Zabka27 Zabka27 komentáře u knih

☰ menu

Modrá Modrá Maja Lunde

Začnu u tématu, které podle mě pro lidstvo a naší planetu nebylo nikdy ještě tak blízko, jako nyni. Pokud si nedáme pozor i takto můžeme v budoucnosti dopadnout. Je to smutné a v knize dosti realisticky vystižené.
Co se týče dvou dějových linek, které se nakonci vzájemně a nenásilně propojí, tak blíže mi byl příběh Davida a malé Lou. Signe je pro mě až příliš emancipovaná a tak nějak mimo, každopádně i takové ženy je zapotřebí na světě mít.

17.03.2019 4 z 5


Led nebo oheň Led nebo oheň Sara Raasch

Jediné co tento druhy díl zachránilo, byl závěr, ten měl jako jediný spád. Zbytek knihy byl pro mě strašně nezáživný a to i přes to, že jsem se těšila na cestu (popis) zbylých kralovství. Bohužel pro mě spíše zklamání a závěrečný díl si jdu přečíst spíše pro pocit. Nemám ráda neukončené série a kdo ví, třeba budu překvapena...

25.11.2018 2 z 5


Všechny jeho touhy Všechny jeho touhy C.C. Gibbs (p)

Poutavě líčený vztah mezi dvěmi, jak jinak než krásnými a úspěšnými lidmi. Trochu předvídatelné, nicméně čtivé a nenudila jsem se, uvidíme co dal!

28.10.2018 3 z 5


Šéf Šéf Vi Keeland

Vtipné, sexy a zábavné. Od těchto knížek se sní nic jiného nečeká a mě se knížka spolu s jeho hlavními hrdiny moc líbila, přečtení na dva zátahy!

28.10.2018 3 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

Pro začátek musím říct, že jsem se naprosto zamilovala do té dvojsmyslnosti pohádkových hrdinek. Autorka je vsadila do úžasného světa budoucnosti a pro mě se tak tato série stala jedna z nejoblíbenějších! Sice mi Winter byla ze všech čtyř hrdinek nejméně sympatická,ale příběh mě natolik uchvátil, že ani tloušťka posledního dílu mi nevadila. Opravdu povedená série!

28.10.2018 4 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Nádherná obálka knihy a k tomu opravdu povedený třetí díl Měsíční kroniky. Cress je trochu bláznivka a naivka zároveň a právě v tom je tak geniální, doslova! Děj příběhu je úžasný, jsem zvědavá na závěrečný díl!

28.10.2018


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Moc se mi líbí jak děj plynule přešel na další hrdinku série. Scarlet je opravdová hrdinka a musím říct, že je mi možná bližší než Cinder. Opět výborný díl.

28.10.2018 4 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Naprosto fascinující příběh, konečně něco jiného. Miluju sci-fi a do Cinder jako kyborga jsem se okamžitě zamilovala. Kniha je čtivá, má spád a je napínavá. Těším se na další díly :)

28.10.2018 4 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Zajímavé pojetí světa Ročních a Střídavých období. Ze začátku mě Meira lezla trochu krkem, ale po pár kapitolách jsem si na ni zvykla a nakonec mě opravdu zajímalo, zda to dokáže. Fajn bylo, že děj není úplně předvídatelný a opravdu jsem v určitých situacích byla překvapena. Každopádně, jsem zvědavá, kam nás příběh dále zavede.

28.10.2018 3 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Opět autorka nezklamala :)
Za mě opět velmi čtivá kniha se zajímavým dějem. Alice mi byla okamžitě sympatická a celou dobu jsem fandila její rodině. Závěr se mi opravdu líbil a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Doporučuji,pokud mate rádi autorku a její předešlé romány.

28.10.2018


Calendar Girl 3 - Červenec, Srpen, Září Calendar Girl 3 - Červenec, Srpen, Září Audrey Carlan

Dobrá, celkový dojem není úplně nejhorší, ale za mě teda poslední třetina knihy naprosto nereálná až pritažená za vlasy. Mia mi tak trochu lezla na nervy v některých situacích, ale zase kdyby to byla normální, emocionálně vyspělá ženská, nebylo by o čem psát že? Jsem zvědavá na závěrečný díl.

03.03.2018 3 z 5


Poslední výkřik Poslední výkřik Alice Clayton

Zakončení série, které podle mě nemuselo mít svoji vlastní knihu. Nicméně je fajn, že víme vše o všech a teď můžeme v klidu usnout...Ne,samozřejmě chápu, že je těžké psát sérii erotických románů tak, aby si všichni čtenáři přišli na své. Za mě bych celou sérii ohodnotila průměrně, nenadchne ani neurazí.

01.03.2018 3 z 5


Samec Samec Alice Clayton

Ale jo, sice už je to všechno na jedno brdo, ale co můžeme čekat u 4.dílu. Každopádně Lucas velký sympaťák, jen mi k němu nesedí ty zrzavý vlasy. Psí prostředí mi není úplně blízké, takže mě to úplně nezaujalo.

27.02.2018 3 z 5


Hřebec Hřebec Alice Clayton

Musím jen souhlasit, oproti druhému dílů je tento mnohem čtivější a vtipnejsi. Zajímavé je taky to jak se Vivien vidí jako hrdinka románu, protože ruku na srdce, to dělá asi každá žena, která tyto romány čte. U mě má velké plus Clark a to za to, že to není ten typický hlavní hrdina, coby proutnik a pracháč zároveň. No a taky je mi dost sympatická ta rychlost, jakou zařadili v jejich vztahu, respektive rodině.

23.02.2018 3 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Opět spokojena. Harry nezklamal, byl stejně svůj jako v předchozím díle a on mě prostě baví. Líbilo se mi, že se trochu poodkryl jeho osobní život. Co se týče dějové linky, nemám k ní výtky. Zápletka byla zajímavá a řešení případů svižné. Za mě určitě doporučuji.

19.02.2018 4 z 5


Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Audrey Carlan

Myslím, že druhý díl Miina dobrodružství v roli eskortní společnice je stejně čtivý jako ten první. Absolutně jsem si oblíbila Taie, ten je opravdu zlatý. Místy je děj malinko nudný, ale Miina odrzlá nátura to vždy oživý.

11.02.2018 4 z 5


Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Líbí se mi nápad a jak je kniha zpracována v měsících. Samozřejmě není to nijak náročná kniha, ale jako oddychové čtení doporučuji. Hlavní hrdinka je sympaťačka a jsem zvědavá co jí čeká v dalších měsících.

11.02.2018 4 z 5


Roštěnka Roštěnka Alice Clayton

Za mě lepší díl, než ten první. Ale opět mám výtku ke Caroline...hrozně mi vadilo to její vyšilování ke konci knížky. Panebože, vždyť jí není dvacet. Každopádně Clive je bourák, tomu fandím :-)

11.02.2018 3 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Začátek zajímavý, bohužel průběh mě naprosto zklamal. Caroline a její "Óčko" my tak pily krev, že jsem se nutila to dočíst. Vtipné to bylo, ale zase žádná hitparáda. Za mě neurazí, ale nenadchne.

09.02.2018 3 z 5


To To Stephen King

Rozhodla jsem se zjistit, co na Kingovi všichni tak obdivují a teď s klidem můžu říct, že on je opravdu Mistr vypravěč. Samotný příběh je skvěle propracován s až neuvěřitelnými detaily, je tam pár pasáží, které mě osobně nesedly, ale co jsem si naprosto zamilovala, byly postavy. Ty se Kingovi opravdu vyvedly, jejich vývoj v průběhu času je úžasný. Za mě naprosto nejlepší postava - Ben Hanscom. Každopádně, trocha kritiky... Některé pasáže se četli obtížně, protože tak úplně nezapadaly do bezprostředního děje. Nicméně, zklamaná rozhodně nejsem.

30.01.2018 4 z 5