnout.

12.01.2022 5 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Ke knížce jsem se vrátila znova po třech letech a stále je to moc milé čtení. První díl je retelling na Popelku. Autorka díl zasadila do velmi vzdálené budoucnosti, kdy se Peking hemží roboty, kyborgy, létajícími loděmi a vládne mu královská rodina.
Je spousta verzí Popelky, ale Popelka z budoucnosti, která je z části tak trochu robot, je něco tak osvěžujícího a geniálního, že se nebudete schopni odtrhnout a hned budete prahnout po dalším dílu.

12.01.2022 5 z 5


Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

Poprvé jsem tuto sérii četla ve dvanácti letech a díky těmto knihám jsem totálně propadla fantasy literatuře. Teď, o pár let později, jsem se rozhodla ponořit se znova do světa lovců stínů a moc jsem si to užila. Tato série má stále, co nabídnout a člověk si to vychutná stejně jako poprvé. Za mě jedna z nejpovedenějších fantasy sérií.

02.01.2022 5 z 5


Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Na YouTube jsem zhlédla trailer na film, který byl natočen podle této knížky a dost se mi líbil. Tak jsem se rozhodla, že si nejdříve přečtu knížku, než se na něj podívám.
A páni! Fakt to stálo za to. Lucy a Josh mi neskutečně sedli. Moc jsem se u toho bavila. A knížka rychle odsýpala (až moc rychle).
Ano, je to předvídatelné, ale když se to tak hezky čte, vůbec to nevadí :)
Po měsíci jsem se konečně dostala i k filmu, který ji dost věrně kopíruje, což podle mě, rozhodně není na škodu. Tu atmosféru, co autorka dokázala vytvořit v knížce, se povedlo zachytit i ve filmu a mezi hlavní dvojkou je skvělá chemie.
Rozhodně se ke knížce i filmu ještě vrátím.

02.01.2022 5 z 5