zatoulane_knihy zatoulane_knihy komentáře u knih

☰ menu

Důvěra Důvěra Michaela Brnková

Instagram @zatoulane_knihy

Druhý díl série Nekompromisní od úžasné slovenské autorky se odehrává v Anglii v Londýně a okolí. Jedno vám ale musím říct, že pokud si myslíte, že po přečtení Anotace tušíte jak příběh bude pokračovat, tak se zdaleka mýlíte.
Napsat cokoliv o této knížce by byl zločin, protože si každý zaslouží ten krásný první dojem. Za mě je to ještě lepší, než první díl. Příběh nenavazuje na první díl a jde si svojí vlastní linkou. Vůbec nevadí, že je úplně jiný, než první dil.
Co se týče naší hlavní hrdinky Lexi, tak je to ten typ silné sebevědomé ženy, která si dokáže poradit s každou situaci a typem chlapa. Je odhodlaná dělat svojí práci nejlépe a jít si za svým cílem, jen co nemá ráda jsou pravidla a hranice.
Těmi všemi se řídí náš hlavní hrdina Halton, který má nejvíc tajemství z celé Anglie. Rozhodně za svoje hradby nepustí nikoho kdo by narušil jeho životní cíl a poslání. Takže za mě úžasná kombinace charakteru.
Opět máme možnost číst z obou pohledů, ale ne v ten správný čas. Příběh byl pro mě nepředvídatelný a moc mě bavil. Rozhodně si zaslouží vaší pozornost a doporučuji všemi deseti. Takže 5 z 5

21.04.2024 5 z 5


Nové šance Nové šance Lilly Lucas

No po dočtení tohoto dílu, jsem popravdě nevěděla co si myslet... Pár dní mi trvalo, než jsem se rozhodla vůbec něco napsat. Měla jsem smíšené pocity. Prostředí GREEN VALLEY, jsem si zamilovala a číst tento příběh bylo pro mě docela zvláštní.
Postava hlavní hrdinky za mě úžasná, ale postava Sama? Já nevím.. tady v tomhle díle mě spíš hodně štval.. a kvůli jeho chování a názorům mě přišel příběh táhly a zdlouhavý.. za mě asi nejslabší díl série. Popravdě jsem konec příběhu už zavrhla a přišlo mi to takové zvláštní. Podle mě měla autorka napsat aspoň ještě jednu nebo dvě kapitoly.. hodně mi to přijde, jako zklamání.
Ale abych vás úplně neodradila, musím říct, že kvůli hlavní hrdince rozhodně stojí za přečtení. Rozhodně doporučuji tuto sérii číst postupně a nepřeskakovat díly, jinak si to všechno vyspoilerujete.

09.04.2024 4 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

~ DVŮR TRNŮ A RŮŽÍ ~
První díl série DVORY

Za mě to byl super první díl série. Lehké seznámení s děním a dvory.

Knihu jsme četli z pohledu Feyr. Líbilo se mi, jak zde autorka nevynechala žádné pocity. Mám ráda, když jsou situace popsány opravdu z reálných pocitů, i když jde o fantasy.

Jen mě mrzí jak se zachoval Tamlin i když chápu, proč to udělal. Celkově se mi jeho postava v tomto díle velice zamlouvala. Nejvíc jsem jsi zatím oblíbila Rhyse a Luciena. Ti jsou mojí miláčci knihy.

Pak se mi zde líbila kuráž a povaha Frey a těším se jak to bude pokračovat dále. Jsem velice zvědavá jak se teď bude vyvíjet příběh a co mě dále čeká v této sérii. Určitě nemám žádné očekávání a snažila jsem se vyhýbat různým informacím, aby mi to nezkazilo radost z dalších dílů.

Knížku jsem měla přečtenou za pár dní, takže super čtivost bez nějakých zádrhelů nebo nudy. Nechybělo zde hodně akce.

Víc k tomu nevím co dodat. Opravdu za mě hodně povedený první díl. Nic tu nechybí a stojí za přečtení.

06.04.2024


Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

UKRADENÝ POLIBEK

Nikdy jsem si nemyslela, že by se mi mohl líbit příběh o mafiánské rodině, ale tohle bylo za mě vážně super.

Romantickou linku jsem si vážně užila, i když do poslední chvíle jsem si myslela, že příběh skončí úplně jinak.

Je super vidět jak se člověk pod vlivem jiných osob rychle mění a přizpůsobí.

Knížka se mi opravdu četla jedním dechem. Taková příjemná oddychová záležitost. Určitě díky této knížce budu vyhledávat podobný styl a tématiku psaní!!

Je zde i pěkný epilog, který vám zodpoví otázky, které vám během čtení vzniknou.

Postavu hlavní hrdinky jsem si oblíbila hned a fandila jsem jí, ať si udrží svůj pohled na svět a svoje srdce. Postava Wolfa mi na začátku moc nesedla a to skoro po celou dobu příběhu.

Jak jsem řekla, tak příběh se mi moc líbil a ty zápletky, do něj všechny krásně zapadly

PS: pokud se vám tato knížka líbila, určitě zkuste knížku KONFLIKT!!

06.04.2024 4 z 5


Twisted Lies: Lži na ostří nože Twisted Lies: Lži na ostří nože Ana Huang

TWISTED LIES

Čtvrtý a poslední díl této úchvatné série. Jelikož jsem se na tento díl začala hodně těšit už od minulého dílu, kdy nám naznačili lehkou linku!!! Bože můj...

Příběh je v časové lince měsíc od odstěhování Jules ke svému přítelovi. Když jsem došla ke 100. straně už mi šla hlava kolem z těch nových jmen a postav, člověk rychle začne ztrácet. Určitě doporučuji si psát poznámky.

Jinak příběh se krásně četl a nedokázala jsem se odtrhnout. Opět tu nebudou chybět scény. Je tu super ukázka toho, že ze dna vede jen jedna cesta a to vzhůru.

Tato romantická linka má spoustu záhad a přesto plyne tak jemně. Příběh čteme ze dvou pohledů Stelly a Christiana, i když ze začátku hlavně ze Stellina pohledu.

V Knížce mám hodně oblíbených scén, ale jedná z mých je ta s dopisy. Ta mi vyrazila dech. Je škoda že jich tam není ukázáno všech dvacet .

Hodně zajímavá postava je Christian, pochopit jeho povahu a chování mi trošku trvalo, ale popravdě si nedokážu představit, že by se měl chovat jinak.

Je super, že se autorka dala tak dlouhý Epilog a nastínila nám trošku budoucnost.

Miluju tuto knížku a tento příběh, opravdu úžasná práce autorky, rozhodně plánuji si přečíst další knížky od ní!! Takže za mě, jen doporučuji.

06.04.2024 5 z 5


Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Ana Huang

TWISTED HATE

Třetí díl úžasné dechberouci série. Tento příběh se týká Jules a Joshe.

Hodně se mi líbila ta sázka v baru, jak to Jules udělala a jak to Josh vzal. Nutilo mě to do úsměvu. I když mi Jules do této doby nesedla, věřila jsem, že si jí ještě nakonec oblíblím.

Zde byla scéna jak se Stella poprvé seznámila s Christianem, málem jsem kvůli tomu chtěla knížku odložit a vrhnout se na poslední díl. Jsem ráda, že jsem to neudělala.

Nevím o čem bude čtvrtý díl, ale tento díl je hodně temný a při čtení některých scén se mi dělá zle a je mi Jules hrozně líto. Každý máme minulost, ale její bych fakt nechtěla...

Kolem 180. stránky jsem přemýšlela jestli to vůbec chci dočíst. Nemám ráda tyto situace co se tu momentálně odehrávalo.

V půlce knihy jsem si řekla, jo konečně něco pro mě, co se mi líbí, ale to se vše změnilo kolem strany 400. Jako to jsem Joshe začala vážně nenávidět. Jako nebyl to můj idol ale toto!!!!? Pardon, ne fuj.

Ještě, že na konci čekalo krásné překvapení, jinak bych byla dost smutná. S tím to dílem jsem se hodně prala, ale i tak se nemůžu dočkat, jak se pustím do posledního dílu!!

06.04.2024 4 z 5


Twisted Games: Hry na ostří nože Twisted Games: Hry na ostří nože Ana Huang

~HRYNAOSTŘÍNOŽE~

Druhý díl série TWISTED

Nevím, proč ale prostě tato série mi tak sedla. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Opravdu bylo těžké se odtrhnout.

Určitě doporučuji u toho poslouchat doporučený playlist. Byla škoda že to nemělo více písniček!

Pokud jste milovníci romantické linky, určitě je tato knížka pro vás. Bylo vážně úžasný vidět průběh jejich příběhu a opravdu se mi chvilkami tajil dech.

Nejen že je to úžasný příběh o zakázané lásce. Do toho musí Bridget řešit nové královské povinnosti.

Příběh čteme z pohledu hlavních hrdinů princezny Bridget a jejího svalnatého, pohledného bodyguarda Rhys.

Já miluju romantické linky, takže tato série mi opravdu sedla, i když je tu Rhys hodně dominantní snad ještě víc než Alex v prvním díle.

06.04.2024


Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

TWISTED LÁSKA NA OSTŘÍ NOŽE

Od prvního popisu Alexe Volkové se mi rozbušilo srdce. Tak to, už mi přišlo velice zajímavé a tušila jsem, že to bude moje krevní skupina!

První díl série je rozhodně skvěle napsaný. Recenze co jsem na ní četla vůbec nepřeháněli.

Tento díl mi Hodně připomíná sérii padesát odstínů šedi, ale rozhodne je za mě mnohem lepší!! Knihu čteme ze dvou pohledů Avi a Alexe. Je vážně zajímavé vidět některé situace z jeho pohledu. Takové zápletky a zrady jsem nečekala ani skoro na konci. Vyrazilo mi to dech.

Co mě nejvíce pobavilo byl ostrý jazyk princezny, když si podala Alexe. Skoro celý jejich rozhovor jsem si označila!! Prostě úžasný.

Rozhodně se zde nešetří s pikantními scény. Časová linka zde trošku skáče do předu, ale to vůbec nevadí. Podle mě to každý čtenář pochopí.

Opět jsem měla problém knížku odložit. Nejradši bych přečetla celou sérii kdyby vyšli přeložené i další díly.

S hlavní hrdinkou Avou jsem se hned sžila, hodně jsem se viděla v její povaze neponaučitelného romantika.

06.04.2024


Každý tvůj nádech Každý tvůj nádech Jennifer L. Armentrout

EVERY LAST BREATH

Tak tento díl byl 100% nejlepší!!! Byla jsem úplně z toho hotová.

Po přečtení 220 stran jsem si říkala, že se mi nelíbí, kam to směřovalo. Po 24. kapitole jsem si říkala, že už nebudu číst dál. A pak se mi zastavilo srdce. Tohle mě vážně dostalo.

I když to byla moje první kniha v angličtině. Hodně jsem s ní válčila, ale stálo to za to!! Četlo se to rychlé a jednoduše.

Opět se nachází v současné době ve velkoměstě. Příběh je opět z pohledu LAYLY. Řeší opět dilema lásky mezi úžasným strážcem Zaynem a ještě víc sexy démonickým princem Rothem.

Do toho musí vyřešit záležitost s Lilinem, který zabíjí nevíne lidi a zastavit blížící se apokalypsu. Aby to nebylo málo s Laylou se něco děje.

Nejvíc se mi líbí prostě ten ostrý jazyk démonů a jejich pochodové myšlení. Bambi je prostě srdeční záležitost!!

Jelikož je to poslední díl, je za mě i nejlepší!!! Těším se až vyjde v překladu a rozhodně si ho ráda přečtu znovu!!!

06.04.2024 5 z 5


Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

DOTEK JAKO LED

Po dočtení druhého dílu série, jsem si doslova říkala: CO TO JAKO MA BÝT? Nejen, že moje srdce zde zaplesalo, ale takový otevřený konec se prostě nedělá.

Druhy díl začíná tam, kde končí první. Vidíme opět dějovou linku z pohledu Layly a jak se pere s pocity k Rothovi a Zaynovi.

Nacházíme se opět na střední škole a na různých částí města. Tím, že má u sebe úžasnou démonku jménem Bambi se začne u ní projevovat různá změna. Nechápe se co se s ní děje a musí do toho řešit náhodné vraždy a změny chování.

Opět mě tato kniha vtáhla do děje a nevěřila jsem, že už je konec. Příběh je hodně zaměřený na romantické linky a jak přijmout sama sebe a své horší a lepší já. Nejlepší jsou asi zde přátelské vztahy a jak je důležitá opora a že svět není jen černobílý.

06.04.2024


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

POLIBEK BEZ DUŠE

První díl trilogie o krásných démonech a strážcích dobra.

Po přečtení různých recezenci, jsem si říkala že to přece nemůže být tak dobré. Přece po přečtení různých příběhu a dějů za poslední měsíce, mě přece nemůže nic překvapit a nebo tak zaujmout. No, a ono se to opravdu stalo.

Kapitoly utíkaly , tak rychle, že mě zarazilo, že jsem už na konci knížky. Styl čtení byl opravdu čtivý a měli jste pocit, že stojíte hned vedle hlavních postav.

Kromě bonusové kapitoly, čteme příběh z pohledu hlavní hrdinky LAYLY. Která bojuje s city ke svému nejlepšímu kamarádovi ZAYNOVI. Jeho otec adoptoval Laylu, když byla malá holčička a vychovali jí. Ale mě popravdě přirostl k srdci ROTH, démonický princ, který se seznámí s Laylou a chodí s ní do školy. Jeho vtipné a hrubé narážky si prostě zamiluje každý!!!

Miluju vážně miluju v této knížce je naprosto všechno přes lásku, nenávist, chtíč, zakázaná láska, zlo a dobro. Úžasní ,,mazlíčci". Prostředí ve kterém se odehrává náš příběh je ze současné doby, na střední škole.

Nesmíme zapomenout na sexy badboy a milostný trojúhelník. A samozřejmě na závěr, odhalená tajemství.

Prostě tuto sérii miluju těším na další díl a rozhodně 5 z 5

06.04.2024


Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

NEJTEMNĚJŠÍ ČÁST LESA

Podle různých recenzí a anotacích, které jsem četla na tuto knihu, jsem čekala opravdu jiný děj.

Prostředí je ze současné doby. V jednom městě v kouzelném lese, ve kterém žijí bytosti z bájí a nejenom ty hodné, ale většinou ty zákeřné, zlé a zlomyslné.

Hlavními postavami jsou sourozenci, které jsem si hned zamilovala. Právě z jejich pohledu si můžeme přečíst tento příběh.

Milostné linky jsou zde trošku skryté, ale když se objeví je to kouzelné přiznání. Prostředí ve kterém vyrostli, je jednoduše a přesto bohatě popsané.

Když si člověk myslí, že už vše chápe je hned na omylu. Na to že to je jen jeden příběh bez pokračování je za mě úžasně napsaný!! 

Četlo se mi to s lehkostí a ani jsem nevěřila jak rychle mi utíkají stránky

06.04.2024


Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

VE STÍNU POPELA

Očekávaná kniha tohoto roku, je tady. První díl série o PRVNÍ PANNĚ. Sérii Z KRVE A POPELA, už snad zná skoro každý. Pokud ne, recenzi mám ve starším příspěvku.

Není pochyb, že se knížka i přesto, že měla hodně stran, četla jedním dechem a měla jsem problém jí odložit. Nechtěla jsem jí odložit, proto ještě teď doháním spánkový deficit.

Co mě trošku mrzelo byla, až velká podobnost scén s první sérií, ikdyž to byly moje oblíbené části knihy. To bylo asi jediné malé, nepatrné mínus z mnoha plusů. Dobře popsané prostředí, člověk má pocit, že tam stál s hlavními hrdiny.

Záhady, tajemství, proroctví, osud, láska, nenávist, chtíč,odpuštění.. no a další a další věci. Člověk se tu v žádném případě nenudil.
Konec knížky mě trošku naštval a přidal, asi dalších třicet otázek na můj, už tak rozsáhlý seznam.

Knížku miluju a mám ráda styl psaní autorky, takže jsem nebyla vůbec zklamaná a jsem velice natěšená na další díl.

Pokud se ptáte, jestli zde jsou taky scény, tak vám musím říct, že ano a velice podrobné!!
Několik stran jsem si musela označit!!

Za mě je to úžasná knížka, ale Z KRVE A POPELA je SRDOCVKA.

06.04.2024


Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

KRÁLOVSTVÍ PROKLETÝCH

Miluju miluji. Je rozhodnuto, tato série patří k oblíbeným!! Emílie a Iro No co dodat.

Druhý díl serie. Krásně se to četlo a rychle to uteklo.

Začátek teda byl nijaký, ale to by se dalo odpustit. Následovala cesta do pekla a první zkouška. Další intriky a tajemství. Když konečně se dozví nějaké informace o svém poslání, vše je pak jinak.

Zde je peklo popsáno do posledního detailu a ještě víc. Zbytek příběhu byl lepší a lepší.

Četla jsem to jedním dechem. Jejich vztah byl napnutý. Nenávist, chtíč, zrada, lži a intriky. No prostě co bychom chtěli od prince hříchu.

06.04.2024


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

PŮLNOČNÍ KORUNA

Druhý díl série SKLENĚNÝ TRŮN, mě opět od začátku pohltil.

To že se Celena postavila k proroctví, tak jak to udělala chápu od začátku. Romantická linka zde nabírá neuvěřitelné obrátky. Zbožňují jak se vyvíjí romantická linka. Události které zde vznikly, mi srazil úsměv z tváře, z předešlých kapitol.

Ale ten závěr ,no už se těším, až se pustím do třetího dílu. Líbí se mi že je zde jedna situace z více pohledu. Což rozšíří vztahové linky příběhu.

Knihu jsem přečetla během pár dni. Byo těžké jí odložit. Emoce se mi zde mění rychleji, než počasí venku. Série se mi líbí čím dál víc a přirůstá mi k srdíčku.

06.04.2024


Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

KRÁLOVSTVÍ HŘÍŠNÝCH

O této sérii jsem četla hodně recenzí a tak mě to zaujalo, že jsem se do ní pustila. Udělala jsem velice dobře.

Od začátku mě knížka pohltila. Já osobně tento styl mám moc ráda a doufám, že všechna tajemství se dozvím v následujících dílech.

Řešení vraždy své sestry jí zavedlo do situacích, které bych nechtěla prožít ani v nočních můrách.

Člověk na první pohled neví co je správné a co ne, což mě fascinuje. Líbilo se mi jak se vyvíjel vztah mezi Emilií a Irou. Do poslední chvíle jsem netušila jak se to vyvine a už se hrnu na další díl.

Tolik tajemství a otázek, mě někdy až štve. Ale zahrávat si s peklem nikdy nebyl dobrý nápad.

Určitě knížku doporučuji já jí úplně podlehla. Já jí měla přečtenou za jeden den, jak jsem se nemohla od ní odtrhnout.

06.04.2024 5 z 5


Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

JENOM NESTVŮRA

Ze začátku se mi zdála kniha super. Myšlenka a styl psaní se mi moc líbí. Pak, ale nastal jistý bod a kniha se táhla a nebavilo mě to tolik.

Ani když se zdálo, že se blíží jistý zvrat jsem se nemohla do toho dostat. Ale četla se velice dobře a rychle. Jenom mi to nesedlo. Přišlo mi to dost nudné.

Příběhově se to moc nějak neposouvalo. Možná jsem měla velké očekávání podle ostatních recenzí, které jsem viděla na tuto knížku. Nakonec jsem se musela opravdu přemlouvat, abych to vůbec dočetla.

Pod milostným trojúhelníkem jsem si teda představovala více jednání a nějake zápletky. Na můj vkus jich bylo opravdu málo. Posledních 100 stran se zdálo že se mi konečně začne kniha líbit. Jenomže ten konec mě hodně zasmutnil.

Určitě je tu hodně čtenářů a čtenářek, které kniha zaujme. Já do této skupiny nepatřím a to vůbec nevadí. Jak se říká STO LIDÍ, STO CHUTÍ.

06.04.2024 2 z 5


Tajemství sídla lovců Tajemství sídla lovců Marie Znamínková

GENERACE
Tajemství sídla lovců

Tato knížka se určitě zařadila do mých oblíbených.

Vyprávění tohoto děje probíhá z pohledu všech hrdinů. Takže se zde dočteme co se momentálně, které osobě honí hlavou. Jelikož se od prvních Kapitol zde utváří romantická linka, knížka mě velice baví a čte se jedním dechem.

Chvilkami mi to připomínalo sérii filmu labirit a Divergenci. Od každého bylo kousek. Nebyli zde skupiny rozdělení ale něco na podobný smysl se tu najde.

Příběh se krásně četl a nepřišlo mi to nějak těžké čtení. Knihu jsem přečetla za jeden den.

Je neuvěřitelné kolikrát vám může hrozit smrt, za tak krátkou dobu. Ještě že v budoucnosti mají tu medicínu lepší. Jenže na technologie se nedá vždy spolehnout..

Bylo to vážně pěkné čtení, trošku mě mrzí ten konec, ale rozhodně budu pokračovat v této sérii, až budou další díly!!

Myslím že taková odbočka od fantasy knih je super

06.04.2024 5 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

KOUZLA RODU THORNŮ

Ze začátku jsem nevěděla co si myslet. Myslela jsem si, že to není kniha pro mě. Chtěla jsem jí odložit.

Trošku mě chyběla nějaká kouzelná moc ze strany hlavní hrdinky. Celou dobu jsem se snažila pochopit její situaci.

Půlka knihy se mi opravdu četla těžko. Ale další dvě hlavní postavy jsem si zamilovala. Jak čaroděje tak jeho démona. Ten byl snad to nejlepší na celém příběhu. Zamilovala jsem se do něj od první štiplavé poznámky a až do konce knihy.

No i když mě to příběhově moc nebavilo, nutně potřebuji další díl. Musím vědět, jak se romantická linka bude dál rozvíjet a odpovědi na další vzniklé otázky.

Jinak grimoáry a kouzelný svět okolo je za mě super. Ohledně hlavní hrdinky, nevím co si o ní myslet i teď. Jen se příběh chvilkami moc neposouvá.

06.04.2024


Gallant Gallant V. E. Schwab (p)

GALLANT

Tak tohle byla pro mě největší výzva. Podle jiných recenzí jsem očekávala úplně jiný příběh.

Četlo se mi to opravdu ztěžka. Čím víc jsem se dostávala do temných koutů knihy, tím to pro mě bylo těžší a těžší. Přesto, že má kniha jen 300 stran, to bylo těžké a dlouhé čtení.

Celou dobu jsem se snažila vcítit do hrdinky a pochopit všechna její jednání a kroky. Při přečtení poslední věty jsem se rozbrečela. Vůbec jsem nečekala takový závěr. Vím že jsou knihy s happyend a pak ty s tragédii, ale co je tady to fakt netuším. Úplně mě to emočně rozbilo.

Tato kniha byla vážně pro mě síla. Už si ji asi v životě nepřečtu znovu. Protože je tam hodně o ztrátě atd. Na mě to bylo až moc silné. No mazec. Úplně se cítím citově vyčerpaná.

06.04.2024 2 z 5