Simona317 Simona317 komentáře u knih

☰ menu

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Kniha nenadchne, ani neurazí. Rad je tam spousta. Ale dočetla jsem ji jen v rámci výzvy.

01.04.2024 3 z 5


Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

I druhý díl série Dalajlamovy kočky nezklamal. Skvělá knížka na zamyšlení se nad životem s moudrými radami. Nač si dělat např.starosti, trápit se, když později zjistíte, že to tak mělo být.

12.03.2024 5 z 5


Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Ke knize jsem se dostala díky jógové terapii. Zakoupila jsem si ji, ležela mi doma dlouho a díky výzvě jsem ji už letos otevřela a nelituji. Doporučuji přečíst všem lidem. Ať jsou zdraví, nemocní, každý si najde určitou kapitolu, ve které bude vidět přímo sebe. Jaký problém u něj panuje a jak se ho odnaučit. I když si myslíte, že je vše u vás ok, doporučuji přečíst, protože se sami v nějakém příběhu najdete.

21.02.2024 5 z 5


Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Hezké čtení, ale chvilkama jsem ji chtěla odložit. Dokola opakující se kapitoly, i když s jiným příběhem, mě už pak nebavily. Ale konec mě dostal a nelituji.

31.01.2024 4 z 5


Lukostřelec Lukostřelec Paulo Coelho

Druhá kniha od aurora, co jsem kdy četla. Očekávala jsem příběh, ale i tak to bylo zajímavé a krátké odstavce vás vybízejí k zamyšlení nad životem.

17.01.2024 3 z 5


Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Tuto knihu jsem si vybrala jen díky čtenářské výzvě a na doporučení. NELITUJI!!!
První kniha s prvky fantazie, kterou jsem v životě četla a nemohla se od knihy odtrhnout. Ač trpím sama nemocemi od dětství, psychologii mám ráda a byla součástí mých studijních let, přesto jsem v knize našla spousty myšlenek, kdy se člověk zamyslí nad svým životem a nakonec je rád jaký život vůbec žije. I za to málo, co v něm má.

12.01.2024 5 z 5


Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Dojemný, krásný příběh, který chytne u srdíčka. Chvilkami vykouzlí úsměv na tváři. Ke konci jsem nemohla přestat číst jak vše Šaša hezky vymyslela. Krásné čtení o lásce ke knihám a přátelství. Velmi doporučuji!

08.01.2024 5 z 5


Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Všem, kdo mají rádi knihy Julie Caplinové, oddechovou a nenáročnou četbu a dostali tuto knihu k vánocům, vřele doporučuji. Kniha je pohlazením po duši.

02.01.2024 5 z 5


Vánoční tábor Vánoční tábor Karen Schaler

První vánoční kniha,co jsem četla v dospělosti. Nějak jsem se nemohla naladit do vánoční atmosféry a tato kniha mi pomohla. Sice se v ní objevují americké vánoční tradice a je dost předvídatelná, ale dost jsem se i nasmála. Vřele doporučuji!

02.01.2024 5 z 5


Rozmarýnová zátoka Rozmarýnová zátoka Jenny Hale

Krásný příběh s tak trochu předvídatelným dějem vhodný na dovolenou. Pohádková romantika.

02.08.2023 4 z 5


Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Velmi silný příběh, který mi zůstane v hlavě dlouho. Byla to první kniha, u které jsem nemohla přestat číst a nevnímala okolí. Jako kdybych byla hlavní postavou. Každá část knihy byla pro mne silnější a silnější. Ač nejsem matkou, prožívala jsem děj jako kdybych jí byla. Kniha, na kterou se nedá jentak zapomenout a přiblíží vám dobu, která nebyla lehká. Měl by si ji přečíst každý, aby věděl jak si ted krásně žijeme. Vřele doporučuji.

14.05.2023 5 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Krásná kniha, kterou jsem přečetla na doporučení kamarádky a hodila se mi i do výzvy.
Až do půlky knihy jsem si ale říkala, co je na ní tak okouzlujicí a do čtení se nutila. Pak jsem ale poznala. Více mě bavila historická část, Dan se Stellou.
Kniha mě ale tolik nevtáhla a nezaujala jako jiné.

29.04.2023 5 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Nádherná kniha, kterou jsem četla se zatajeným dechem hned od začátku do konce. Přes příběh si mnozí z vás uvědomí, v jakém žijeme blahobytu, ikdyž člověk na dnešní domu nadává. Autorkou jsem naprosto unešená a hodlám si zapůjčit i další její knihy. Za tento i minulý rok jedna z mých TOP knížek.

19.03.2023 5 z 5


Naděje a osud Naděje a osud Ulrike Schweikert

Kniha pěkně zpracovaná. I když místama to bylo o ničem, opakování něčeho, co už v knize bylo. Ale pěkně byly napsané metody. Jak se operovalo zaživa aj.

28.02.2023 4 z 5


Deník uprchlice Deník uprchlice Oksana z Ukrajiny (p)

Přečteno jen díky čtenářské výzvě. Jinak tyto knihy nerada čtu. Při pomyšlení, co bych dělala a jak bych se chovala já, mě nenapadaly vůbec žádné myšlenky.
Oksaně přeji jen to dobré a obdivuji jí.

15.02.2023 5 z 5


Fit i bez fitka Fit i bez fitka Miloš Škorpil

Já, která se do běhu stále nutím, mám chuť obout botaniky a jít si zaběhat. Pro tacatecniky výborná kniha nejen o běhu, ale i chůzi, stravě, cvičení.
Je zde sepsán i rozvrh na celý rok co v jaký den dělat, aby se zlepšila fyzická kondice.
Vyloženě dám vale gauči jak píše v knize. Kniha přímo nabudí, dozvíte se i jak působí na naše orgány.
Nemám slov a doporučuji!

12.02.2023 5 z 5


Hinani, dcera pouště Hinani, dcera pouště Federica De Cesco

Mám ráda dobrodružné knihy a tato je jednou z nich. Díky čtenářské výzvě jsem si ji koupila udělala dobře. Od knihy se nedalo odtrhnout, zvlášť potom, co Hinani unesli. Mohora ji jede vysvobodit spolu s jinými a Džinem, kterého najdou. Ale kdo je Džin, Mohora a jak vše skončí nebudu prozrazovat. Vřele všem doporučuji. I na tak slabé knížce je vše vepsáno, jako kdybyste četli "bychli"

09.02.2023 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malý princ je klasické dílo, které jsem za školních let musela číst jako povinnou literaturu a nepochopila. Díky čtenářské výzvě jsem si řekla, že bych si mohla knihu opět přečíst a třeba ji pochopit. Myšlenka se stala reálnou. A myslím, že nejenom u mě.

05.02.2023 5 z 5


Pokoj zázraků Pokoj zázraků Julien Sandrel

Kniha je jednoduše psaná. Při čtení se dovídáme, co postupně maminka udělala pro syna a na co tím i přichází ona. Krásné dojemné čtení.

03.02.2023 5 z 5


A proto skáču A proto skáču Naoki Higašida

Tyto knihy čtu velmi ráda. Ač nám vystudovanou zdravotnickou školu, takhle do hloubky pochopit vnitřní svět nemocného člověka vás nenaučí.
Doporučují, doporučuji, doporučuji.

25.01.2023 5 z 5