tygriik tygriik komentáře u knih

☰ menu

Papírová města Papírová města John Green

Asi budu hozená do bazénku s piraněmi, ale fakt nechápu ten humbuk kolem jeho knih. Papírová města mi neustále přišla jako background story Glee nebo podobného seriálu z americké střední. Paralely a metafory jsou občas zajímavé, líbila se mi intertextualita, ale nějak mě minula ta zásadní zápletka and shit. A jeho další knihy mi přijdou totálně na jedno a to stejné brdo. Jedna hvězdička za zmíněnou intertextualitu, druhá za to, že se to dá přečíst za odpoledne a neštve mě, že jsem investovala mnoho času do hlouposti. Nedovedu si představit číst to znovu nebo někomu doporučovat. Ani nevím, kdo je vlastně cílová skupina, já do ní však zjevně nepatřím.

02.05.2015 2 z 5


Les oběšených lišek Les oběšených lišek Arto Paasilinna

Ač jsem od tohoto autora přečetla většinu románů, které v ČR vyšly, bohatě bych se spokojila s tímto. Četla jsem jej jako první a mohl klidně zůstat poslední. Žádná z jeho dalších knih mi nepřišla tak dobrá jako tato.

23.04.2015


Čisté radosti mého života Čisté radosti mého života Jan Šmíd

Celou "sérii" jsem přečetla jedním dechem. Nádherné, tragikomické, dojemné. Ale přiznám se, že nejoblíbenější je u mě tato první :)

23.04.2015 5 z 5


Jonathan Strange & pan Norrell Jonathan Strange & pan Norrell Susanna Clarke

Pro mě jedna z nejkrásnějších, nejkouzenějších a nejmagičtějších knih, co jsem kdy četla. Miluju tu atmosféru, miluju ten styl vyprávění. Dokážu se do toho začít tak, že mě pokaždé zklame, když kouknu z okna a nevidím vřesoviště.

23.04.2015 5 z 5


Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Nejdojemnější, nejkouzelnější a nejkrásnější kniha mého života.

23.04.2015 5 z 5


Kronika ohlášené smrti Kronika ohlášené smrti Gabriel García Márquez

Trochu zvláštní detektivka, kde je oběť i pachatel znám už od začátku... Je hrozně zajímavé sledovat ten příběh s vědomím, jak to dopadne. A spousta magických a symbolických obrazů k tomu.

23.04.2015 4 z 5


Sto roků samoty Sto roků samoty Gabriel García Márquez

Srdeční záležitost, která se jen tak neomrzí :)

23.04.2015 4 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Nemůžu si pomoct, ale po tom všem humbuku jsem od celé série čekala něco málo víc :/

23.04.2015 3 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Nejkrásnější knížka mého dětství.

23.04.2015 5 z 5


Vango Vango Timothée de Fombelle

Naprosto magická, krásná kniha, s dokonalou atmosférou. Škoda jen, že je tak napínavá, poslední stránky jsem "žrala" nadzvukovou rychlostí :) Určitě si ji přečtu brzy znovu, hezky v klidu a s hrnkem kakaa :)

21.04.2015 4 z 5