t.o.m.m.y t.o.m.m.y komentáře u knih

☰ menu

Deník muže ve středních letech Deník muže ve středních letech Petr Kukal

Knížka byla dárek, proto jsem ji četl.. osobně bych si ji vůbec jako četbu nevybral. Celkově nudná, "obyčejná" bez děje anebo spíš tedy jedno a to samé pořád dokola. Byl to můj první deník vůbec, proto tedy nemám s čím porovnat. Chápu, jestli má být autentický(?), tak to asi nemůže být žádné "akční" čtení, ale přišel mi vlastně dost obyčejný, ničím výjimečný, že ani neměl co nabídnout, a proto vlastně ani nechápu proč se do něj autor pouštěl. Bohužel věci, ze kterých mohl alespoň trošku něco dostat, zazdil nebo odbyl, a tak jsem se knihou horko těžko prokousal do konce a s bídou jedna hvězda.. Když jsem si přečetl zdejší hodnocení, tak mám možná na knížku jako chlap prostě jen jiný náhled..

17.04.2016 1 z 5


Světová válka Z Světová válka Z Max Brooks

Knížka je opravdu poutavě napsaná, některé pasáže se čtou jedním dechem! Pěkně a hlavně uvěřitelně napsaná.

11.01.2016 4 z 5


Jatka Jatka Lee Child

Knížka mě určitě potěšila. Jednoduchá, děj odcejpá.. ;-) Jsem zvědavej a už se těším na další díly.

20.09.2015 4 z 5


Americké psycho Americké psycho Bret Easton Ellis

Tak nějak nevím, jak přesně knihu hodnotit... První polovinu jsem se prokousával hromadou modních značek a zdlouhavých popisů všeho možného a pořád jsem tak nějak čekal, až se Bateman ukáže v pravém světle. Druhá půlka zase utekla rychle a Bateman se tam pěkně vyřádil. Znovu bych to už asi nečetl, takže za mě celkově tak 60%

10.09.2015 3 z 5


Lady Caligula Lady Caligula Lasse Braun

Zpočátku to nebylo až zas tak špatné, ale postupně to pak bylo pořád dokola a dokola. Příběh tam sice v pozadí nějaký běžel, ale na tolika stránkách...

09.06.2015 3 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Lehké a rychlé čtení. Nezklame, potěší a pobaví...

19.02.2015 3 z 5


Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Stejně jako předchozí díl mě knížka uchvátila. Čtivé, jen těžko jsem jí odkládal před spaním, pořád jsem četl další a další kapitolu, než jsem se donutil jít spát :-) Určitě doporučuji!!

15.01.2015 5 z 5


Červený drak Červený drak Thomas Harris

Čte se samo, doporučuji ;-)

10.01.2015 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Nejdřív jsem se trošku prokousával začátkem, ale všechno do sebe pěkně zapadá a nakonec je příběh pěkně ucelený a asi to tak mělo dopadnout ;-) Celá série byla pohodová, četl jsem jedním dechem a teď už jsem jen zvědavý, jak to bude zpracované na filmovém plátně :-) Za mě Hunger games určitě ano!

05.01.2015 4 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Knížka skvěle navázala na první díl. Maximálně doplnila mezery ve filmovém zpracování a jako prví díl je čtivá a pěkně odcejpá! Už se těším na poslední 3. díl a jsem moc zvědavý, jak to všechno dopadne. Určitě doporučuji!! ;-)

02.01.2015


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Nejdřív jsem viděl film. Zprvu mě moc nenadchnul, ale později jsem na něj koukla znovu společně s druhým dílem a protože jsem byl zvědavý, jak to celé dopadne a třetí poslední díl je v nedohlednu, tak jsem se chopil knižního zpracování.

Knížka, tedy alespoň první díl, se mi opravdu líbila. Čte se dobře a jedním dechem jsem se pročetl až do konce. Doplnil jsem si tak celkový obrázek o Hunger games a čtení nelituji. Už se těším na další díly. Knížku všem doporučuji ;-)

29.12.2014 4 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Nadčasová kniha s ne-nereálným příběhem.

19.10.2013 3 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Opravdu dobře napsaná kniha. Moc tuto tématiku nemusím, ale po jejím přečtení nelituji a každému k přečtení doporučuji!!

19.10.2013 5 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Film jsem doposud neviděl a na knížku jsem se strašně těšil. Nezklamala mě. Celá je dobře a poutavě napsaná!

19.10.2013 5 z 5


Nelehký den - příběh člena týmu SEAL Nelehký den - příběh člena týmu SEAL Mark Owen (p)

Knížka je čtivá, dějově zajímavá od začátku, až do konce. Zájemce o tuto tématiku potěší a nadchne, ostatní nezklame a zaujme. Určitě doporučuji!!!

19.10.2013 5 z 5


Komando Komando Robin Eggar

Na knížku jsem se strašně těšil, ale po jejím přečtení mám smíšené pocity. Knížkou jsem se vyloženě prokousával, přišla mi nepřehledná a "povrchní". Zklamala mě.

27.09.2013 2 z 5


Urna Urna Eduard Stehlík

Kdo se zajímá o speciální jednotky anebo se prostě chce jen dočíst spousty zajímavostí o této naší speciální jednotce Policie ČR, tak v téhle knížce najde to, co hledal. Knížka je navíc i bohatě doplněná fotografiemi. Jestli jen nad její koupí nebo čtením váháte, tak určitě doporučuji!

22.09.2013 5 z 5


Jak přežít v betonové džungli Jak přežít v betonové džungli Charles Remsberg

Knížka je svým obsahem jedinečná a poutavě napsaná. Na jejím obsahu se mimo autorů podílelo více jak 50 policistů, agentů a příslušníků vládních agentur USA. Knížka je plná fotografií ze zákroků, nad kterými kolikrát zamrazí. Situace, od zákroků, přes útoky na policisty nebo praktické rady k chování v krizových situacích, jsou dobře popsány a celá knížka se moc dobře čte.

16.09.2013 5 z 5


Bratrství válečníků Bratrství válečníků Aaron Cohen

Vyprávění Aarona Cohena o jeho cestě až po členství v Izraelské elitní protiteroristické jednotce. Knížku jsem pročetl jedním dechem, je ale psaná letem světem bez zacházení do větších detailů. Přesto pěkné počtení a určitě nikoho nezklame.

14.09.2013 4 z 5


Kmotr Mrázek II - Krakatice Kmotr Mrázek II - Krakatice Jaroslav Kmenta

Odposlechy, odposlechy, horko těžko jsem se knížkou prokousal, ale pro vytvoření uceleného obrázku o FM asi nezbytný.

23.07.2013 3 z 5