Špínobubla Špínobubla komentáře u knih

☰ menu

Vzpoura goliardů Vzpoura goliardů Vlastimil Vondruška

Spíše slabší Vondruška. Jinak si nemohu pomoct, ale mám pocit, zda pan Vondruška nemá trochu nějaký problém, všechny ženy se v této knize chovají jako šlapky. Je těžko uvěřitelné, že by všechny myslely pouze na to, jak si zasmilnit, navíc co se týče panoše Oty, tak ten má snad větší úspěch u žen než James Bond.

05.04.2018 3 z 5


Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Nejlepší Mayovka!

18.01.2018 5 z 5


Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Peter May je vynikající autor, celá série je vynikající, každý díl je jiný a svým způsobem skvělý, jenže je to tak depresivní...... Proč všechno musí dopadnout tak špatně?????

18.01.2018 4 z 5


Smrt má vůni inkoustu Smrt má vůni inkoustu Vilém Křížek

Po záplavě brutálních severských detektivek se jedná o velice milé čtení. Zápletka sice není příliš složitá a je předvídatelná, ale knížka se čte hezky a konečně jsme se dočkali českého (česko-německého) Holmese! Vondruška bude mít konkurenci.

18.01.2018 4 z 5


Co nám oheň vzal Co nám oheň vzal Mariana Enríquez

Když jsem si přečetla popisku, že je tu podoba s E.A. Poem, měla jsem obavu, ale některé povídky jsou skutečně děsivé. Některé se vydařily a jsou výborné, jiné méně, pro mne ale milé překvapení.

18.01.2018 4 z 5


Sběratel ztracených věcí Sběratel ztracených věcí Ruth Hogan

Tak jako ostatním čtenářům mi knížka přijde milá a nápad výborný, jen se mi zdálo, že závěrečná třetina se úplně nevyvedla dle mých představ. Na mne v závěru až příliš sladké a ten duch strašící v domě mi přišel zbytečný.

18.01.2018 4 z 5


Každá sedmá vlna Každá sedmá vlna Daniel Glattauer

Rozkošné!

18.01.2018 5 z 5


Dobrý proti severáku Dobrý proti severáku Daniel Glattauer

Rozkošné!

18.01.2018 5 z 5


Diamantová sekera: Baltské pohádky Diamantová sekera: Baltské pohádky Jaroslav Tichý

Moje druhá nejoblíbenější sbírka pohádek z dětství. Mrzí mě, že už ji máme v salátovém vydání, ale vydaná byla znovu s jinými ilustracemi. To je opravdu velká škoda, protože obrázky v této sbírce jsou nádherné.

13.10.2016 5 z 5


Nové povídky Nové povídky Zdeněk Svěrák

Pro mne lepší než Povídky, ty mne vyloženě zklamaly, ale i tak bych od tak vynikajícího autora čekala více.

13.10.2016 4 z 5


Povídky Povídky Zdeněk Svěrák

Pana Svěráka mám moc ráda, ale tato sbírka mne nenadchla. Zdá se, že většina těchto povídek je ze šuplíku a že tam byly opravdu dlouho, pointy byly hodně předvídatelné, bohužel kniha pro mne byla zklamáním a mnohem lépe hodnotím Nové povídky.

13.10.2016 3 z 5


Čarodějka z Florencie Čarodějka z Florencie Salman Rushdie

Moje druhá zkušenost se Salmanem Rushdie. Je to dobrá kniha, ale Hanba mi seděla více, zdála se mi mnohem propracovanější i v ní bylo více zajímavých nápadů. Autor má skvělý, barvitý styl psaní, úplně rozvíří Vaši obrazotvornost, ale zápletkově je tato kniha jednoduchá a až na pár zajímavých nápadů, jako např. fiktivní žena Džódha, mne ničím nepřekvapila, přesto se jedná o kvalitní knihu, která stojí za přečtení a jsem ráda, že jsem tak učinila.

13.10.2016 4 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Je neuvěřitelné, že tato kniha byla napsána v roce 1915 a je stále tak aktuální, vůbec nestárne, spíše naopak. My uživatelé můžeme napsat spoustu komentářů, ale kvalitu knihy prověří pouze čas, přežijí jen ty nejlepší a toto je jedna z nejlepších knih, co znám. Troufnu si říct, že patří mezi 10 nejlepších knih vůbec!

13.10.2016 5 z 5


Nemusí být vždycky kaviár Nemusí být vždycky kaviár Johannes Mario Simmel

Knihu jsem odložila, a to nedělám skoro nikdy, vysoké hodnocení mne překvapuje, asi lidé hodnotí spíše ze vzpomínkového optimismu. Pro mě jsou příhody "Jamese Bonda" vyčpělé, kniha bohužel zestárla a nezachrání to ani pár dobrých receptů.

11.10.2016 2 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Nechci opakovat, co píší ostatní uživatelé, jen chci říct, že pro mě je paní Tučková zcela nový úkaz v české literatuře, je radost číst knihu, u které víte, kolik času autor strávil tím, aby byla faktograficky správná. Navíc má autorka talent na výběr opravdu zajímavých témat. Přeju jí, aby se jí nadále tak dařilo.

11.10.2016 5 z 5


Dějiny lásky Dějiny lásky Nicole Krauss

Není to lehké čtení, vyžaduje se soustředit kvůli změnám v čase /více hrdinů, atd., ale kniha se mi opravdu hodně líbila. Vlastně to pro mě bylo obrovské překvapení, jak mne kniha nadchla a jak silný pocit ve mně zanechala. Bylo zde pár opravdu moc pěkných nápadů a závěr je vynikající. Ztotožňuji se s názorem odejana, ta to trefila přesně.

25.09.2016 5 z 5


Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Paní Rowlingová v závěru píše, jak ji psaní knihy bavilo, bohužel nemůžu říct, že by mne bavilo tuto knihu číst. Celou knihu jsem se pouze obávala, zda Robin skončí rozčtvrcená. Trend, který zavedly severské detektivky, kdy je třeba, aby vražda byla co nejbrutálnější, atd. mi nevyhovuje a k tomu skouzává i paní Rowlingová. Na detektivkách mne baví zcela něco jiného, a to myšlenkové pochody detektiva, což tady jsme měli na výběr pouze z pár podezřelých, takže překvapení na závěr se nekonalo. Nelíbily se mi kapitoly napsané vrahem. Pro mě jednoznačně nejslabší z trojice, vzhledem k čtivosti mě ale vysoké hodnocení nepřekvapuje.

25.09.2016 3 z 5


Není zač Není zač Daniel Glattauer

Jedna z nejlepších knížek, co jsem za poslední dobu četla. Optimistických, milých knih je jako šafránu. První půlka vynikajíci, pak trošku kniha ztrácí dech, ale to je třeba odpustit. Hlavní hrdina je na nic nehrající si sebekriticý sympaťák, rozuzlení super. Určitě se k této knize vrátím, což se o většině knih bohužel napsat nedá.

05.09.2016 5 z 5


Jmenuji se Červená Jmenuji se Červená Orhan Pamuk

Četla jsem ji opravdu dlouho, je to dobrá kniha, ale kdyby ji autor zkrátil o 150 stran, vůbec nic by se nestalo a bylo by to spíše ku prospěchu věci. Obvzláště některé pasáže o iluminacích jsou náročné a určené pro vytrvalého čtenáře.

30.03.2016 4 z 5


Skála Skála Peter May

Ta knížka se dobře čte, je ze zajímavého prostředí a líbila se mi, nehodnotím ji ale jako detektivku, protože to je v této knížce spíš boční linie, to bych musela být mnohem tvrdší.

29.02.2016 4 z 5