Zrzka2 Zrzka2 komentáře u knih

☰ menu

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Konečně příběh plný odstínů. Všichni hrdinové měli skutečné charaktery, nebyly tam zdlouhavé ani nudné pasáže a hlubší myšlenky tam nebyly vecpány násilně. Skvěle zvolená slova a krásně popsané tradice. Jediná škoda je, že posledních pár stránek se více nerozepsala o osudech jednotlivých postav.

31.05.2017 4 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Některé knihy by neměly mít pokračování. Myslím, že kdyby Moyesová napsala tuto knihu jako samostatný příběh, byl by mnohem lepší. Takto mi to všechno přišlo násilně napasované na první díl. Chování některých postav, především Lily a Luisy, se mi zdálo příliš zbrklé a děj v určitých chvílích vázl. I přes všechny nedostatky, ať už větší nebo menší se však autorce povedl vcelku vtipný romantický příběh, který se hodí tak akorát na dovolenou. Není těžký, je dobře stravitelný a plný vtipných situací.

31.05.2017


Hrad mám, hledám prince Hrad mám, hledám prince Susanna Kubelka

Knihu jsem dostala od mamky a čekala jsem, že to bude jedna z dalších přeslazených romanťáren, kterých máme v knihovně tuny. Opak se naštěstí stal pravdou. Romantiky tam moc nebylo a Anetta taky nebyla nějaká ufňukaná dívenka, který oplakává svůj ztracený vztah. Společně se strýčkem Eduardem, teplomilnou babičkou a papouškem Bonniem se rozhodnout najít ztracený maďarský poklad....

12.02.2017 3 z 5


Pařížanka Pařížanka Sophie Bardot

S mamkou jsem kolem ní obcházela v knihkupectví pár týdnů, než jsme si ji koupili. Čekala jsem něco úplně jiného. Začátek byl velmi dobrý, Athény byly hezké a bohužel od Říma mi příběh připadal jako od 13 leté dívky, píšící na Wattpadu. Taky se vám zdá tak absurdní, že 1. člověk, na kterého v Římě narazí patří k mafii? Nebo, že zrovna ona je tak důležitá, aby po ní mafie šla? A k tomu ta Barcelona...no přemýšlejte sami. Další věc, která mě zarazila byla ta, že snad ani jednou nemyslela na ochranu. Když přejdu k zápletce, snad každý normální člověk, by se k té vraždě (pokud by s ní neměl nic společného) šel přihlásit nebo by alespoň nepřijal od naprosto neznámého člověka falešné doklady. Ke konci, do kterého se autorka naprosto zamotala se vyjadřovat nebudu a tak začnu aspoň trochu něco vychvalovat. Není toho moc, ale aspoň něco. V knížce nádherně popisuje města, která viděla. Doplňuje je pověstmi a příběhy, které se zde stali. Potom byl nádherný příběh v New Yorku, kde měla poměr s chudým hudebníkem. Takže za tohle je alespoň ta jedna hvězdička.
Tak a teď k vydání: četl to někdo po sobě? Ty pravopisné chyby a vynechaná písmenka.....to to dotyčný psal jednou rukou nebo co?!

09.08.2016 1 z 5


Dívka z nočních můr Dívka z nočních můr Kendare Blake

Nudné pokračování, které trpíte jen proto, že chcete vědět, jestli nakonec bude s Annou. Nic víc, nic míň. Z našeho oblíbeného lovce duchů se stal ufňukánek, kterého z průšvihů tahají kamarádi. Takže, je mi líto, pokud čekáte nějakou superúžasnoubombastiextrémní jízdu, musíte vědět, že vztah s duchem, který rozčtvrtí lidi za živa z vás udělá nesympatickýho poseru.
Ale protože nemůže být všechno jen špatné, konec určitě za přečtení stojí a ta obálka je prostě skvělá! :)

09.08.2016 2 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Jednoduchá oddychovka, kdy se bavíte především nad školou, do které Luce zavřeli. Když jsem si představila cynický přístup učitelů k žákům, procházky po hřbitově, tresty jako čištění památníků z dob občanské války nebo plavání v kostele, musela jsem smát. :D To, že je to více méně jen o milostném trojúhelníku musíte tak nějak přetrpět, protože prostě Cam!!!! :3 :D

09.08.2016 3 z 5


Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Pokud máte rádi napětí a romantiku, tak jistě kniha pro vás, protože co je romantičtějšího než láska mezi duchem a lovcem duchů? Kniha má dobrý nápad a staví na dobrém příběhu Anny, bohužel občas to přejde do nudných chvilek, které máte chuť přetočit.
Když se teď zamyslím, jsem přibližně ve věku jako hlavní hrdinové a rodiče by mě, ani nikoho koho takhle znám, nenechali po nocích běhat venku a honit duchy... :/
Ještě bych se ráda vyjádřila ke konci, který je dosti otevřený a smutný, ale přijde mi mnohem sympatičtější, protože vztah mezi člověkem a duchem by přece nemohl nikdy fungovat :)

09.08.2016 2 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Popravdě nechápu, co proti této knize většina lidí má. Je to hezká, romantická pohádka do které se začtete, představíte si že se do vás zamiluje okouzlující upír a všechno je naprosto perfektní. Prostě něco, co nemůžete řešit, jelikož je to pohádka pro náctileté :)

09.08.2016 2 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Dobrá kniha, při které si odpočnete, zasmějete se, pobrečíte a zamyslíte se nad svým život. Na lásce dvou lidí s rakovinou Green ukázal, že si nevážíme života a že často jen mrháme časem, který je omezený :)

09.08.2016 3 z 5


Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Knihu jsem přečetla téměř jedním dechem. Jako zapálené háčce se mi představa naprogramované umělé inteligence zdála perfektní. Děj je rychlý a při čtení jsem dostala neuvěřitelnou chuť si zahrát Oblivion nebo Skyrim (jsem spíš singleplayerový hráč). Jediné, co bych vytkla je to, že na hru, kterou zde autorka popisuje je třeba opravdu dobrý hráčský počítač, jelikož kancelářský by to nejspíš neutáhl :)

09.08.2016 3 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Zajímavá, vtipná a skvěle napsaná kniha plná odkazů na hudbu, hry, knihy a filmy z 80. let. Je tam špetka romantiky, která není tak hrozně přeslazená a připadalo mi, že celá kniha upozorňuje na to, že za počítačem může sedět kdokoliv :)
Jediné, co je možná trochu mínus, je plno odborných názvů, které ti, co se nezajímají o programování a počítače úplně nepochopí :)

09.08.2016 4 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

FSOG jsem dala 1 hvězdičku za reakci, kterou vyvolala, ale u této knihy jsem měla neodvratnou chuť zvracet. Christian se mi jevil jako 15 letý kluk, který si chce hlavně vrznout a nic jiného ho nezajímá. Všechny postavy jsem tam nesnášela a prostě...nevím, jak to všechno říct. Nemůžu tomu dát tu 1 hvězdičku za nápad, jelikož kniha žádný nemá. Autorka jenom chtěla vydolovat další peníze ze svého náhodného úspěchu a napsala další slátaninu po které jsem se chtěla jít oběsit.

05.08.2016 odpad!


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

To, že jsem knihu přečetla stylem: stránka, 10 stránek, stránka.. asi nemusím podotýkat. Popravdě se divím, že ještě žiju, jelikož jsem u ní usnula a ona mi spadla na hlavu tolikrát, že nechápu, jak je možné, že mě nezabila. Nemůžu pochopit, jak tohle mohlo dostat označení "erotická literatura", sexu je tam stejně (ne-li míň) jak v kdejaké harlequince a jednoduše bych to zařadila mezi odpad literatury. Jednu hvězdičku tomu dávám jedině proto, že to dokázalo vyvolat takovou reakci a to se cenní (i když v tom asi měla prsty přehnaná reklama).

05.08.2016 1 z 5


Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Knihu mi doporučil kamarád s varováním, že je hodně drsná a že mi bude špatně. Musím říct, že jeho vychvalování mi ji trošku zkazilo, protože jsem to čekala asi horší, ale i tak šlo o skvělou knihu, která vás po dobu čtení chytne a nepustí. Samozřejmě se nedá říct, že je to hvězda mezi thrillery, ale jde o takový ten lepší průměr, co se hodí na letní dovolenou.

05.08.2016 3 z 5


Otrokyně Otrokyně Johanna Lindsey

Tuhle knihu mám moc ráda, protože se u ní nemusí přemýšlet a nad spoustou míst jsem se hlasitě zasmála :) určitě ji budu doporučovat :)

05.08.2016 4 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Nemůžu říct, že jsou všechny knihy špatné, nápad je opravdu dobrý a dalo by se říct, že originální. První díl byl perfektní, realistický a jasný. Bohužel s dalšími díly to šlo celkem z kopce. Druhý díl se dal zvládnout, ale třetí....děs a hrůza! (Oukej, možná ne tak špatný, ale v porovnání s prvním dílem, nic moc). Hlavní postava je nesnesitelná, Prim taky a řekněme, že 3. díl je plný zbytečných smrtí a konec je, mile řečeno, zvláštní. Autorka se do toho zamotala a bohužel to opět skončilo rozhodováním mezi klukem A a B...

05.08.2016 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Romantiku moc nemusím a nálepka "bestseller" pro mě většinou znamená "Jdi od toho pryč!", ale když jsem četla recenze a následně ji viděla v knihovně, neodpustila jsem si ji. Musím říct, že jsem byla mile překvapená. Není to ta odporně sladká romantika, ze které pomalu dostáváte cukrovku, ale je to konečně něco co, podle mě, ukazuje pravou podstatu lásky: Raději obětuju své štěstí proto, aby byl ten druhý šťastný - i když to znamená, že ho ztratím.

04.08.2016 4 z 5