SimonaS17 SimonaS17 komentáře u knih

☰ menu

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

No... z této knihy mám rozporuplné pocity. Na jednu stranu byla jednoduchá a četla se v podstatě rychle, ale hrozně často se tam opakovala slova. Upřímně, po tom, co jsem si na jedné stránce po páte přečetla, jak Ana zrudla, nebo jak ji šestkrát na dvou stránkách Christian pozoroval šedým tajemným pohledem, byla jsem dost nespokojená. A po tom, co jsem si poprvé přečetla, že se v ní probudila "vnitřní bohyně" jsem jen zasténala... (Slyšela jsem totiž od ostatních, že vnitřní bohyně se tam objevuje víc než stokrát!) Ale abych pravdu řekla, knihu jsem nedočetla a jedním z důvodů bylo to, že sex, ve kterém se objevují muži mě moc nebere :D... Jediné, co na knize bylo dobré byl fakt, že se dala číst rychle, ale musí vás zaujmout, jinak je to nanic.

20.10.2013 2 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Tohle byla má první kniha od Agathy Christie, kterou jsem četla. Byla mi doporučena a já jsem za to moc ráda. Tuto knihu si klidně přečtu znovu. V půlce knihy jsem měla přibližně čtyři teorie, kdo by mohl být vrahem a nakonec to byla jedna z nich, za což jsem na sebe pyšná.

20.10.2013 5 z 5


Barva nachu Barva nachu Alice Walker

Tato kniha se mi ze začátku nelíbila. Hlavně proto, že já mám na knihách ráda, že se z nich mohu učit pravopis a gramatiku. Nakonec jsem ale překonala nutkání knihu odložit a dočetla jsem ji do konce. Upřímně, jsem za to moc ráda, protože příběh byl velice zajímavý. Některé postavy se očividně v průběhu děje velice změnily. Ale Shug mi upřímně lezla na nervy... O jednu hvězdičku méně za to, že jsem měla chuť knihu nedočíst.

10.10.2013 4 z 5


Tarantule / Uvězněná paměť Tarantule / Uvězněná paměť Thierry Jonquet

Tak tyhle příběhy mě dostaly. Byla jsem znechucená, překvapená a vyvedená z míry. Přesně tohle od takových knížek očekávám a při tomhle čtení se mi všeho dostalo na 100%. Jsem velice ráda, že jsem na knihu narazila a mohla si ji přečíst. Mohu jen doporučit.

Pokud někdo zná obdobné tituly, mohl by mi dát vědět třeba do zpráv? :)

29.09.2013 5 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Jodi Picoult je velice dobrá spisovatelka a její knihy mají něco do sebe. Zabývají se tématy, které jsou tak možné, že to člověku umožňuje se vcítit do postav. Tahle konkrétní kniha bylá úžasná. Očividně to je velice dobrý nápad, když si tohle dílo vysloužilo filmové zpracování. Přečetla jsem ji během necelých tří dnů, což také o něčem vypovídá. Kniha je tedy čtivá, zajímavá a s překvapivým koncem, což mě samotnou velice potěšilo. Musím se ale přiznat, že jsem na konci brečela, ale to u mě není nic divného. Knize dávám plný počet bodů!

29.09.2013 5 z 5