zuzana5244 zuzana5244 komentáře u knih

☰ menu

Ženy zločinu Ženy zločinu Lucie Bechynková

Kniha přečtená. Rozhovory byly zajímavé, a měli potenciál, ale byly odfláknuté. Otázky se motali kolem pár témat. Myslím si, že tyto velmi úspěšné ženy mají co předat a mají plno informací, které jsou zajímavé. Jako podcast super, ale kniha by měla být lépe zpracovaná.

17.03.2024 3 z 5


Konečne normálna vražda Konečne normálna vražda Dominik Dán

(SPOILER) Loni jsem jsem se seznámila s DD. Letos jsem dočetla poslední knihu. Musím říct, že mě všechny knihy úžasně pobavily. Líbí se mi Kuky, který masakruje květiny (v tomto díle buduje křeččí farmu). Burger s věčně hořící cigaretou. Hanzelka čistící zbraně. Váňa co jen jí. Lengyel a jeho humor z písemný. Příjemné osvěžení byl Chosé. Konečně padla kosa na kámen a také začal vyšetřovat a ne jen spát v křesle. Kraus mu dělá jen poradce. Grétky mi bylo líto, taková mladá a naivní. Jak na to doplatila. Vyšetřování se točí kolem vraždy, která je plná otazníků. Trpící rodiče. Setkáme se i s naší starou známou. Už by mě zajímalo, kdy i na ni dojde. Té ženě snad projde všechno.

19.12.2023 5 z 5


Kožené srdce Kožené srdce Dominik Dán

Hanzel a Burger vyšetřují smrt vysokého státního úředníka tak důkladně, že oba skončí v nemocnici. Z jedné strany se ani vrahovy nedivím, je mi jej až líto. Snažil se svým způsobem vyřešit jen problém.
Chosé a Krauz mají sledovat syna Hanzela. Z celkem nudného sledování se vyklube příběh par excellans. Zaplete se jim do vyšetřování holič (který vypadá jako postava ze Studny), zaplete se do něj spisovatel.
Kuky opět mučí další rostlinku (citronovník), to nebude velký spoiler, když všichni víme jak chudák dopadne.
Víc prozrazovat nebudu. Za mou osobu byla mnohem zajímavější linka Chosé a Krauz. Když už mám většinu knih DD přečtených, jen by mě zajímalo, zda se příběhy, alespoň trochu zakládají na pravdě. Možná by stálo za myšlenku i jeho knihy zfilmovat. Ať lidé, kteří neznají partu ze 141 si mohou jejich humor zamilovat.

29.11.2023 5 z 5


Medová smrť Medová smrť Hanni Münzer

Kniha se četla a dobře, ale nastane situace kdy Vám budou oči krvácet, adrenalin stoupne a chcete napsat autorce. Tedy kdy označí Gabčíka s Kubišem za polské odbojáře. Je zde plno historických chyb. Okay, není to literatura faktu. Základní rešerše by, ale měl autor udělat, ať nenapíše do nebe volající nesmysly. Takže kniha v tu chvíli ztrácí svoji hodnotu i když je velmi čitelná. Příběh Elisabeth byl velmi krásný, celou dobu jsem s ní soucítila. Příběh Deborah je taktéž velmi zajímavý, její vztah bych ji, ale nevyčítala. Kdo je bez viny, ať hodí kamenem. Co nemohu odpustit, ale jsou historické omyly. Ty mě fakt vytočily.

21.11.2023 2 z 5


Krv nie je voda Krv nie je voda Dominik Dán

(SPOILER) Další Dánovka a další super příběh. Zajímalo by mě zda má autor takovou fantazii nebo je to opravdu inspirováno reálnými případy. Mord partu nelze nemilovat. Každý z nich má svoje za drápy a přitom jsou to správní chlapy. Na počátku je smrt mladé ženy a její dcerky. Přesněji uhoření. Celkem jasný případ. Nebo to vše bylo úplně jinak???

21.09.2023 5 z 5


Na smrt Na smrt Jozef Karika

Čteno po druhé kvůli knižní výzvě. Myslela jsem, že mě kniha nedokáže více ohromit, ale stalo se. Teď jsem si knihu daleko víc užívala a byla jsem ještě více nadšená. Nejvíce mě ochromil příběh Viktora. Stále přemýšlím kolik toho musel zvládnout a s čím vším se musel vyrovnat. Karika nás provedl USA dvacátých let, vzestupem NSDAP, válečnou dobou. To nebyl ideální čas. Autor nám ji předvádí ve veškeré své syrovosti. Kdybych mohla tleskala bych ve stoje za velmi zdařilý román. Opět mě jen utvrdil, že je škoda, že tato kniha nemá filmové spracování. Přečetla jsem za svůj život mnoho a mnoho knih, ale tuto řadím k TOP 10 co jsem za život četla.

14.09.2023 5 z 5


U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Poprvé se mi stalo, že mě děj knihy rozplakal hned u první kapitoly, potom zas a zas a zas. Tak bolestné téma, tak citlivě zpracované. Z knihy mi zůstal velký pocit marnosti. Německo se snaží zpracovat vinu, už několik generací. My stále zavítáme oči nebo předstíráme, že se taková zvěrstva staly už hodně dávno, pláčem knih a nic neděláme. Je škoda, že tolik těch malých droběčků nemá jméno, nemá kdo by zapálil svíčku, spousta rodin neví co se stalo s jejich předky. My stále zavítáme oči. Začala jsem nad tím přemýšlet!!! Pokud to byl cíl autorky, u mě byl zplněn.

14.06.2023 5 z 5


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Jako člověk, který bydlí na Zlínsku jsem si tuto knihu nemohla nechat ujít. Samotnou mě zajímalo jak autor zpracuje Zlín, Uherské Hradiště a Luhačovice. Opravdu krásné! Vzhledem k tomu, že se i zajímám o Baťu a jsem studentkou na UTB. Jen tleskám! O samotném ději tady je napsáno dost a ještě určitě bude. Já bych jen řekla: ,,Přečtěte si ji, fakt budete nadšení!"

08.05.2023 5 z 5


Stalinova baletka Stalinova baletka Christina Ezrahi

Na tuhle knihu jsem se velmi těšila. Bohužel byla velkým zklamáním. Dostalo se mi jen velké množství dat ve, kterých jsem se ztrácela a neustále stejných dopisů. Chtěla jsem se dozvědět něco o velkém teroru NKVD. To jsem se dozvěděla opravdu mnoho. Dvě hvězdy dávám jen za práci, kterou si s knihou autorka dala. Škoda velmi zajímavé téma, ale velmi nudně popsané. Nebyl to můj šálek čaje, a to takové knihy vyhledávám ....

20.03.2023 2 z 5


Hlad / Žízeň Hlad / Žízeň Jozef Karika

Dnes jsem dočetla Uf, dám dobrou rada. Nečíst v noci! Já začala první číst hlad a v noci a opravdu jsem se bála. Všechny povídky co jsou v knize uvedeny jsou více či méně děsivé. Opravdu nechcete, aby se to stalo Vám. Běhal mi mráz po zádech a nemohla jsem odtrhnout oči. Nejlepší povídky jsou Hlad, Samota, Mlžiště, Hajej, Žízeň, Teufelsloch. Výlet trochu pokulhává a Bílé jámy se mi nelíbily. Kdo se rád bojí je to přesně pro něj. Asi se pojedu na výlet k Ružomberku.

01.02.2023 5 z 5


Hriech náš každodenný Hriech náš každodenný Dominik Dán

Opět skvělá kniha od Dominika Dána. Malého Petra mi opravdu bylo velmi líto. Měl opravdu velmi tragický konec a tolik lidí mu mohlo pomoct. I když se autor snažil odlehčit humorem vyšetřovatelů, stejně mi bylo z té lhostejnosti až těžko u srdce. Člověk, kterému tak Petr důvěřoval a ani nehnul prstem, aby mu pomohl. Strašné! Na scéně se objevuje Chosého dcera.

31.01.2023 5 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

O odsunu Němců víme asi všichni, ale tahle kniha se dotýká i toho co se dělo lidem v hlavě. Ano i občané Sklářů nebyli bez viny, což je i v knize několikrát zmíněno. Knihu mohl pan Javůrek natáhnout na x desítek stran čímž by ji podle mě hodně poškodil. Velmi jsem si oblíbila Františka, který zjistil, že vše není jen černobílé a také Paulu. I to, že se nekonal happy end a nechává na čtenáři jak by se mu líbilo, aby celý příběh pokračoval. V pár recenzích jsem četla i kritiku, že postavy jsou ploché. Vzhledem k tomu, že kniha popisuje pár měsíců, tak mě osobně stačilo vykreslení postav. Opravdu je to kniha, která stojí za přečtení.

21.11.2022 5 z 5


Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Jsem asi jediná kdo se do čtení této knihy musel nutit. Je pravdou, že si paní Tučková dala velkou práci, aby nám přiblížila řeholní řády v době komunismu. Musím ,ale přiznat, že by vůbec nevadilo kdyby kniha měla méně stran nebo se zaměřila jen na příběh pár osob. Takto byly kapitoly příliš rozběhlé do více stran. Je to opravdu velmi náročná kniha, bylo zajímavé si ji přečíst, ale opravdu se k ní vracet už nebudu

27.09.2022 3 z 5


Dítě z trosek Dítě z trosek Mechtild Borrmann

(SPOILER) Tato kniha byla bomba! Začíná tím, že v Hamburku po druhé světové válce najde malý chlapec, který nemluví. Ujme se ho rodina, která ho přijme za svého a vychová. Další část příběhu se odehrává na počátku 90tých let, kdy Anna začíná klást své matce otázky ohledně její minulosti na, které nechce odpovídat. Tím rozpoutá Annino pátrání o minulosti své matky. Další část příběhu nás přivádí na statek Clary těsně po válce. Byla to neuvěřitelná silná žena, která se snažila udržet celou rodinu pohromadě. Líbil se mi popis Německa těsně po skončení války. Závěr jsem tušila, ale ještě jedno tajemství Anniny matky se objeví až v závěru. Upřímně se nedivím, že i policisté z ní byly znechucení a svůj konec si plně zasloužila.

17.06.2022 5 z 5


Návštěvnice Návštěvnice Amanda Stevens

Tak tohle byl zatím nejlepší díl ze série. Amélie už tolik nevzdychá a slovo Devlin se neopakuje na každé stránce několikrát. Jejich vztah se dost komplikuje. Dozvídáme se kousky z historie její rodiny. Trošku mě mrzelo vyvrcholení zápletky, jako by došel Stevens dech. Hodně si užijete duchů, různých tajemných úkazů a tajemných hádanek. Škoda, že se nevěnovala více zápletce kolem hřbitova Ezry Krolla.

15.06.2022 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Moc bych tuto knihu neoznačila za detektivku. Spíše je to pátrání po minulosti Lindy a uzavírání starých ran. Vraždu zde sice naleznete, ale až po větší polovině a jen velmi okrajově.

13.06.2022 4 z 5


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

zajímavá kniha. Nejdříve jsem měla pocit, že jsem podobné téma už četla, ale závěr byl velmi nečekaný. Takový klasický duchařský příběh plus prolínání minulosti a přítomnosti. Zimní lidé se opravdu četly hodně dobře ale, že bych se bála to se říct nedá.

09.06.2022 5 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Prvních cca 100str strašná nuda a hlavní hrdinka jen vzdychá. Naštěstí se kniha rozjede a pak má spád. Určitě si přečtu druhý díl

31.05.2022 5 z 5