SmoulikCZ SmoulikCZ komentáře u knih

☰ menu

Čas opovržení Čas opovržení Andrzej Sapkowski

Opět nezklamalo.

23.09.2017 5 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Bože, konečně jsem se dostal na dějovou posloupnost. (né že by byli předchozí dvě knížky špatné, to né). Mám rád prostě, že jdou věci v nějaké časové ose. Neskutečně jsem si užil čtení a neovladatelně se těším na dalšííí díl !

01.08.2017 5 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Myslel jsem si, že to bude takové pohodové čtení, bohužel jsem se zasekával u nějakých pasáží, protože jsem zrovna nevěděl, kde se Gerald nachází. Nejvíce mě překvapil konec. Tam jsem vůbec nevěděl co se právě děje.

Nevím, jestli jsem slabomyslný, nebo jsem se na to pořádně nesoustředil ale občas jsem se v té knížce ztratil. Podle mě je to o člověku a mě tahle knížka moc nesedla. Musel se vracet zpátky a zkoumat, kam se příběh přesunul, jestli do minulosti nebo budoucnosti či přítomnosti. Měl jsem se více soustředit asi... no co už, vrhám se s nadšením do románu a na ten se velmi náramně těším.

Nakonec povídky měly velmi hezké příběhy, proto hodnotím 4* a to je kvůli tomu, že jsem se, jak už jsem říkal, občas ztrácel. Jinak si myslím, že kniha byla skvělá !

29.06.2017 4 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

No jo.... Opět já a moje fantasy. Mágové, druidy, nepřirozená stvoření a magie. To je moje. Jsem rád, že jsem začal číst tuhle sérii. Akorát mě trochu štve, že nezačínám první knihou, která má ihned dějovou posloupnost s dalšími díly. Jsou to jen povídky z jeho cest. Na druhou stranu je zase dobře, že poznám zaklínače a co si prožil. Poté bude mnohem příjemnější se zakousnout do dějové linie celé série. Doufám, že další díl už tak bude. Pokud ne, nevadí. I s povídkami bych si vystačil.
Jednoznačně 5*

18.06.2017 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Jen mě mrzí, že jsem zjistil na 600 stránce, že je ještě pokračování. Jinak opět nezklamalo ....

30.05.2017 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Občas si říkám, proč prostě nepřestali brát drogy ? Co na tom bylo tak těžkého ? Pak si uvědomím, že když mám chuť na sladký, tak si ho dopřeji a nemůžu tomu prostě odolat. Nakonec to není vůbec snadné. A ještě ten pocit, když si píchnete a vaše problémy zmizí. Vaše minulost bude na chvíli potlačena. Nebudete myslet na budoucnost a nebudete z toho špatný, že nebudete vědět co chcete v životě dosáhnout.

Kniha ve mě vyvolala velmi nepříjemný pocit. Jinak velmi záživné čtení.

25.05.2017 5 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

,,Zabil jste tři a půl milionu osob!ˇˇ. Požádal jsem o slovo a řekla jsem : ,,Promiňte, zabil jsem jen dva a půl miliónuˇˇˇ

Musím říct, že knížka ve mě zanechala velmi zvláštní pocit. Nedokážu si ani představit, co lidé v těch táborech prožívali. Nejhorší na tom je, že byli bráni jako věc. Něco co se rozbité a musí se to jen zničit, aby to nepřekáželo.

Příběh smutný, ale kniha skvělá !

06.05.2017 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Další díl opět nezklamal. Sice jsem se nemohl nějak příliš začíst uprostřed knihy, ale pak to začalo nabírat velmi napínavý děj. Nakonec jsem nestihl ani autobus do školy, protože jsem to musel dočíst. Nedalo se nic dělat :D

Měl jsem v plánu, že si dám knihu pauzu, ale silně přemýšlím o tom, že bych se vrhl hned na další díl. to napětí se nedá vydržet, když jsem zjistil, co je zač.

Nejde dát nic jiného než 5*

03.05.2017 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Opět nezklamalo. Mám rád fantasy pro děti, i když už podle věku dítě nejsem. Stejně si na tom budu ujíždět pořád.

25.04.2017 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Myšlenka skvělá, ale vůbec mě to nebavilo číst. Na můj styl to bylo takové nudné.

14.04.2017 3 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Jsem rád, že jsem našel opět skvělou sérii fantasy příběhu. Knížku jsem si koupil s pocitem, že to bude klasické. Po pár hodinách čtení, jsem dospěl k závěru, že je knížka naprosto neodolatelná. Dám si jednu knížku pauzu a ihned si koupím další díl. Chci prostě vědět, jak to všechno dopadne.

Jsem rád, že jsem si vybral tuto knihu a tím i celou sérii. Věřím, že ostatní díly budou stejně skvělé jako tento.

30.03.2017 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Největší zklamání bylo, že ještě nevyšel druhý díl. Tak moc jsem se chtěl dozvědět, jak to vše bude pokračovat. Ani nedokážu popsat, jak se mi ten příběh líbil. Dívka, která se za každou cenu snaží ochránit svá tajemství před jejími otrokáři, kteří jsou ale děsně hodní a občas mě mrzí, že jim to pořád neřekla.

Od knihy jsem se prostě nemohl odtrhnout. Jen spoléhám, že další díl vyjde co nejdřív !

24.03.2017 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Chvilku mi trvalo než jsem se začetl do příběhu, než se postavil tým a vše se rozjelo na plné obrátky. Poté mi jen nabíhal mráz po zádech, jak jsem jen četl další a další stránky. Nedokážu si představit ten obrázek anděla visícího na stromě.

Trochu jsem jen nechápal roli té církve, pro mě to byl jen takový vedlejší příběh, který s tím měl jen takovou menší souvislost. Třeba se mýlím, ale takhle jsem to pochopil, jestli jsem to pochopil špatně, tak se všem přítomným omlouvám. Proto díky tomu dávám pouze 4 *

10.03.2017 4 z 5


Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Popravdě, když jsem šel do knihkupectví, tak jsem nevěděl co si koupím. Zkurvenej příběh jsem si koupil jen díky tomu názvu. Přečetl jsem si jen anotaci a řekl jsem si, že by to mohlo být skvělé.

Celou dobu co jsem četl, jsem se snažil zapamatovat všechny souvislosti, abych na konci mohl určit, kdo zabil Naomi. Nakonec jsme byl i částečně nas.... ,protože celá moje teorie se rozplynula jako vzduch. Na druhou stranu mě konec neuvěřitelně překvapil. Musel jsem se chvilku posadit a vstřebat to. Pak jsem už jen dočetl pár stránek do konce a jsem seděl asi 15 minut a jen si přehrával příběh a jak to všechno do sebe nakonec zapadalo.

Prostě kniha mě neuvěřitelně potěšila a mám v plánu přečíst i další knihy od Minuera. Teď si dám jen jednu knihu pauzu, jinak bych už takový konec nepřežil. Proto za mě báječná kniha s pořádným vyvrcholením. Tak to má být, na konci se vlastně dozvědět, že všechno má větší hloubku.

10.03.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Většinou, když se blíží konec knížky, tak očekávám tak nějak konec. V tomhle případě mě to velice překvapilo. Snad nikdy jsem ještě nebyl tak smutný z toho, jak to všechno dopadne.

Vyprávění, které měla za svou úlohu smrt bylo velmi hezké.

Co se týče pohledu na 2. světovou, tak bylo velmi poučné, kdy a kde k různým událostem docházelo. Také jsem se malinko vcítil do života Maxe. Muselo to být pro židy nepřestavitelné a nikdy bych to nechtěl zažít. Jsem rád, že o tom můžu pouze číst.

16.02.2017 5 z 5