Tumbik Tumbik komentáře u knih

☰ menu

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Tomu říkám prvotina, tak dobře jsem se u knihy již hodně dlouho nepobavil a u některých částí jsem se dokonce musel nahlas zasmát. Ladislav je sympatický mladý muž překypující humorem a dobrou náladou, což jsem poznal i z několika záznamů jeho přednášek na youtube (a také se sám na jednu chystám :)). Forma, jakou je příběh podán, mě až přivádí k myšlence, že bych podobnou pouť chtěl prožít taky. Je to jako byste při čtení šli, přemýšleli a prožívali strasti i radosti společně s ním. Děkuji za skvělou knihu a už se nemohu dočkat až si přečtu další jeho knihy. Jedním slovem vynikající!

28.12.2018 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Pro mě Harry Potter skončil sedmým dílem - tedy Relikviemi smrti, tohle nehodlám považovat za důstojné pokračování jinak téměř bezchybné, geniálně vymyšlené ságy. Ať se na mě Rowlingová nezlobí, ale šla opravdu hodně dolů... Nevadila mi ani forma knihy jakožto divadelní hry, avšak příběh byl tak kýčovitý, že jsem celou knihu četl několik týdnů. Musel jsem si dávat často pauzu, protože mne vůbec nebavila a tak tak jsem ji nakonec přelouskal... A to Harryho Pottera bezmezně zbožňuji (myšleno ságu:)). Děkujeme J. K., ale už vážně stačilo :).

28.12.2018 3 z 5


Dobrodružství Sherlocka Holmese Dobrodružství Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Neustále mě nepřestává fascinovat Doylova fantazie... Absolutně skvělé :)

28.11.2016 5 z 5


Podpis čtyř / The Sign of the Four Podpis čtyř / The Sign of the Four Arthur Conan Doyle

Další skvělá detektivka A. C. Doylea. :)

31.07.2016 5 z 5


Studie v šarlatové Studie v šarlatové Arthur Conan Doyle

Vynikající detektivka a první kniha spisovatelské legendy o legendárním Sherlocku Holmesovi.

29.07.2016 5 z 5


Střet králů Střet králů George R. R. Martin

Perfektně napsaná kniha, ostatně jako první díl. G. R. R. Martin je spisovatelský mistr té nejvyšší kvality :).

26.07.2016 5 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Naprosto skvělá kniha! Četla se úplně sama a byla neuvěřitelně zajímavá. Rozhodně doporučuji.

20.07.2016 5 z 5


Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Hobit není taková temná fantasy jako Pán prstenů, ale spíše pohádka, což mu ale neubírá na kvalitě. Je to úžasná kniha a vlastně i předehra k Pánu prstenů, k těm nejlepším knihám, co byly kdy napsány. :-)

19.02.2016 5 z 5


Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Nejlepší kniha celé trilogie a zároveň nejspíše i nejlepší kniha všech dob. Výborně propracované rody u jednotlivých vladařských linií, spousta ras a spousta nádherného čtení, které vám prostě a jednoduše nedá spát. Díky trilogii Pán prstenů se pro mě Tolkien jeví jako spisovatelský bůh. Geniální veledílo!!! :)

19.02.2016 5 z 5


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Smekám svým pomyslným kloboukem a klaním se Tolkienovi u nohou. Další geniální kniha, která dokazuje genialitu tohoto spisovatele a také to, že knihy jsou prostě kouzelné. Knize nic nechybí - je zde velmi pevné pouto přátelství, neuvěřitelná odhodlanost a mnoho dalšího. Famózní kniha!!!

19.02.2016 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Co dodat? U této knihy nejde dát jenom pět hvězd, ale rovnou šest. Geniálně propracovaná kniha do nejmenšího detailu a začátek snad nejlepší knižní trilogie všech dob. Stále žasnu nad tím, jak obrovskou měl Tolkien fantazii a také mě udivuje jeho vynikající znalost severské mytologie. Tato kniha je naprostým skvostem světové literatury (ale ne nejlepší, za nejlepší považuji Návrat krále). :-)

19.02.2016 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

George R. R. Martin = jeden z nejgeniálnějších spisovatelů všech dob. Tato kniha je tak neskutečně promyšlená, plná nečekaných, ale přesto zcela logických zvratů a také se občas i pousmějete (hlavně u kapitol s Tyrionem :). Myslím si, že nikdo nikdy zatím nedokázal napodobit tak přesvědčivě středověké prostředí právě jako G. R. R. Martin. :)
Nejoblíbenější postavy: Jon, Ned, Daenerys, Arya, Tyrion

13.02.2016 5 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Skvělé zakončení vynikající série, které mi poskytlo mnoho nečekaných zvratů a smrtí těch, u kterých bych to nečekal. Sice zde bylo pár momentů při kterých jsem se i nudil, ale to převážily skvělé pasáže plné akce a napětí. A konec knihy je snad ten nejhezčí, který by si kdo mohl přát... :)

13.02.2016 5 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

(POZOR! - možné vyzrazení děje) Vynikající pokračování aneb jak se nevinný (a ještě k tomu hraný) románek mezi Katniss a Peetou změní v nebezpečnou hru prezidenta Snowa při udžení klidu v celém Panemu, při které nejde jenom o životy dvou hrdinů, ale dokonce i o životy celých jejich rodin a jejich přátel. Nakonec mě neskutečně překvapilo, že Třináctý kraj existuje a také to, že půlka vítězů věděla o chystané rebélii. :)

13.02.2016 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Neskutečně originální nápad a provedení! Tato kniha je přesně jedna z těch, která mi jednoduše nenechá spát a když ji čtu, tak ztrácím pojem o čase... :)

13.02.2016 5 z 5