Medová smrť přehled

Medová smrť https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300672/bmid_medova-smrt-V8j-300672.jpg 4 209 209

Medová smrt série

1. díl >

Keď sa mladá Američanka Felicity vyberie hľadať svoju matku do Ríma, narazí pritom na mučivé dávne tajomstvo vlastnej rodiny. Pátranie ju postupne privádza k najtemnejšej kapitole celého ľudstva. Odhaľuje dramatický osud vlastnej prababky, slávnej opernej speváčky Elisabeth Malpranovej, aj jej dcéry Deborah. V príbehu s tematikou druhej svetovej vojny sa trpezlivo rozpletá pavučina lásky, viny a hriechu, ktorá siaha až do súčasnosti a dotýka sa aj života zvedavej Felicity. Ako ďaleko bola ochotná zájsť matka, aby zachránila svoje deti? Ako ďaleko zájde dcéra, aby pomstila svojho otca? A ako môže hlboká, zničujúca láska pretrvať celé generácie a vyliečiť staré rany? Medová smrť je vzrušujúce čítanie o tom, ako dokázali kruté historické udalosti ovplyvniť až štyri generácie žien jednej rodiny v rôznych časových obdobiach z pera úspešnej nemeckej autorky.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Honigtot , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Medová smrť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (68)

zuzana5244
21.11.2023 2 z 5

Kniha se četla a dobře, ale nastane situace kdy Vám budou oči krvácet, adrenalin stoupne a chcete napsat autorce. Tedy kdy označí Gabčíka s Kubišem za polské odbojáře. Je zde plno historických chyb. Okay, není to literatura faktu. Základní rešerše by, ale měl autor udělat, ať nenapíše do nebe volající nesmysly. Takže kniha v tu chvíli ztrácí svoji hodnotu i když je velmi čitelná. Příběh Elisabeth byl velmi krásný, celou dobu jsem s ní soucítila. Příběh Deborah je taktéž velmi zajímavý, její vztah bych ji, ale nevyčítala. Kdo je bez viny, ať hodí kamenem. Co nemohu odpustit, ale jsou historické omyly. Ty mě fakt vytočily.

Neluš
13.03.2023 3 z 5

Nějak jsem se nemohla do knihy začíst. Asi od poloviny už mě příběh začal trošku více bavit. Vadily mi nějaké nesrovnalosti, které jsou už několikrát zmíněny.


1v8na
16.01.2023 3 z 5

Kniha je čtivá. Děj má spád. Je zajímavý. Ukazuje odvahu hrdinky Deborah postarat se o bratra, aby přežil a ona s ním.
Na druhou stranu mo Deborah přišla velmi impulsivní, náladová a kolikrát se do všeho vrhala po hlavě bez ohledu ha následky.
V knížce byly některé nepřesnosti. Určité mi nevadilye - jako třeba ta, že matka Deborah vstoupila do Říšského kancléřství dříve než bylo opravdu otevřeno - to je vysvětleno v doslovu.
Co mi však velmi vadilo, vylo to, že z Gabčíka a Kubiše udělala spisovatelka členy polského židovského odboje. To mi vadilo dost.
Nicméně i přes to se mi kniha celkem líbila a druhý díl Marlen si přečtu

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

My, lidé, jsme všichni součástí společného řetězce, jsme spolu navzájem spojeni, protože v sobě nosíme kus života a myšlenek těch, kteří byli před námi. Pokud je láska srdcem, pak je paměť duší. Obojí je nesmrtelné. Občas se ale dějí špatné věci, které řetězec přetrhnou a zatemní Ti duši.


Kniha Medová smrť v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených294x
ve Čtenářské výzvě65x
v Doporučených18x
v Knihotéce182x
v Chystám se číst202x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech3x