Veronika13 Veronika13 komentáře u knih

☰ menu

Český ráj Český ráj Jaroslav Rudiš

Po dlouhé době jsem četla “Rudišovku a jsem trošku zklamaná. Nebyla vyloženě špatná a ke konci to všechno začalo dávat smysl, ale prostě to nebylo úplně ono. Pravda, jsem žena, a když na to přijde, radši si dám radegast než plzeň, tak asi nejsem úplně cílová skupina :))))

01.04.2024 3 z 5


Noční pták Noční pták Brian Freeman

Další kniha (a autor), na kterou jsem narazila díky čtenářské výzvě a jedním slovem - paráda! Pořád přemýšlím, jestli je tato léčebná metoda reálná, ale jedno vím jistě, nešla bych do toho! Už jsem sama pak nevěděla, co se opravdu stalo a co byla jen podstrčená vzpomínka. A dle mého názoru, každý páníček bydlí u své kočky, jen inspektor Frost to posunul ještě o úroveň výš

17.03.2024 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Za mě to teda takový odvaz nebyl. Jen proto, že je to "severská detektivka" ji ještě nemusíme všichni stavět na piedestal. Dost věcí tam bylo nepodstatných a zbytečně popsaných. Od knih očekávám, že bude dost pracovat moje fantazie, což zde moc neprobíhalo, neboť mi každý detail byl popsán, někdy snad i vícekrát než jednou, nebo mi to aspoň tak přišlo. Samozřejmě, že mě zajímalo, jak tovdopadne, ale prvotní krvavý masakr byl naprosto zbytečný a kdyby se nestal, kniha by mohla pokračovat úplně stejne a byla by aspoň o něco kratší. Ale to je zřejmé úděl toho, že ji napsali dva lidé a každý chtěl to své ego dostatečně uspokojit :-) Přiznám se, že do dalšího dílu se mi nechce.

16.08.2023 3 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Moje druhá knížka od Patrika Hartla a vlastně pořád nevím, jestli se mi jeho styl psaní líbí nebo ne. Děj mě vždy vtáhne, zajímá mě, jak to dopadne, ale odvařená z toho nejsem. Tuto knihu jsem trochu víc hltala, možná že mi přišlo sympatické jméno hlavní hrdinky a možná proto, že podobný život tak trochu žiju, i když možná spíš ten Jáchymův...

31.07.2023 3 z 5


Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Jo Nesbo opět nezklamal! A poslední odstavec v knize mi dává naději, že bych na další díl nemusela čekat víc jak 3 roky. Díky za napínavé čtení!

14.07.2023 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Skvělá kniha, ač z ní mám trochu deprese... :-)

27.04.2023 4 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Na konci knihy v "Poděkování" autorka děkuje všem, kteří jí napsali a dožadovali se pokračování prvního dílu. A přesně tak to vypadalo. Moc mi to pokračování nedávalo smysl, nebylo to promyšlené, spíš jen tak na rychlo splácané na koleni. Ač jsem knihu dočetla až do konce, můj zájem o pokračování příběhu se vytratil, takže třetí díl série zůstane mnou netknutý.

20.02.2023 1 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Knížku jsem si přála pod stromeček. Ježíšek si vybral obdarovat mě jiným dárkem, tak jsem nelenila a hned 2. února jsem spěchala do knihkupectví, abych si ji tedy sama koupila....a dnes mám dočteno! Musím říct, že mě příjemně překvapila. Dost často jsem se při čtení upřímně smála a představovala si všechny ty jeho lumpárny. A na konci knihy jsem měla v očích slzy. Tak krásně popsanou duševní nepohodu jsem ještě neviděla. Držím mu pěsti do jeho dalších životních kroku a pokud ještě něco napíše, určitě nad koupí knihy nebudu váhat!

06.01.2023 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Kniha sama o sobě nebyla špatná, ale od této autorky jsem letos přečetla už asi 4 knihy a jsem romantiky už dosti přesycená. Jako oddychovka je skvělá a hlavně ten popis přírody a okolí je úžasný, skoro jako bych ve Švýcarsku opravdu byla. Jen teď asi zase potřebuju nějakou krimi :-)

21.11.2022 3 z 5


Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Knihu jsem četla až poté, co jsem viděla seriál, takže mě nečekalo žádné překvapení, ale i přesto jsem knihu četla jedním dechem a celou dobu jsem si říkala, že bych nikoho z té knihy opravdu nikdy nechtěla potkat. Na druhou stranu, poznat takovou Ammu by byl vlastně celkem zážitek.

10.05.2022 4 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Další kniha s "divnou" hlavní hrdinkou. To se mi na autorce líbí, a tím se mi líbí i její knihy. Těšila jsem se, že se v noci budu doma bát, když knížku budu číst, to se nestalo, ale i tak to byla temná kniha. Každý den jsem sympatizovala s někým jiným, až jsem byla přesvědčená, že to bylo přesně tak, jak to bylo. A i když ten konec byl takový rychlý, za mě super!

01.05.2022 4 z 5


Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Moje třetí kniha od Coelha, kterou jsem četla a musím říct, že nejslabší. Hlavní hrdinka mě snad celou dobu iritovala. Knihu jsem dočetla jen proto, že jsem čekala nějaké Coelho typické moudro. Nedočkala jsem se.

24.04.2022 2 z 5


Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Hodně silný příběh! Ať knihu člověk bude číst v kteroukoliv dobu, pořád bude aktuální, bohužel. Jen kdyby těch veselejších konců bylo i v reálném světě o něco více. Nicméně musím konstatovat, že mě Jussi moc baví, snad víc než Nesbo?!

18.09.2021 5 z 5


Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Další skvělý příběh od Jussiho. Prolínaly se zde dějové linie, které jsou mi svým obsahem velmi blízké a náhled do duše Rose byl neskutečný. Jen si říkám, zda se holka s takovou minulostí a s tím, co prožívá právě teď, může vůbec někdy z toho dostat, i když bych jí to moc přála. Vypadá to, že v dalším díle se odkryje minulost Asada a pak už zbývá jen odhalit starý případ Carla a Hardyho. So, let's go!

15.09.2021 5 z 5


Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Kniha se mi moc líbila, zhruba od 80té stránky jsem si říkala "Super, vím, kdo to udělal!" no a ve finále to bylo vlastně všechno úplně ale opravdu úplně jinak! Hltala jsem stránku po stránce a už se těším na další knihu ze série! Tyhle severské detektivky mě fakt baví!

09.09.2021 5 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Nesbo mě opět nezklamal. Na začátku jsem byla sama na sebe pyšná, že jsem konečně dosáhla Harryho úrovně a poznala jsem, kdo je vrah, ale opět jsem se nechala napálit! Všechno bylo tak dokonale promyšlené až je mi líto, že jsem si knihu koupila v den vydání v českém jazyce a teď musím čekat, kdy (a jestli vůbec) bude další pokračování.

18.10.2019 5 z 5


Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Haruki Murakami

Zpočátku jsem se nemohla začíst a neustále ji odkládala. Až díky čtenářské výzvě jsem ji konečně dočetla a jsem ráda. Nakonec mě děj pohltil. Jen ten otevřený konec mě trochu zklamal, chtěla jsem aby byl Cukuru konečně šťastný!

26.07.2019 3 z 5