Fénixova věštba

Fénixova věštba https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353741/bmid_fenixova-vestba-dNs-353741.jpg 3 9 3

Osm zemí tíží dávná kletba a naděje ubývá. Království postupně padají do rukou nelítostného krále a zdá se, že jeho rostoucí moc a sílu dávného prokletí už nic nezastaví. Zbývají poslední dvě svobodné země... Riana slýchala celý svůj život útržky dávné legendy. Podle ní má země jejího otce jedinou naději, která ji může zachránit před krutým osudem. Otázek kolem dávné minulosti je však mnoho a času ubývá. Riana se společně s malou skupinou bojovníků vydává na dlouhou cestu, aniž by tušila, kde je jejich cíl. Společně rozplétají stará tajemství a do cesty se jim staví nejen překážky mocného nepřítele, ale i cizí zájmy a nečekané události.... celý text

Přidat komentář

Veronika03
23.02.2018 4 z 5

Poměrně dobrá knížka, zaujala mě obálkou. Klasická fantasy zasazená do doby středověku, o dlouhém putování, kde je sice cíl poměrně předvídatelný, ale důležitější je samotná cesta. Ocenila jsem, že děj se nevleče a je protkaný spoustou drobných příhod. Prostředí divoké přírody a středověkých měst, kde se děj odehrává, mi bylo sympatické. Knížka je asi spíše pro mladší čtenáře, nic složitého.

Aelka
12.02.2018 5 z 5

Knížka mě bavila, příběh je čtivý, postavy dokázaly zaujmout a některé jsem si docela oblíbila. Pro náročnější čtenáře to možná bude oddechovka, na mě děj působil mile a sympaticky, dobrodružná cesta hrdinů divokou měnící se krajinou a časté zápletky přináší napětí, postavy mi byly blízké, takové lidské, žádné přehnané akční scény s nesmrtelnými bojovníky. Prostředí děje je pestré, střípky z minulosti postav a občasné vtipné nebo naopak dojemné momenty jsou příjemným zpestřením. Na další díl se budu těšit.


Eslem
29.10.2017 1 z 5

Pokus o klasickou výpravnou fantasy v hodně začátečnickém provedení. Dialogy působí hloupě až nesmyslně, děj je vleklý a nezajímavý, postavy nejsou víc než seznam jmen a zápletky se neustále opakují (přepadení zloději, ubytování v hostinci, pronásledování vojáky, večery u ohniště, hledání moudrého dědka...). Na 400 stranách se o nás fénix málem ani neotře a z popela nevyskočí sebemenší jiskřička, která by čtenáře dokázala zaujmout. Ocenit tak lze snad jedině jistou poctivost, s jakou je to napsané.

Autorovy knížky

2017  58%Fénixova věštba

Kniha Fénixova věštba je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce13x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x