Dotek jako led

Dotek jako led https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504337/bmid_dotek-jako-led-mp0-504337.jpg 4 468 90

Dark Elements série

< 2. díl >

Druhý díl strhující série Dark Elements. Layla Shawová se zoufale snaží posbírat co nejvíce střípků svého zničeného života. Svého nejlepšího přítele Zaynea se nadále nesmí dotknout kvůli své tajemné síle polibku, který krade duši. K tomu teď najednou klan Strážců, který ji vždy chránil, schovává nebezpečná tajemství. A na Rotha, zakázaného démonského prince, jenž ji chápal způsobem, jakému se nikdo jiný nikdy ani nepřiblížil, už Layla nemůže ani pomyslet. Zjišťuje ale, že pád na dno je jen začátek, jakmile se konečně začnou vyvíjet její schopnosti. Teď se jí nabízí dráždivá chuť toho, co bylo vždy zakázáno, a ona konečně dostává to, co vždy chtěla. Nicméně vzhledem k tomu, jaké se doslova rozpoutalo peklo a jak se hromadí počet těl, může být cena vyšší, než je Layla ochotná nebo schopná zaplatit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Stone Cold Touch , 2014


více info...

Přidat komentář

Peetullka
24.04.2024 4 z 5

Dobré, hezky to navazuje! Ale ten konec? Ještě, že se můžu hned pustit do dalšího dílu.

Jsem team Roth. Zayne maximálně k Bambi, která je skvělá.
Tak jsem zvědavá na celé rozuzlení a doufám, že si Lalinka vybere dobře.

Zuzíček77
19.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Máme tady pokračování, příběh krásně navazuje tam kde předchozí skončil Roth je pryč a to mě teda sebralo. Děkovala jsem za to, že tam nechal Bambi, hady nemusím ale jí jsem si zamilovala. V knize je super, že se dlouho nečeká na žádnou akci, člověk přečte pár stran a ejhle je tu zvrat jako blázen. Roth se nám vrátí a k Layle se chová dost hrozně, to mi rvalo srdce. Do toho se Layla začne více sbližovat se Zaynem což jsem ji ze začátku sice moc přála ale teď mě to pěkně štvalo, protože jsem spíše tým Roth. Zapeklitých situací je tam požehnaně a musím říct, ani malou chviličku jsem se nenudila. Příběh letí před očima a konec je teda brutální bomba. V knize je opravdu všechno neskutečně podrobně napsané. Tohle bude jedna z mých oblíbených sérií, kterou nedám z ruky.

Úryvky z knihy:
- „Ty jsi tak naivní. Polibek? Pár sentimentálních slůvek, co jsem ze sebe vypotil, když jsem si myslel, že mě budou celou věčnost mučit? Nemůžeš si dělat obrázek z pár chvilkových výpadků, Laylo. Záleží hlavně na tom co jsem zač." (Roth)

- „Na tom, že moje krev umí vytvořit zámotek jako vystřižený z vetřelce , nic cool není." (Layla)

- Tep jsem měla někde mezi ty svatá prostoto a no to mě poser.

- „Miluju tě, Laylo. Slyšíš mě? Miloval jsem tě od prvního okamžiku, co jsem uslyšel tvůj hlas. A budu tě milovat i dál. Ať se stane cokoliv. Miluju tě."


Tenebris_Draco
19.04.2024 4 z 5

Abych byla upřímná oproti jedničce to bylo horoucí peklo.
Několikrát jsem musela odložit a dát si prostě pauzu. Nebylo to to kvůli příběhu, ten se mi kupodivu líbil a občasné zbytečná ufňukanosti Layly mi taky tolik nevadila. Konec mě dokonce i kapku překvapil. Avšak hlavní problémový aspekt bylo připodobnění Twilightu v té stejné situaci. Milostný trojúhelník, kdy se nemohla často rozhodnout a když už to nastalo, později to nabralo zase jiný směr.
Doufám, že v posledním dílu se to nadobro vyřeší, protože takové věci mě v knihách tolik nebaví.

Ticiana
11.04.2024 4 z 5

Svizny dej, stale se neco deje. Layla se nemuze rozhodnout jestli Zayne nebo Roth. Osobne mi vadi Zaynovo osloveni Lalinko. Jako hodne. Kdybych nemela k dispozici posledni dil, tak bych z toho konce asi zesilela.

Bambi byla skvela, stejne jako Stacy. Mam pocit ale, ze jeste stale je tam neco zamlcenyho, takze sup na rozuzleni.

zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

DOTEK JAKO LED

Po dočtení druhého dílu série, jsem si doslova říkala: CO TO JAKO MA BÝT? Nejen, že moje srdce zde zaplesalo, ale takový otevřený konec se prostě nedělá.

Druhy díl začíná tam, kde končí první. Vidíme opět dějovou linku z pohledu Layly a jak se pere s pocity k Rothovi a Zaynovi.

Nacházíme se opět na střední škole a na různých částí města. Tím, že má u sebe úžasnou démonku jménem Bambi se začne u ní projevovat různá změna. Nechápe se co se s ní děje a musí do toho řešit náhodné vraždy a změny chování.

Opět mě tato kniha vtáhla do děje a nevěřila jsem, že už je konec. Příběh je hodně zaměřený na romantické linky a jak přijmout sama sebe a své horší a lepší já. Nejlepší jsou asi zde přátelské vztahy a jak je důležitá opora a že svět není jen černobílý.

laura
02.04.2024 5 z 5

Láska je zvláštní věc. Člověk si myslí, že ji prokoukl a že jí porozuměl, jen aby později zjistil, že pravou lásku jen letmo ochutnal...

ASTAROTH, korunní princ pekel, je pryč.
ZAYNE zůstal.

Je tak snadné zapomenout. A je to přitom tak těžké...

Layla netuší, komu má věřit. Ztrácí svou schopnost vidět duše a taky část sebe samé. Převládá v ní dobro - nebo zlo?

Příběh o ztrátě, bolesti, zradě i vášni. O pekelných jámách, ztracených duších, polibcích i zakázané lásce. Čtivý a překvapivý, plný nástrah, nebezpečí i nečekaných odhalení.

Bambi byla BOŽÍÍÍ!

Sarkastické hlášky, nevysvětlitelné události, pochybnosti, krutost i chtíč.

NEBE nebo PEKLO?
ŽIVOT nebo SMRT?

Úklady, nenávist, víra i křehká naděje. A jeden velmi nebezpečný démon...

ivka7708
30.03.2024 5 z 5

Pokračovanie úplne super! V prvej kapitole je trochu zrekapitulované, čo sa stalo v prvej knihe, takže človek ostane v obraze ak má medzi knihami pauzu.
Layla sa stále viac zamotáva nie len do toho, kto v skutočnosti je ona, ale hlavne sa vyvíja náš milostný trojuholník. Stále som premýšľala, či som skôr tím Zayne alebo Roth, ale za mňa Roth víťazí. Koniec nebol predvídateľný, takže ja som spokojná. Po skončení druhého dileu ale musíte hneď pokračovať treťou knihou, pretože dej končí úplne otvorene.

Ulrika
11.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Nemůžu si pomoci, ale 2. díl a dějová linka Layly a Zayna mě dostala. Nic tomu nechybělo. Napětí, vášeň a bohužel zakázána láska.

evineckY
07.03.2024 5 z 5

Čtu tuto sérii podruhé a zdá se mi ještě lepší.
Rozhodně jsem tým ZAYNE !!!

Kikulka97
04.03.2024 3 z 5

Je jasné, že hlavní favorit byl a je Roth, Zayne se hodí tak maximálně k Bambi :DDD Jednička byla lepší, ale pořád obstojné pokračování.

zandu
02.03.2024

Tak to vypadá, že nedočtu. První díl se mi líbil hodně, ale tady se trápím. Knihu čtu už přes dva týdny a jsem teprve ve čtvrtině. Stále ji odkládám. Nebaví mě. Jsem zklamaná, ale trápit se dál nebudu.

teepe
28.02.2024 3 z 5

Nevím jestli je to překladem, ale, kde se v tomhle dílu vzala přezdívka prcku? Četla jsem hned po přečtení prvního dílu a tam jsem si ničeho takového nevšimla... a tak nějak mi to otevíralo kudlu v kapse. A to včetně některých výrazů, jako například scuknout... Jinak za mě spousta zbytečné vaty.

Belisima
13.02.2024 4 z 5

Nemam cas psat komentare ctu 3 dil. Spis to vse hltam. Je to ctive napsane.

marie2577
03.02.2024 5 z 5

Slupka jsem ho za 2 dny ještě lepší než 1 dil

KajinaH722
02.02.2024 5 z 5

Druhý díl je víc akční, jen víc natahový,takže by mi nevadilo kdyby meli o pár stranek méně. V tomto díle se víc podíváme na milostný trojúhelník a I přesto, že jsem tým Roth, tak i ty chvíle se zayem se mi moc líbili a cítila jsem motýlky v břiše.
No a co se týče konce, tak jsem opravdu překvapená. Nečekala jsem,že Lilin je tak blízko a o to víc jsem zvědavá,co se stane v posledním díle.

LexiS
30.01.2024 4 z 5

Jak se pozná dobře napsaný milostný trojúhelník? Tak, že i čtenář má problém se rozhodnout, koho si vybrat.
A přesně to se tady děje. Po prvním díle jsem měla jasně vybráno, po druhém už zas tolik ne. Ale nakonec přece jen jeden převýšil druhého. Takže mám jasno.
Opět to má ten správný vibe perfektní ya knihy, kdy prostě jedete jednu kapitolu za druhou. Věta "dočtu kapitolu a jdu spát" tady opět nefunguje a člověk čte i přes úplně ospalé oči.
Už teď vím, že se série zařadí do mých vůbec nejoblíbenějších. Ale přesto nemůžu dát plný počet hvězd jako tomu bylo u prvního dílu.
Vadí mi tady opakování. A to ne jen slov, kdy si autorka vyloženě oblíbí nějakou větu, kterou pak ráda opakuje co třetí kapitolu, ale i dějově už se to točilo v kruzích. Layla se do něčeho připlete, zrání se, následuje sexy scéna se Zaynem nebo Rothem a tak pořád dokola. Za tohle strhávám pár bodů.
Každopádně jsem při posledních kapitolách zjistila, že jsem si opravdu moc Laylu oblíbila. A líbí se mi, že v tomto díle má i drápky. Chtělo se mi taky zakroutit krkem všem, kdo jí chtěl ublížit.
Zayne si mě taky získal o dost víc než v prvním díle.
Rotha bych za oslovení "Prcku" poslala rovnou do horoucích pekel, ale vše ostatní to vyvažuje. U některých kapitol by mi vůbec nevadil pohled i z jeho strany.
Podtrženo sečteno, hodnotím 4,5 hvězdičkami.

Keitinka
27.01.2024 5 z 5

Tohle je prostě kniha, která naprosto splni očekávání. Čtivé, romantické, napinave, démonické...prostě young adult která baví i mě, težce za young adult sférou. 1. díl mě krásně navnadil, 2.dil mi dal vše co jsem potřebovala a moc se těším na 3. díl. Tahle kniha si ve své kategorii zaslouží 5*.

LennaK
16.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Hned na úvod chci říct, že mám ráda knihy, které jsou napínavé, a vždycky když si řeknu: "další kapitolu zítra", tak mi konec předchozí kapitoly nedá spát :). A přesně takhle jsem to měla s prvním, ale ještě víc s druhým dílem této série. Miluju tyhle žánry a autorka tedy umí vtáhnout do děje, umí vytvořit zápletku, milostný trojúhelník. Přeju si, aby i třetí byl skvělý, jako předchozí dva.

A velice krátce k charakterům postav.
Layla - mám jí ráda, doufám, že si vybere mého favorita :), ale někdy na mě její postava působí ... prostě na facku. Přitom není hloupá, je odvážná, ale někdy mi v její postavě chybí trošku víc nadšení. Ale určitě to není depresivní postava.
Roth - můj favorit ;).
Zayne - čistá duše :), a proto ho k Layle spíš vnímám jako bráchu, než jako partnera.

A už bych ráda poznala Rotha šéfa ;).

scarletblue
07.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Měla jsem od tohoto dílu větší očekávání než od prvního a to mi trochu zkazilo zážitek z děje. I tak to bylo pěkné čtení. Kniha si udržela úroveň prvního dílu. Od začátku mi je jasné že Layla a Zayne nemůžou být spolu, zatím to nebylo řečeno, ale určitě to tak dopadne, protože i když je pojí silné pouto, tak mají mezi sebou příliš mnoho překáže a neměla by být snad láska jednoduchá? Přírozená jako dýchání? :D Přesně tak to má s Rhotem a to je táké důvod, proč těm dvěma fandím. Navíc to mezi nimi správně jiskří. Záporák Sam? Nic mě nepřekvapilo více.

Ešína
31.12.2023 4 z 5

Pokračování série se rozjíždí. Tento díl se mi líbil o trochu víc než první. Rothovo provokování mě baví a už se těším na další díl.