Zruza Zruza komentáře u knih

☰ menu

Atlasova šestka Atlasova šestka Olivie Blake (p)

Popravdě nechápu, proč má tato knížka tak špatné hodnocení. Mě osobně velmi bavila celou dobu. Kdybych měla být upřímná, tak mě bavil více prostředek než konec.
Postavy mě fascinovaly. Každá mi přišla jiná a většinou i dost zakomplexovaná. Vztahy mezi nimi byly komplikované a poměrně zamotané a já ráda odhadovala, co se stane dál.
Líbí se mi, jak v tomto světě funguje magie. Je vlastně dost realisticky založená a o to víc mě to více zaujalo. Objevují se tu různé teorie, které se pojí s fyzikou a podobnými vědami (Např. co je to čas, jak funguje atd.). Jelikož v těchto oborech nejsem příliš vzdělaná, nevím jestli to bylo dobře zpracované, ale mě osobně to bavilo. Sice si do teď ani vlastně nejsem jistá, jestli jsem teorie pochopila, ale ráda jsem o nich četla a zavařovala si mozek.
Celkově bych to doporučila a vlastně nemám ani co vytknout.

20.07.2023 5 z 5


Delila Greenová má všechny na háku Delila Greenová má všechny na háku Ashley Herring Blake

Tuhle knihu jsem si užila. Postavy mi sedly a hlavním postavám jsem přála, aby dostaly svůj šťastný konec. Celkově nemám co vytknout, pouze to nebyla ta nejlepší knížka, kterou jsem četla.

17.06.2023 4 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Srdcerváči je roztomilá grafická novela, ale tím to u mě končí. Bohužel mě moc nechytl vztah mezi Charliem a Nickem. Citlivá témata jsou tu podle mě hezky ztvárněná, ale nějak extra se mě to nedotklo.

05.06.2023 3 z 5


Protivníci Protivníci Marissa Meyer

Tenhle díl není tak akční, ale nudit se nebudete. Měla jsem tu ráda posun mezi Adrianem a Novou.

05.06.2023 5 z 5


Supernova Supernova Marissa Meyer

Hezké zakončení série. Jedna z mých oblíbených.

05.06.2023 5 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Skvělý začátek do série. Novu mám strašně ráda a moc doporučuji celou sérii.

05.06.2023 5 z 5


Kdy? Kdy? Victoria Laurie

Tohle je fajn mystery, kterou jsem si užila, ale nic světoborného to také není.

05.06.2023 4 z 5


Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

Tohle byl naprostý přešlap. Nevím, co se stalo, ale tohle se vůbec nepodobá Selekci a je to tak stokrát horší. Postavy jsou nemastný, láska mezi hlavními postavami jaksi neexistuje a ten konec je totální blbost.

05.06.2023 odpad!


Ahoj, tady Sam Ahoj, tady Sam Dustin Thao

Takže, dallší senzace z Tiktoku, která mě nenadchla. Zápletka je zajímá, ale postavy mi byly vlastně docela fuk a nepřišlo mi to smutné. Postavy mi přišli docela ploché. Jediný co se mi vlastně líbilo byl námět, který byl podle mě nedotažený.

05.06.2023 2 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Tato knížka je velmi oblíbená. Mě upřímně tolik nenadchla. Postavy a příběh se mi líbil, ale vždycky jsem vlastně věděla co se stane dál, protože se to prolínalo s informacemi, které vím z jakoby přítomného času té knížky. Myslím si, že je to poměrně povedená kniha, ale mám od autroky oblíbenější.

05.06.2023 3 z 5


Malibu v plamenech Malibu v plamenech Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid má podle mě zajímavý a chytlavý styl psaní, hlavně u knížek, které jsou o "skutečných" postavách. Někkdo říká, že děj byl zbytečně natahovaný a že tu bylo moc postav, Mě se to, ale líbilo. Když už jsem měla plné zuby hlavních postav objevila se tam nějaká nová o které jsem se dozvěděla její příběh a na konci se to pak hezky spojilo. Doporučuji.

05.06.2023 4 z 5


Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Líbí se mi jak autorka zpracovala tak těžké téma. Chvílemi jsem se bála, že to uspěchá a nebude to na příběh postavy sedit, ale naštěstí se tak nestalo. Jediné, co bych vyčetla je konec, který mi přijde lehce hloupý a nechápu, proč se stalo co se stalo. Těším se až si přečtu další díl této série.

05.06.2023 4 z 5


Na paprsku Na paprsku Tillie Walden

Tahke knížka mě nijak ohromně neuchvátila dějem, ale grafiku má moc hezkou. Já jsem v tom nehledala nic moc hlunokého, ale i tak jsem si to užila. Postavy byli pro mě sympatické a doporučuji jestli nemáte náladu na něco náročného.

05.06.2023 3 z 5


Příběhy z neslavnýho života Příběhy z neslavnýho života Rachel Renée Russell

Upřímně, tuhle knížku snad ani nejde číst seriózně, když je vám více než 14. Což postavě je 14. Nicméně tyhle knížky jsem jako malá měla fakt ráda, ale jinak je to vlastně strašně jednoduché a někdy až lehce hloupé. Já si to ale stejně užívám a směju se tomu i v 15

05.05.2023 4 z 5


Pasažérka Pasažérka Alexandra Bracken

Knížka mě bavila do poloviny, pak mi přišla plná klišé. Romantická linka mi přidala zvláštní a moc jsem ji nevěřila. Byla taková narychlo a častokrát tam posun jejich vztahu byl vyjádřen nějakým líbáním, které ale bylo podle mě většinou psáno jen, aby to zaujalo i starší. Následně mi jejich vztah přišel opravdu klišé, jelikož se několikrát opakovalo, jak se neskutečně milují a udělají pro sebe vše.
Také se mi moc nelíbily užité metafory, jelikož jich někdy bylo až moc a nebo mi jednoduše neseděly do děje.
Historické a kulturní části mě bavily a bylo to vlastně to hlavní, co mě nutilo číst dál.
Konec byl zajímavý, možná až moc chaotický, ale furt zajímavý. Nestačí to ale na to, abych si přečetla i druhý a zároveň poslední díl.

26.03.2023 3 z 5


Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Knihu jsem teda četla v angličtině, ale ne v češtině. Musím říct, že je to jednoduchá angličtina, takže jestli chcete začít číst anglicky, můžete začít touto. Nevím, jak vypadá české zpracování, ale líbily se mi občasné básně v knize. A samorřejmě i útržky pohádek. Nicméně mě ten populární zvrat nějak neohromil. Knížka je taková jednohubka.

13.03.2023 3 z 5


Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Kniha byla zajímavá, ale většinu zvratů jsem odhadla nebo čekala. I přesto si však chci přečíst další díly.

11.03.2023 3 z 5


Caraval Caraval Stephanie Garber

Pani. Tahle kniha byla zvláštní. Příběh jako takový je dost neuvěřitelný. Objevuje se tu hodně magie. Připomínalo mi to trošku Alenku v říši divů. Bavilo mě to, příběh rychle utíkal, ale nakonci podle mě az moc. Bylo to takové uspěchané a ne moc uvěřitelné. Dalším dílům ale chci dát šanci.

04.12.2022 3 z 5


Deník průměrné zamilované blbky Deník průměrné zamilované blbky Júlia Matulová

Takže... Kde začít. Moc se mi líbí obálka a anotace, ovšem příběh se mi nakonec tolik nelíbil. Vztah s hlavním hrdinou mi přišel dost divný. Hlavně první dojmy Sam na kluka, kdy si myslela, že vypadá jak skřet a je mu přes třicet. V tu chvíli jsem si ho představila, jak nějakého dědka a proto mi následující situace připadaly divné. Také se mi moc nelíbily její kamarádky.
Obálka je nádherná, rychle se to čte, ale tím moje pozitivní dojmy končí.

18.07.2022 2 z 5


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Druhý díl mě moc nebavil, i přesto, že první díl jsem si užila. Doufám, že závěrečný díl bude lepší.

18.07.2022 2 z 5