Zatoulana Zatoulana komentáře u knih

☰ menu

Všechno je jednou poprvé Všechno je jednou poprvé Nina Kenwood

Za knihu bych v rámci spolupráce ráda poděkovala Grada


Takže kniha vypralví o Natalii která se ocitla v těžké rodinné situaci. Zároveň jí potká nečekaná láska. Celá kniha mi tak trochu připomínala film STÁNEK S POLIBKY takže pokud jste fanoušky tohoto filmu nebo knih tak je tohle pro vás to pravé.
Osobně se mi ten nápad moc líbil. Kombinace love story s vážnými tématy jako je rozchod rodičů a sebepřijetím mi přišla ze začátku fajn.
To že hlavní hrdinka není úplně top modelka bez chybičky byla příjemná změna (jak poprvé popisovala jak se musela srovnat s akné a že pořád zápasí s tím aby měla nějaké zdravé sebevědomí a zapadla). Na druhou stranu když to pomalu každou druhou stránku dokola opakovala a občas to rozepsala na x dalších stran bylo pak poněkud otravná a mě to tam upřímně rušilo. Jak se říkal všeho moc škodí.
Možná i kvůli tomuto jsem se nedokázala pořádně vcítit do hlavní postavy a knihu si řádně užít. Pořád jsem měla pocit že děj jde tak nějak mimo mě a to mě opravdu mrzelo protože ten příběh potenciál měl.

Knihu hodnotím za sebe jako takový průměr věřím že si své fanoušky jistě najde a shledají to za milé čtení ale mě osobně tento styl psaní neoslovil.

2,5/5

25.04.2024 2 z 5


Dotek temnoty Dotek temnoty Scarlett St. Clair

Tahle kniha mě neskutečné moc zaujala svou anotaci. Řecká mytologie? Persefona a Hádes? Nesplnitelná sázka?

Ano prosím! To beru.
Opravdu to mělo velký potenciál a já si říkala jen Jo! Jo! Joooo! Akorát, že jsem se na to asi těšila až moc a mé naděje a očekávání to nesplnila na 100%. Nemohu říct že to bylo přímo špatné a nedalo se to číst a určitě to nebyl ani průšvih roku. Spíš to byl takový průměr, který mi přišel poněkud uspěchaný a potenciál co tahle hate love romantika nabízela nebyl plně využit. Možná kdyby se autorka více zaměřila na budování vztahu Persefony a Háda spíš než jen na jejich hrubou fyzickou přitažlivost a hromadu sexu bylo by to za mě lepší. Přeci jen to tu bylo jak při lusknutí prstů. Napřed jím pohrdá ale zároveň je podvědomě objevuje a bum jen se jí dotkne je celá vláčná a už ho miluje. Postavy mi chvílemi přišli ploché. Upravený moderní svět uctívajíci řecké bohy se mi ale líbil. Zároveň to bylo velmi čtivé a zábavné takže na odreagování to je moc fajn kniha - když od ní nic nečekáte.

Knihu hodnotím 3/5✨

29.02.2024 3 z 5


Dvanáct dní Dashe & Lily Dvanáct dní Dashe & Lily Rachel Cohn

12 DNI DASHE & LILY - David Levithan, Rachel Cohnová

Touto knihou jsem zakončila rok 2023 a myslím že jsem si lépe vybrat nemohla. Toto pokračování mě nesmírně bavilo a musím říct že bylo překvapivě jiné než jsem čekala. Ano byla tam vánoční atmosféra ale přišlo mi že zde byla posunutí o několik kolejí dál spíš udávaly prostředí a dobu. První čeho jsem si při čtení všimla bylo to že zde je největší problém u postav v komunikaci. Ani jeden z nich nebyl schopný říct co chce a jen si domýšleli po čem touží ten druhý přestože oba chtěli totéž. U Lili se krapet projevila puberta a vzpurnost. Pomalu začala více objevovat sama sebe a snažila se vymanit ze svých standardů do kterých ji všichni škatulkovali.
Dash byl milý a hodný a snažil se jí fakt to co si myslel že by chtěla dle té škatulky a přitom se snažil pochopit novou Lily.
Bylo opravdu zajímavé tyto postavy pozorovat a vidět jak to bylo dál a že ne vše je stále tak růžové jak nám je stále ukazováno.
Knihu hodnotím určitě kladně. Moc mě bavila, byli tam vtipné momenty a bylo to za mě hezky zpracované pokračování.
5/5

16.02.2024 5 z 5


Polibek múzy Polibek múzy Lisa Rosenbecker

LITERSUM -POLIBEK MŮZY - Lisa Rosenbeckerová
Knihu jsem četla v rámci knižní štafety kterou pořádala @ moc děkuji že jsem se mohla účastnit.

Kniha mě velmi bavila, byla milá a tajemná. Začátek mě asi bavil trochu víc než ten středu trochu jsem čekala něco jiného, líbila se mi tam ta nevraživost mezi Malou a Lansburym. Myslela jsem a čekala že na to že je antimůza přijde jinak ale i tak to bylo fajn. Jen kdybys toho bylo více bylo by to fajn ten skok z toho “nesnáším ji na “je vlastně fajn a něco k ní cítím byl na mě moc rychlí a velký. Také se mi tu libili narážky popkurturni narážky na různé filmy a seriály. Samotná zápletka byla hezky vymyšlená a konec mě opravdu dojal.
Malou je skvělá bavilo mě že měla rozum a nešla do nebezpečí jen tak po hlavě jak to teď bývá zvykem. Zároveň měla skvělý smysl pro humor a co si budeme její kocour Sheldon je bozi! Lansbury je láska. Knižní postaví byli skvělé a ten svět hned bych tam chtěla.
Hodnotím 4,5/5

14.12.2023 4 z 5


Vánoční kdože, cože?! Vánoční kdože, cože?! Nofreeusernames (p)

VÁNOČNÍ KDOŽE COŽE? - Nofreeusernames

Věděla jsem, že kniha nebude kdo víc co ani jsem od ní nic moc neočekávala. Snad jen tu slibovanou vánoční náladu. Doufala jsem, že to bude kniha nabývá sváteční atmosférou a bude to alespoň milé čtení.
No dostala jsem místo toho čtyři ukňourané holky, které se zasekli někde v pubertě. Vždy když to začalo být nadějné udělali něco u čeho jsem si řekla “jako vážně?
Například jedou někam na hory a jídlo daji jen do jednoho auta? Hladoví v chatě a Mei je tak sobecká a neochodná rozdělit se o celou čokoládu? Wut? Jako vážně? Mimochodem co ta holka s tou čokoládou má? Mám pocit že i ta čokoláda toho v sobě má víc než Mei.
Nevím. Na to že jsem od toho nic moc nečekala tak i tak jsem dost zklamaná a nechápu proč je kolem toho takový humbook.
Knihu hodnotím 1/5 za to že byla kniha čtivá, hezky graficky zpracovaná.

#spoluprace @humnookblogeri

07.11.2023 odpad!


Balada mrtvého světa Balada mrtvého světa Alžběta Bílková

BALADA MRTVÉHO SVĚTA - Alžběta Bílková

Od autorky jsem četla už knihu KOSTI MRAZA. Jedná se o první díl série nabízející temný a tajemný příběh s lehkou romantickou linkou.
Děj se odehrává ve velmi propracovaném magickým světě, který je bariérou odtržený od klasického lidského. Začátek byl velmi popisný, ze začátku trochu utahaná ale od 3. kapitoly se to naplno rozjelo.
Hlavní hrdinka, Hledačka Robin, se vydává za Bariéru s naději že objevili důvody, proč se svět rozdělil. Později se do toho zamotá i kapitán stráži Kai. Mezi postavami funguje ta správná chemie, která se mi v knize moc líbila. Autorčina schopnost vytvořit komplexní magický svět a jeho historii dodává příběhu hloubku.

I přes pomalejší začátek jsem si knihu moc užila a těším se na pokračování. Autorce moc děkuji za podpis na #humbookfest2023

Kniha se moc hezky četla a i když měla hlavní hrdinka nešvary jako většina hlavních postav co se nyní objevuje, moc jsem si ji užila a zanechala ve mě mnoho emocí. Možná jen škoda že obálka knihy měla více temného potenciálu ale to už je jen drobnost.

Hodnotím 5/5


V rámci #spoluprace děkuji Humbook

15.10.2023 5 z 5


Souboj princů Souboj princů Kristýna Dostálová

SOUBOJ PRINCŮ - Kristýna Dostálová

Kniha vyhrála 6 ročník literární soutěže hvězda inkoustu kterou pořádá @fragment


Jedná se dle anotace o akční královskou fantasy.

Hlavní hrdinka Leanis se vydává za sveho bratra Leandra v souboji princů. V kralovstvi ale není něco v pořádku a Leanis stále pronásleduje přízrak minulosti. Ona se všemu snaží přijít na kloub a zároveň se snaží zůstat v utajení.

Je to asi hodina co jsem knihu dočetla a nemám slov. Tohle bylo naprosto parádní! Jsem plná dojmů které se snažím vstřebat a vepsat do této recenze.
Příběh byl po celou dobu naprosto vyšperkovaný a napínavý, zároveň nebyl strohý. Prvních pár kapitol bylo více popisných hodně uváděli děj, představoval postavy, fungování světa, náboženství a hierarchii. To plynule navázalo na dění v souboji kde to už začalo být akční, spletitější a plné intrik.
Leanis,hlavní hrdinka příběhu, vůbec nepůsobila uměle a přesíleně. Smýšlela jako mladá dívka co chce něco dokázat svému otci a sama sobě. Měla své chyby občas ji propadla dětinská závist a žárlivost ale v hloubi to je zlatá a chytrá dívka co dospívá. I vedlejší postavy jsem si zamilovala a moc se mi líbilo že i s jejich životy si autorka pohrála a nepůsobili ploše. Hned od začátku jsem si zamilovala Koharua a Tristan mi byl sympatický. Některé věci kolem princezny jsem odhadla ale to byl detail.
No a ten konec? To rozhlednu zápletky Já nemám slov. Byla jsem naplá jak struna a nemohla jsem ji odložit. Proste parádní kniha a já vám jí všem doporučuji!

5/5

Knihu jsem četla v rámci #spolupráce s @humbookblo a ráda bych jim za ni poděkovala protože jsem si opravdu moc užila.

23.06.2023 5 z 5


Dům knih Dům knih Beate Rygiert

DŮM KNIH - Beate Rygiert

Kniha vypráví o novinářce Rosalie, která přišla do nakladatelství Ullstein v Berlíně. Na jednom bankéřů se seznámí s okouzlujivim generálním ředitelem Franzem Ullsteinem do kterého se zamiluje. Bohužel se z toho stane skandál. Spustí se vír pomluv a intrik.
V celém románu je krásně popsaný bujarý a bohatý společenský život konce 20. let v Berlíně. Krásně se tu snoubí euforie z konce 1. Světové Války a zároveň narůstající strach z nástupu Hitlera. Líbí de mi že je příběh v pozadí podložený skutečnými událostmi a postavy které zde autorka použila a vystavěla na nich příběh skutečně existovali.
Autorka za mě dobře vystihla celou tu atmosféru a podala to čtivě a oddechově možná až trochu naivně. Možná tu na mě bylo až moc postav takže někteří nedostali takový prostor jaký by si zasloužili.
Za knihu děkuji v rámci #spolupráce Grada nakladatelství

4/5

19.06.2023 4 z 5


Píseň sirény Píseň sirény Alexandra Christo

Už dlouho jsem nečetla na něco retelling a tohle byl za mě obzvláště povedený. Příběh inspirovaný Malou mořskou vílou ale mnohem, mnohem tamnější. Ani jedna z hlavních postav zde není dobrá a oba si libují v krvelačnosti. Hate love romantika protkaná souboji a tajemstvím je postupně vede k poznání i jiné cesty než je smrt a válka.
Líbilo se mi, že příběh byl psaný z pohledů obou postav a ani jeden z hrdinů nebyl klaďas, to byla velmi osvěžující změna a díky tomu byl vidět i vývoj postav a i hloubka příběhu. Oba se zde vyrovnávají s ideální svých národů a snaží se je naplnit. Spolu ale zjišťují že chtějí být někým jiným.
Děj byl nabytý dramatem a akcí. Chemie mezi hlavními postavami fungovala hned od začátku a jejich dialogy mě nesmírně bavili. Romantická linka je zde prostě skvěle vypracovaná a mě velmi bavila. Fantasy svět byl rozmanitý a obohacený o známé mýty. Jen je škoda že mi pak konec přišel trochu uspěchaný. Ale bylo to velmi čtivé a já nemohu než doporučit.
4/5

30.05.2023 4 z 5


Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

(SPOILER) TŘINÁCTÉ ZNAMENÍ - Elizabeth Briggs

Když mi kniha dorazila byla jsem opravdu natěšená jako blecha. Vlčí příběh mi připomněl YA sérii SMEČKA (Andrea Cremer) kterou jsem měla opravdu ráda a možná to způsobilo že jsem od knihy čekala něco víc než jsem nakonec dostala.
Nebudu lhát malinko mě zklamalo že autorka nevyužívá více potenciálu který kniha nabízela a víc se zaměřila na stále se opakující popisky sexy vlčího alfa samce.
Hlavní hrdinka mi přišla trochu plochá ze začátku mi přišla zajímavá a doufala jsem že se její charakter prohloubí ale po pár stranách zakolísal a už to dál nešlo. Je to škoda protože potenciál to opravdu má.
Na druhou stranu četla jsem to v době kdy skončila má čtecí krize a bavilo mě jak to bylo napsané. Musím opravdu ocenit jak byla čtivá a s jakou lehkosti se mi četla. Sice jsem tu narazila na pale slov které nepoužívám ale o to jsem chytřejší.
A hlavně nápad se smečkami podle zvěrokruhů s zavrženou třináctou mi přijde skvělý.
Věřím že tato kniha si své čtenáře najde rychle a obzvláště fanouškům knih Sarah J. Mass bych tuto knihu ráda doporučila. Věřím že se vám kniha bude hodně líbit.


3,5/5 hodnotím knihu jako lehký ale čtivý průměr oddechový a se zajímavým nápadem na příběh pokračovat v sérii nejspíš budu protože mě zajímá jak to bude pokračovat

11.05.2023 3 z 5


Sama doma Sama doma Amélie Salingerová

Tuhle povídku z druhého ya boxu jsem si schválně šetřila na Štědrý večer. Jsem sama v práci a Vánoce šli tak nějak mimo mě ale tenhle miloučký příběh mě z toho krásně dostal. ️
Moc moc jsem si to užila a neskutečně mě příběh Mary na motiv filmu Sám doma bavil. Určitě doporučuji a s čistým srdcem mohu říct že se z toho od letošního roku stává má nová tradice.
Děkuji!

24.12.2022 5 z 5


Medovník s pepřem Medovník s pepřem Alena Adrianet Heinrichová

MEDOVNÍK S PEPŘEM - Alena Adrianet Heinrichová

Kniha byla přesně taková jak ji popsala @kvetinkovedny jednou ve story. Nádherný vzhled - co se grafického zpracování desek týče tak kniha nemá chybu a hodně mě to nalákalo - ale děj byl za mě bída. Přestože jsem byla připravená nic moc velkého neočekávat tak mě kniha zklamala.
Hlavní hrdinka mě svým chováním vytáčela tím jak stále řešila to samé dokola. Příběh byl plný klišé a hrozně plochý. Klišé mi nevadí když jsou hezky v příběhu zasazené ale tady ten děj jakoby probíhal mimo mě.
Je to škoda, když jsem na knihu narazila poprvé tak mě nadchla ale nyní už chápu ty záporné recenze. Podruhé bych do knihy nešla.
1/5

16.08.2022 odpad!


Cesta za štěstím Cesta za štěstím Jenn Bennett

CESTA ZA ŠTĚSTÍM - Jenn Benett

Ani tentokrát kniha od Jenn Benett nezklamala. Příběh byl tentokrát trochu vleklejší a slabší než kniha KUDY KE HVĚZDÁM. Příběh byl popisnější a chvíli jsem měla chuť sestřenici hlavní hrdinky proplesknout. Navíc to bylo trochu jinak pojaté než jsem z anotace čekala ale nijak mě zpracování nezklamalo.
Hlavní postavy zde byli příjemní a zajímavý. Obzvlášť zajímavý byl Luckyho příběh. Způsob jakým si k sobě našli cestu a co je po tu dobu provázelo se četlo moc hezky a čtení jsem si opravdu užila.
Kniha je za měl na léto jako dělaná a já ji jedině doporučuji - stejně jako předchozí knihy od autorky.

4,5/5

21.06.2022 4 z 5


Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Kde bych začala?
Tato kniha byla pro mě opravdu NĚCO. Když jsem do ní šla neměla jsem žádná očekávání. Velmi se mi líbila obálka (ta je dokonalá!) a okrajově mě zaujal příběh. A pak jsem začala číst a musím říct, že mi kniha vzala dech.
Příběh byl napínavý, dynamický a vyvolal ve mě spoustu emocí. Hlavní hrdinka Emilia byla úžasná. Ten její vývoj v průběhu knihy se velmi povedl. Líbilo se mi že nebyla stále jen statečná. Opravdu se bála ale dokázala se překonat.
Ira je úžasný Hříšný princ a nebudu lhát propadla jsem mu a hned bych se mu upsala.
Celý ten svět a jejich mytologie fungování magie a ty recepty se mi moc líbili. Díky této knize jsem si zamilovala Sicílii. První kapitoly knihy dokonce obsahují v podstatě i kuchařku. Navíc je to opravdu hezky napsané. Je tu i romanticky podbarvené ale nezasahuje to tolik do příběhu aby mu to vzalo to hlavní napětí a detektivní zápletku. Za mě se kniha opravdu povedla i když jsem popravdě jednu věc v příběhu předvídala dopředu ale poslední kapitola mě opravdu překvapila a nemůžu hodnotit jinak než kladně.
5/5 Tuhle knihu s čistým svědomím doporučuji všem

02.03.2022 5 z 5


Její tajemství Její tajemství Penelope Bloom

JEJÍ TAJEMSTVÍ - Penelope Bloom


Pro mě to byla první kniha z této ne přímo navazující série a upřímně jsem na ni byla celkem natěšená protože jsem tuto sérii chtěla už dlouho vyzkoušet. Nemyslím si, že jsem měla vyloženě vysoká očekávání, spíše jsem čekala oddechovou zábavnou romantickou knihu.
Svým způsobem taková i byla ale nemůžu se zbavit pocitu, že příběh probíhal tak nějak mimo mě. Všechno mi přišlo hrozně uspěchané a rychlé. S postavami jsem se nestačila sžít ani si k nim vybudovat nějakou náklonnost či vztah. Chyběl tam nějaký hlubší popis charakteru i vzhledu. Hlavní mužský protagonista byl popsaný jen jako sexy chlapík co nevěří na lásku. Hlavní hrdinka tam měla alespoň pár zmínek navíc ale i tak to bylo hodně ploché a je to škoda. Věřím že by to byl krásný příběh kdyby měl o víc prostoru.
Za velké plus zde považuji to jak čtivě byla kniha napsaná. Chyběli tam celkem důležité popisy které by mě sblížili s postavami prostředím a dějem ale za to tam bylo hodně akce takže se to četlo poměrně rychle a sem tam jsem se i zasmála. Nemůžu říci, že kniha byla vyloženě špatná ale s porovnáním například s knihou PAN ROMANTIK, kterou jsem hodnotila jako sladký průměr (3/5) to úplně hitparáda také nebyla.
A proto knihu hodnotím za čtivost, akci nápad a několik humorných scén 2/5
Každopádně se sérii úplně neskončím a mám v plánu přečíst ještě alespoň první dva díly.

15.02.2022 2 z 5


Temné cesty Temné cesty Chevy Stevens (p)

Tato kniha byla pro mě premiérou v thriller žánru. Byla napínavá a čtivá a zapůsobila na mě.
Bavilo mě to jen jsem si při čtení musela dávat pauzy abych to vstřebala. Autorky drsné popisy mrtvol byli poměrně silný kafe. Příběh se převážně točil kolem zmizelé Hailey a byl opravdu mrazivým. Chvílemi to bylo trochu zdlouhavé a natažené. Celkem mě bavilo s hlavní hrdinkou pátrat po vrahovi protože mám od mala ráda kriminálky. Tahle kniha byla skvělá a autorce se moc povedla. Opravdu mi vyrazila dech. Do budoucna si určitě ráda sem tam přečtu takovouhle knihu ale asi to nebudu úplně vyhledávat. Bylo to na mě opravdu silné kafe a par nocí jsem kvůli tomu nespala takže to pro me bude spis jen taková třešnička.
Ovšem věřím že milovníkům tohoto žánru se tato kniha bude určitě líbit.
4/5

31.12.2021 4 z 5


10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

10 RANDE NASLEPO - Ashley Elstonová

Tuto knihu jsem si pořizoval už na loňské Vánoce ale nakonec jsem se k ní dostala až letos. A upřímně jsem za to ráda, protože se obavám že bych ji tehdy dostatečně nedocenila.
Letos to bylo přesně to vánoční nakopnutí, které jsem potřebovala. Čtení jsem si vychutnala, bavilo mě a velmi jsem si u nej odpočinula.

Hlavní dějovou linku jsem odhadla už u nějaké 30 strany a bála jsem se ze mi to bude vadit ale nakonec mi to ve čtení nijak nebránilo a naopak jsem byla zvědavá jestli je můj typ správný. Ve finále to byla velice zábavná a milá kniha která se opravdu rychle četla. Hlavní hrdinka byla sympatická a její přátele byli skvělý obzvlášť krásný soused Wes.

Věřím že na Vánoční naladění a odpočinek je tato kniha tou pravou. Věřím ze i prostí Vánoce se do ní s radostí pustím.

Všem tuto knihu doporučuji protože byla opravdu krásná.

5/5 bylo to milé, oddechové a příjemné mě to napadlo na Vánoce. Čtení jsem si velmi užila.

22.12.2021 5 z 5


Stříbrné město Stříbrné město Radek Sterakdary Starý (p)

ARILA: STŘÍBRNÉ MĚSTO - Radek “Sterakdary” Starý


Ráda bych v rámci #spoluprace ještě jednou moc poděkovala Radkovi za tuto skvělou knihu, kterou jsem si opravdu moc užila.

Podle mého kdyby všechny YA fantasy knihy bylo tak dobře zpracované a detailně promyšlené tak si můžeme radostí pískat, protože by byli jen samé dobré knihy. Na druhou stranu díky ten špatným můžeme plně ocenit tyto dobré a užit si je.

Arila: Stříbrné město mě naprosto nadchla a hned na začátku mě strhla do víru dění. Na začátku mi byl dokonale představený svět a jeho fungování a pravidla, cestování mezi světy a dokonce i zvířata. Byla tam spousta hezky psaných detailních popisů, které nebyli nijak zdlouhavé ani nudné. Ten svět je úžasný a opravdu se mi líbí.

Hlavní hrdinka Arila je velmi sympatická a líbilo se mi ze to nebyla typická hrdinka která hned od začátku všemu dokonale rozumí a ve všem je dokonalá. Naopak mi přišlo že čím více stránky ubíhali tím více se rozvíjela, dospívala a utvářela se. A samozřejmě i často narazila při své cestě na slepou uličku.

Ale mým největším oblíbeném byl její přítel a geniální vědec Harari.

Tato kniha ve mě probudila hromadu emocí a nebudu lhát ke konci ukáplo i několik slz. A tohle je to co od knih čekám. Že ve mě něco vyvolají a něco ve mě zanechají.

5/5 nemám co vytknout tohle bylo skvělé a já jsem neskutečně ráda že jsem si to mohla přečíst.

12.12.2021 5 z 5


Lásku nespočítáš Lásku nespočítáš Kira Gembri

LÁSKU NESPOČÍTÁŠ - Kira Gembri

Tato kniha byla úplně jiná než jsem si myslela a rozhodně v dobrém slova smyslu předčila má očekávání.

Čtení mě bavilo a líbilo se mi, že se kniha zabývala vážnými tématy. Také oceňuji, že kniha byla psaná z pohledu obou postav. Bylo pro mě těžké se od knihy odtrhnout protože byla opravdu dobře napsaná.
Líbil se mi příběh Lei, která se po konzultaci s rodiči nechá zavřít do léčebny, kde se potkává s delikventem Jayem. Společně trochu pod nátlakem udělají dohodu kdy on ji u sebe nechá bydlet s tím že ona mu pomůže s jeho útrapou.

Na začátku jsem si myslela že Flockeho (Janova spolubydlícího a kámoše) nebudu mít ráda ale nakonec jsem si toho pankáče hodně oblíbila.

Užívala jsem si jak si k sobě postupně hledají cestičku a vzájemně si pomáhají a poznávají se. Lea dokázala být velmi vtipná. Zde se mi i líbili popkulturní narážky. Byli zde vhodně zasazené a nijak nebránili ve čtení jako tomu bylo například u Oli knih.
Konec byl strhující a docela sladký ale vůbec mi to nevadilo. Vlastně to bylo milé a já věřím že se ke knize opět vrátím.
Za sebe knihu můžu jen doporučit.
5/5

21.11.2021 5 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Z KRVE A POPELA - Jennifer L. Armentroutová

️ #cztriggerwarning #triggerwarning
v knize je popisované násilí a jsou tam sexuální scény proto není kniha vhodná pro mladistvé ️

Nebudu lhát z této knihy jsem měla velmi rozporuplné myšlenky. Na jednu stranu to bylo neskutečné klišé občas oči tahanicí z důlků. Poppy mi chvílemi lezla neskutečně na nervy s tím jak byla hloupá. Hawke mi ze začátku přišel jako postava plochý. V jednom kuse byl popisovaný jako nejvíc sexy boy ale to bylo tak nějak vše. Až na konci se konečně projevil.
Největším BUM z knihy jsem uhodil už na začátku. Bylo dost předvídatelné takže to žádný woow efekt nebyl.
A přesto vše to bylo neuvěřitelně čtivé! Opravdu se to četli bylo dobře a když nebudu počítat tu pasáž kdy mi Poppy opravdu hodně lezla na nervy se to vážně četli jako po másle. Z toho důvodu - a taky protože jsem neskutečně zvědavá - budu v sérii pokračovat.
Ve finále kniha nebyla úplný propadák. Ano byla hodně předvidavá a plná klišé ale zase se u ni dala dobře odpočinout a byli chvíle kdy jsem se i zasmála.
Určitě bych uvítala kdyby postavy byli více propracované aby se s nimi dalo lépe soucítit a to samé platí i o světu a milostné zápletce ale ve finále to ušlo a opravdu hodně pomohlo to jak to bylo psané.
Knihu hodnotím 2,5/5

11.11.2021 2 z 5