Malibu v plamenech

Malibu v plamenech https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484482/bmid_malibu-v-plamenech-Ah0-484482.jpg 4 470 119

Malibu, srpen 1983. Den, kdy Nina Riva pořádá každoroční večírek na oslavu konce léta. Každý se chce dostat blízko ke čtyřem slavným sourozencům: Nině, talentované surfařce a supermodelce, Jayovi, surfingovému šampiónovi, Hudovi, slavnému fotografovi, a jejich milované sestřičce Kit. Všichni čtyři fascinují celé Malibu a dokonce i zbytek světa – zvlášť jakožto potomci legendárního zpěváka Micka Rivy. Jediný, kdo se na pařbu roku netěší, je samotná Nina, jež nikdy moc netoužila být v centru pozornosti, a kterou také právě veřejně opustil manžel, profesionální hráč tenisu. A možná ještě Hud – už se konečně chystá bratrovi, se kterým jsou od narození nerozluční, k něčemu důležitému přiznat. Jay ale na druhou stranu počítá minuty do soumraku, protože dívka, na kterou nemůže přestat myslet, slíbila, že tam bude. A sama Kit má také nějaká tajemství – včetně hosta, kterého si pozvala a nikomu o tom neřekla... Než padne půlnoc, party se naprosto vymkne kontrole. Ráno pohltí sídlo Rivových plameny. Ale než v brzkých ranních hodinách přeskočí ta první jiskra, alkohol poteče proudem, hudba bude vyhrávat, a city a tajemství, které zformovaly generace této rodiny, postupně vybublají na povrch. Malibu hoří je příběh o nezapomenutelné noci v životě jedné rodiny: o noci, ve které si budou všichni muset vybrat, co si vezmou od lidí, kteří z nich udělali to, co jsou…a co jednou pro vždy hodí za hlavu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kontrast Vintage
Originální název:

Malibu Rising , 2021


více info...

Přidat komentář

hanap
14.04.2024 4 z 5

Pěkný příběh.

mone
13.04.2024 5 z 5

Po hrozně dlouhé době mi u čtení knížky tekla slzy. Ten závěr je hodně silnej.


Marekh
25.03.2024 4 z 5

Hlavní postavou je NINA RIVOVÁ, která pořádá každý rok večírek na oslavu konce léta. Nina je surfařka a modelka. Její manžel je tenista. Nina má 3 sourozence – JAYE, který je surfingový šampion, HUDA, který je fotograf a nejmladší sestru KIT. Všichni jsou dětmi legendárního zpěváka MICKA RIVY.

Román má 2 části. V první části se střídají kapitoly ze současnosti a z minulosti. V druhé části se nacházejí kapitoly jen ze současnosti. Je to román o partnerských, rodinných a mezilidských vztazích.

Každý z hlavních hrdinů má nějaké tajemství, které postupně bude poodhaleno. V románu se nachází také překvapivé okamžiky. Kniha se četla stejně dobře jako ostatní knihy, které jsem četl od autorky. V druhé části se nacházelo více vedlejších postav, takže v nich jsem se mírně ztrácel. Zajímavé bylo, že v románu se nachází také postava CARIE SOTO, o které jsem už něco věděl, protože jsem četl před knihou MALIBU V PLAMENECH knihu CARIE SOTO SE VRACÍ.

Lalina3
15.03.2024 4 z 5

Kniha se četla moc pěkně, užila jsem si ji. Ale Carrie Soto a Evelyn Hugo mě bavily víc :)
Ale můžu doporučit, jen nečekejte zázrak.

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Tak tato kniha mě velmi překvapila vůbec jsem nevěděla co od ní mám čekat. Byla jako dárek od knihy Dobrovský v podobě e-knihy. V první chvíli jsem se v ní trochu ztrácela, než jsem pochopila jak je psaná, ale pak mě ten příběh ohromil. Všechny charaktery postav se mi moc líbily. Měla jsem tolikrát zlomené srdce a slzy na krajíčku. Dělo se tam toho tolik, že se člověk ani chvilku nenudil. Spousta postav s propletenými osudy. Je to už nějaká doba co jsem tuto knihu četla a pořád jí nemůžu dostat z hlavy. Určitě se k ní ještě vrátím.

Ossinky
21.02.2024 4 z 5

Bylo to čtivé, děj ve dvou liniích. Příběh hezky plynul ale přiznám se, že jsem od konce očekávala vic. Přišlo mi to takové “odbyté.

Sabii14
11.02.2024 5 z 5

Dlouho se mi nestalo, že bych si v knize oblíbila všechny postavy a líbila se mi každá jeho povaha. Příběh byl neskutečně dojemný, líbily se mi skoky mezi minulostí, přítomností a dokonce malé náznaky budoucnosti. Kniha je skvěle napsaná, četla se úplně sama a příběh poukazuje na to, že sláva a bohatství není vše a slavní lidé nemusí být vždy tak spokojení jak vypadají :) Určitě doporučuji přečíst!!

zamilov.do.knih
08.02.2024 3 z 5

u této knihy pořád nechápu jednu věc. jak to, že mi došlo tak pozdě, že je o micku rivovi. o TOM micku rivovi z the seven husbands of evelyn hugo. když jsem si to v polovině knihy uvědomila, čuměla jsem tak pět minut s otevřenou pusou a pak to do sebe začalo všechno zapadat. prostě co si budem, to propojení je fakt hustý. knížku jsem ale četla v srpnu a bohužel teď už si na ni moc nepamatuju. vím, že začátek se mi moc líbil a ta minulost mě taky moc bavila. ale pak... pak mi přišlo, že se tam vlastně nic moc neděje. že pořád čekám na ty plameny a ony nikde. chápete, že ta knížka se jmenuje malibu v plamenech a o ohni je zmínka až úplně úplně na konci? já prostě čekala nějakou akci, nějaký napětí... a ono nic. na postavy si vzpomínám taky matně. líbilo se mi ale, že každý sourozenec měl jiný charakter, že byli dobře popsaní a mohla jsem se do každého vcítit. jejich fotr mick byl kretén a maminky june mi bylo líto. postavy z večírku se mi komplet vypařily z hlavy. takže asi tak.
abych to nějak shrnula, na to, jaký měla kniha potenciál a jak jsem jí na začátku věřila, pro mě byla spíš zklamáním. asi jsem od ní čekala něco trochu jinýho. ale špatná taky nebyla, jen autorka už napsala i lepší kousky. :))

Gooverka
03.02.2024 3 z 5

Taylor rodinné ságy umí, znovu jsem měla pocit, jako kdyby hlavní postavy příběhu skutečně žily. ALE za mě zatím to nejslabší, co jsem od ní četla, předvídatelné, nemělo to pro mě tak velkou přidanou hodnotu, jako její knihy normálně mají. I přesto ale 3 hvězdy, protože podprůměr u Taylor je průměr u všech jiných.

Áža707
28.01.2024 4 z 5

I přes to, že knihu ve výsledku nehodnotím nijak špatně, tak musím přiznat, že jsem čekala něco jiného. Od autorky jsem četla Daisy Jones a to byla pecka, zamilovala jsem se do postav i příběhu a hlavně mi případal naprosto skutečný.

Malibu se četlo poměrně dobře, osobně mě bavily více časti z minulosti, kde jsme se dozvídali o historii rodiny. Bohužel příběh obsahoval části, které mě nebavily - nepotřebuji znát příběh každé vedlejší postavy, která se v hlavním příběhu ukáže na 2 strany.

Když už jsme u těch postav, tak hlavní hrdiny jsem zvládla milovat, nenávidět, litovat je, povzbuzovat zároveň. Nina mi přirostla k srdci nejvíc a též mi ji bylo nejvíc líto. Strašně moc jsem ji obdivovala, že se dokázala držet od dětství až do dospělosti. Její houževnatost byla neuvěřitelná. Postavy její matky June mi bylo též velmi líto, prošla si peklem, jen jsem nechápala, že byla ochotná připravit peklo i svým dětem a její konec mi vehnal slzy do očí.

Závěr knihy mě lehce zklamal, myslím, že jsem čekala trochu víc. Tady to bylo takové poklidné nic. Bohužel jsme se zabývali mnohými konci postav, které pro nás nebyli podstatné. Samozřejmě mě překvapilo, kdo zavinil požár, ale asi i tak jsem čekala něco zajímavějšího.

Celkově v knize najdete mnoho skvělých momentů a chvil k zamyšlení. Jedná se o příběh plný sounáležitosti, rodiny, přátelství, zloby a tajemství.

4/5

Domieeele
23.01.2024 4 z 5

Je tam snad tisíce postav, tisíce propletených osudů, které se pak proplétají v dalších knihách autorky, přesto v tom člověk nemá zmatek a dobře se to čte. :)
-
,,...ale věděla, že nejdůležitější věci pokaždé trochu štípnou nebo zabolí."

Mayaotzin
21.01.2024 4 z 5

V Evelyn mi ten Mike nepřipadal jako takový hňup. Líbilo se mi to, jen ten konec byl takovej moc...

zandu
17.11.2023 5 z 5

Super. Skvělý příběh ve skvělém tempu. Chytne a nechce pustit :-)

mia.com
17.10.2023 5 z 5

Autorka me opet nezklamala. Vazne mi jeji pribehy a styl psani sedi. Jen obcas vzpominam, kdo je kdo, to je pravda. Ale tento pribeh me zase bavil a zase dokazala perfektne vykreslit postavy, diky cemuz jsem mela dojem, ze je znam osobne. Mam rada postupne odhalovani minulosti a jak se nam to pak vyvrbi v pritomnosti a vse se propleta. Takze za me opet pecka.

Lexie321
12.10.2023 5 z 5

Maximálne chápem a uznávam hype tejto knihy! 10/10 Super príbeh, ktorý možno bol chaoticky ale dal sa ľahko sledovať. Postavy boli ľudské a úžasné. Kniha sa prakticky čítala sama. Určite si od autorky zoženiem ďalšie knihy. Vrelo odporúčam.

kris.docekalova
29.09.2023 5 z 5

Naprosto skvělá knížka. Přečetla jsem si rychle a jednoduše. Má to nádech Daisy Jones & The Six, což je velký plus, protože to se mi taky líbilo. Příběh má hloubku. Struktura je neobvyklá a dává knížce ještě větší hodnotu. Stopro doporučuju!

klmonkaa
26.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Pútavé dramatické čítanie o jednej veľkej rodine plnej slávy a toho, čo mnohým z nás chýba - samostatnosti a nezávislosti. :-) O ohni dokopy nič. :-D

adorjas
03.09.2023 2 z 5

Fajn oddychovka na leto.

Michalka98
31.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Je to pro mě velké překvapení, ale Malibu v plamenech se mi líbilo více než slavná Evelyn. Malibu - to je moře, pláže, surfování, společenská elita. Jedná se o ráj na zemi. Nebo ne? Autorka představuje rozmanité charaktery, které bojují s duchy minulosti i přítomností. Je to příběh o rodině a sounáležitosti (možná proto mě zaujal více než Sedm manželů Evelyn Hugo) a touze vymanit se z okovů. Jedná se o skvělou knihu a tvorbu autorky budu sledovat.
P.S. Překvapilo mě, jak autorka rozvinula charakter Micka Rivy. V Evelyn na mě působil jako neškodný ubožáček a on přitom po sobě zanechával spálenou zem (doslova).

veriszv
29.08.2023 5 z 5

TJR mě opět dokázala naprosto nadchnout pro příběh a strhnout svým vyprávěním.
Jako vždy mě bavilo, jak pracuje s emocemi. Všechny aktéry jsem dokázala nesnášet, obdivovat, litovat, jakoby to byli moji vlastní příbuzní.
Navíc mě bavilo, že se tu objevovali lidé z jiných autorčiných příběhů.
Moc jsem nepochopila detailní popis večírku, kde se přidalo nesmyslně moc postav, na kterých vlastně nezáleželo. Čekala jsem také více plamenů, i když chápu symboliku, jakou v příběhu sehrály.
Možná tu taky s odstupem času po dočtení vidím pár neuvěřitelných momentů, ale ve víru příběhu jsem je ani nevnímala.
TJR zkrátka opět potvrdila, že umí skvěle psát a že její místo mezi mými nejoblíbenějšími autory jí právem patří. Protože její vykreslení charakterů a emoční jízda se jen tak někde nevidí. A jak už jsem o autorce jednou říkala, možná si její příběhy nepamatuju do detailů, co se týče děje, ale emoce, které ve mě dokázala rozdmýchat jen tak nezapomenu.
Nečekejte ani Daisy, ani Evelyn a nebudete zklamaní!