Světlo mezi oceány přehled

Světlo mezi oceány https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177545/bmid_svetlo-mezi-oceany-M6x-177545.jpg 5 751 751

Světlo mezi oceány je uhrančivý příběh o lidské touze po štěstí a rozporech, které s sebou přináší, ale také o lásce a lidskosti, jež hlavním hrdinům dodávají sílu překonat i ty nejtěžší životní zkoušky. Válečný hrdina Tom Sherbourne po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie. Po čase najde i milující ženu, jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Ke štěstí jim chybí jen požehnání v podobě dítěte. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Plus
Originální název:

The Light Between Oceans , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světlo mezi oceány. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (238)

Baruska.ska
07.05.2024 4 z 5

Moc hezky pribeh. Dojemne, smutne a neuveritelne cteni. Neslo odlozit, ani na knihu zapomenout.

m_martina
20.04.2024 5 z 5

Překrásný a silný příběh, který jsem přečetla jedním dechem a taky mi i slzička ukápla. Víc už snad ani nemám co dodat, kniha se mi opravdu moc líbila, vryla se mi do srdíčka a já ji doporučuji.


wendys93
15.04.2024 4 z 5

Ufff tohle pro mě bylo hodně silný a intenzivní čtení. V mnoha ohledech. Protože i já občas toužím po samotě a izolaci od lidí - i když tomu možná někdo někdo nevěří. I já jsem strašně dlouho hledala člověka, kterého budu bezpodmínečně milovat a kvůli kterýmu změním svůj život - i když to tak nějakou dobu nevypadalo, i já moc toužím po dítěti, po někom koho vychovám, komu předám svojí lásku ke kultuře a literatuře, komu vštípím hodnoty, které mi přijdou důležité.
V hlavních hrdinech tohohle románu sem se zkrátka hodně našla. I jim se tak nějak nedaří splnit si sny, i oni naráží na třecí plochy v samotě, ve vztahu, v neschopnosti naplnit vysněné rodičovství. A tak je v jednu chvíli každý sám i přes to, že se jeden druhého dotýkají, spí v jedné posteli, dýchají stejný vzduch. A je jen na nich, jak se s tím vším poperou a jestli ze života vyváznou se ctí a s hlavou vztyčenou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2012 - Goodreads Choice Awards (Best Historical Fiction)


Kniha Světlo mezi oceány v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených945x
ve Čtenářské výzvě150x
v Doporučených140x
v Knihotéce259x
v Chystám se číst725x
v Chci si koupit124x
v dalších seznamech9x