surel surel komentáře u knih

☰ menu

Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

(SPOILER) Zase ta Josie a další případ,který se bezprostředně týká jí.Už si říkám,kolik tam žije lidí,že maj všichni něco s Josie.Kniha se čte dobře,žádné zbytečné složitosti.

05.03.2024 4 z 5


Metoda 15/33 Metoda 15/33 Shannon Kirk

Ze začátku jsem si říkala, "tohle číst ani nebudu," ale jelikož rozečtené knihy nemám ráda, tak jsem se prokousávala dál a dál....Nakonec dávám hvězdy 3, ale začátek bych hodnotila 1 max. 2. V knize se nachází i extrémní množství chyb. Za to samozřejmě autorka nemůže, ale velmi mne to rušilo. Styl psaní mi vůbec neseděl, hlavně na začátku. První polovina byla opravdu utrpení a to nejen kvůli tíži tématu. Nejvíc jsem se těšila na kapitoly , které vypraví Liu. Hrdinka příběhu nemá být sympatická a ani není. Druhá polovina má lepší spád, příběh dává trochu víc smysl a přidají se další postavy, které nemáte potřebu hned nenávidět. Možná by bylo lepší si knihu přečíst v originále.

28.02.2024 3 z 5


Nokturna Nokturna Kazuo Ishiguro

Povídky mi velmi sedly. Necítila jsem ani tak melancholii jednotlivých "hrdinů" jako spíš naději v každé jedné povídce.

31.01.2024 5 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

(SPOILER) Ačkoliv už mi přišlo, že se jedné vyšetřovatelce děje trochu moc osobních tragédií, tak za mě je knížka prostě čtivá. Žádné velké složitosti, nikde se neztrácíte a dočkáte se šťastného konce. Je to lehce překombinované, ale bavila mě a určitě si přečtu i následující díl.

12.01.2024 4 z 5


Neplechy čerta Zbrklíka Neplechy čerta Zbrklíka Sandra Dražilová Zlámalová

Krásná kniha s povedenými příběhy, oceňuji hlavně délku pohádek (před spinkáním přesně akorát) , moc hezké ilustrace a opravdu velmi roztomilý čertík. Staršímu synovi se líbil především závěr. Hned se stala velmi oblíbenou a čteme opakovaně. Mohu určitě doporučit a určitě budeme číst i další příběhy.

12.01.2024 5 z 5


Včelí medvídci od jara do zimy Včelí medvídci od jara do zimy Jiří Kahoun

Čteme pořád dokola a dokola,občas na naléhání rodičů za něco vyměníme,ale brzy se zase vracíme. Pohádky jsou krátké ,idealní před spinkáním.Krásné ilustrace.

10.01.2024 5 z 5


Když se v zoo zhasne Když se v zoo zhasne kolektiv autorů

Velmi povedená knížka pro děti,pohádky jsou krátké tak akorát.Příběhy zvířátek čteme pořád dokola,dětem se líbí.

29.11.2023 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Co by kdyby......tyto knihy pro mne vždy znamenaly,tak trochu scifi žánr,ale od autorky je to moje první kniha a tak jsem se celkem těšila.Konec byl podle mě trochu uspěchaný a ne úplně dotažený.Kniha je čtivá,téma by ale mohlo být lépe rozpracované.

03.08.2022 2 z 5


Byla to tichá dívka Byla to tichá dívka Michele Campbell

Četla jsem rychleji a rychlejc,stále čekala na nečekanou zápletku nebo nějaké zamotání,nic takového se nestalo a tak bohužel musím říct,že mne kniha,kde je od začátku vše jasné příliš neuspokojila.

29.07.2022 2 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Velmi čtivá kniha s velkým tématem své doby a v mých očích bohužel stále aktuálním,kdy lidská hloupost nemá hranice.

20.02.2020 5 z 5


Už hořela, když jsem si do ní lehal Už hořela, když jsem si do ní lehal Robert Fulghum

Čtivé,poutavé,milé,vtipné....idealni na podzimni večery u knihy :-)

18.09.2019 5 z 5


Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Nechci knihu hodnotit jako ztrátu času. Čekala jsem nějakou hlubokou myšlenku,ta ovšem stále nepřicházela...Kniha je dobrá na odpoledni relax na dovolené.

17.06.2019 1 z 5