Tristana Tristana komentáře u knih

☰ menu

Hologram pro krále Hologram pro krále Dave Eggers

Výborná knížka o světě, který se nám všem mění před očima. Alan má spoustu starostí, a nedaří se mu nejlíp, ale stejně má pořád své sny. A místo aby propadl beznaději, zkouší to dál... jak a kde to jen jde. A to je na něm hrozně sympatické. I když jindy by ho člověk nejradši zabil :)

09.05.2014 5 z 5


Nesmrtelný příběh Nesmrtelný příběh Catherynne M. Valente

Neuvěřitelná, nezapomenutelná kniha, od začátku do konce, příběh plný fantazie a silných emocí, výlet za hranice běžného světa, úplně jiný pohled na skutečné události, ale i na ty nejzákladnější lidské vztahy.

28.01.2014 5 z 5


Světlo mezi oceány Světlo mezi oceány M. L. Stedman

Nádhera. Už dlouho jsem nečetla knihu, která se čte tak lehce, a přitom v sobě skrývala tak závažné otázky. Každá z postav je tak živoucí, a jejich rozhodnutí i ta, s nimiž jsem nesouhlasila, jsou tak strašně lidsky pochopitelná. Vše začíná vlastně dost nenápadně, příběh se rozbíhá zvolna, ale nepozorovatlně se vše zrychlí a zdramatizuje, a v závěru jsem sotva dýchala strachem, jak to se všemi dopadne. Je to jako vstoupit do jiného světa, a i po dočtení ve mně příběh Toma, Isabely, Lucy a Hannah stále trvá...

25.11.2013 5 z 5