Veronika03 Veronika03 komentáře u knih

☰ menu

Fénixova věštba Fénixova věštba Veronika Polehlová

Poměrně dobrá knížka, zaujala mě obálkou. Klasická fantasy zasazená do doby středověku, o dlouhém putování, kde je sice cíl poměrně předvídatelný, ale důležitější je samotná cesta. Ocenila jsem, že děj se nevleče a je protkaný spoustou drobných příhod. Prostředí divoké přírody a středověkých měst, kde se děj odehrává, mi bylo sympatické. Knížka je asi spíše pro mladší čtenáře, nic složitého.

23.02.2018 4 z 5


Osud Osud Aprilynne Pike

Pěkná, oddechová knížka s poutavým příběhem! Doporučuji

23.02.2018 5 z 5


Zlatý kompas Zlatý kompas Philip Pullman

Oceňuji originální příběh, nápaditý děj i výrazné postavy. Skvělá knížka!

23.02.2018 5 z 5


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Poměrně zajímavá knížka, začátek byl trochu pomalý, ale pak se děj naštěstí rozjel. Prostředí dost připomíná např. Hunger games, ale proč ne, když se tyhle knihy líbí? Kontrast moderního světa a přitom života v zámku, kde může čtenář chvílemi zapomenout, o jakou dobu se vlastně jedná, byl zvláštní, ale ne špatný. Další díly si přečtu. Celkově oddechové a zábavné čtení s docela sympatickými postavami.

23.02.2018 4 z 5


Čarodějka Čarodějka Kristina Hlaváčková

Do knihy se absolutně nehodí hovorové výrazy, poněkud "moderní" slova a časté a dost zbytečné vulgarismy, které autorka používá. Trošku není jasné, pro koho je kniha určena (věk Eleny, oproti tomu použitá slovní zásoba, někdy dost nepatřičná do dětské knihy...).
Hlavní hrdince je 8 let. Celou dobu čtení jsem čekala, že to bude mít nějaký důvod a po pár kapitolách bude starší, to se ovšem stalo až na konci knihy. Na věk 8 let se, myslím chová až přehnaně vyspěle a to, že v boji porazí mnohem starší nepřátele, střílí z luku, který by mohla jen těžko natáhnout a dělá další silácké kousky, zní prostě jako nesmysl...

Dost výrazné jsou i hrubky, opakující se slova a, jak je zmíněno v jiném komentáři, často je na jednom řádku přímá řeč jedné postavy a chování druhé, to je dost matoucí.

Knihu jsem dočetla, ale další díl už mě neláká...

14.04.2016