Shelby14 Shelby14 komentáře u knih

☰ menu

Lidé a netvoři Lidé a netvoři Arnold Mostowicz

Věřím že kdybych tento komiks dostal do rukou v roce 1990, dal bych z nostalgie plný počet hvězdiček. Ale objevil jsem ho v antikvariátu až letos. Což o to, kresba je úchvatná, ale ten příběh je prostě debilní. Téma jestli lidstvo vzniklo díky pomoci Mimozemšťanů je určitě zajímavé, ale postavy se chovají úplně nelogicky dokonce i na komiks. Jak říkám, v osmi letech bych to četl každý den ale teď jsem to dočetl spíše díky té kresbě, vizuální stránka je naopak skvělá, brnění, zbraně, kosmické lodě jsou nápadité.

12.03.2023 3 z 5


Co dělá tenhle knoflík? Co dělá tenhle knoflík? Bruce Dickinson

Chvílemi jsem přemýšlel jestli nečtu příručku Jak se stát pilotem. Bruce umí psát svižně a jeho humor mě bavil, ale i přes vysvětlení v doslovu trochu toho osobního života chybělo. Jen věnoval nějaký prostor dětství a dospívání, ale pak už je jen pilot a šermíř, co náhodou umí úžasně zpívat. Zajímavé byly kapitoly ze Sarajeva a boj s rakovinou. Kvůli místy špatnému překladu jen za tři.

04.01.2022 3 z 5


Doga: 20 let dogové závislosti Doga: 20 let dogové závislosti Jaroslav Špulák

Celkem útlá knížka se dá přečíst rychleji než vypijete tři pivka a dvě zelený. Je to spíše výběr veselých historek, ale opravdu se u nich zasmějete a o historii kapely se taky dozvíte vše podstatné.

08.01.2021 4 z 5


Led Zeppelin Led Zeppelin Chris Welch

Pro fanoušky kapely či rockové hudby je to rozhodně skvělá kniha zaměřená hlavně na rozbor alb a písní doplněná o historii souboru. K tomu je přidáno hodně materiálu v podobě hromady fotek, plakátů a postřehů autora. Rozbor písní je ale pro trochu pokročilejší posluchače, což se ale u Led Zeppelin předpokládá.

06.01.2020 5 z 5


Náhradník Náhradník Nicole Lundrigan

Příběh plný nesympatických postav v čele s chcípákem Warrenem. Celkem důmyslně napsaný příběh s vražednou zápletkou, kde mi k mé škodě vše začalo docházet po společné večeři s protivnou feťačkou. I přesto ten konec docela stál za to.

29.10.2019 3 z 5


Kočičí host Kočičí host Takaši Hiraide

Jen Japonec dokáže popsat klikatou uličku tak, že k ní potřebujete učebnici geometrie...je to typicky japonské, rozvláčný děj často utíká trochu jinam, často mi přišlo že se o té kočce už autor ani nezmíní... Ale z mangy jsem na tohle zvyklý, četlo se mi to hezky.

16.10.2019 3 z 5


Démonolog Démonolog Andrew Pyper

Jak můžu dát knize která se mi dobře četla jen dva body? Jednoduše, já autorovi věřil že mě po celkem zajímavém průběhu děje odmění promyšleným koncem, ale on to prostě zazdil.

22.12.2018 2 z 5


Vrána Vrána James O’Barr

Úžasné dílo, snad někdy docenim tuto sebeterapii autora. Takovou depku kromě tohoto komiksu mi přivodil už jen sám život, díky J.O.B.

11.12.2018 5 z 5


Che - životopisný komiks Che - životopisný komiks Rodriguez Spain

Zajímalo mě jestli levičácký autor bude mít aspoň trochu nadhledu, ale nestalo se. K tomu připojil ještě kresbu s děsivou anatomií lidí i zvířat. Jen doufám že čtenáři co se setkají s Guevarou poprvé, si o tomto muži přečtou i jiné prameny, které nejsou tak zatížené kultem osobnosti, který já opravdu nemám rád.

09.12.2018 1 z 5


Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Je vidět že autor na vysoké vyzkoušel spoustu zajímavého matroše. Ale asi si svoje tripy poctivě zapisoval a vznikla opravdu pěkná knížka. Už jen ty podivné postavy, zvířata či místa stojí za přečtení, ale ani děj není vůbec špatný a konec Bečan taky zvládnul, někdy to je problém takový úlet ukočírovat. Tady to vyšlo.

26.07.2018 4 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Tak trochu mi vadilo hollywoodské pojetí. Kdo měl umřít, umřel celkem rychle, kdo neměl umřít, vydržel víc než Rambo. Policie je opět k ničemu a slouží jen jako komparz k superpoldovi Joonovi, který se obětuje za Erika, kamaráda který je šmejd a je v klidu s frajerkou, zatímco kámoš dostane 4 roky za jeho průšvihy. No ale tak to vlastně v životě chodí.

21.06.2018 3 z 5


Ďáblův hlas - Heavy metal Ďáblův hlas - Heavy metal Ian Christe

Souhlasím že je tu až příliš Metallicy, ale to bych musel mít výhrady skoro ke každé knize o metalu. Tenhle žánr prostě nikdy nikdo nemůže obsáhnout. A nějaké žebříčky? To nejde brát vážně.

11.03.2018 4 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Zajímavý námět opět pohřben v nudě. Tři body jen za Wolfa, i když je to buran, jeho rychlé řešení co s masovými vrahy mi přijde sympatické. Ale druhý díl už nedám, leda že by se Wolf stal nekompromisní mstitel, kniha by byla akční krvák a autor se vykašlal na detektivku.

08.03.2018 3 z 5


Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Přestěhovat se s promiskuitní a psychicky narušenou ženou a podobně narušenou dcerou na pustý ostrov? Docela divnej nápad, leda by to byl komplikovaný rafinovaný plán lehce pedofilního ochlasty Anguse jak se zbavit své nevěrné manželky. Když se v tom ale nebudu moc vrtat, tak celkem dobře odvyprávěná duchařina s několika napínavými momenty, i když místy trochu natahovaná a předvídatelná.

17.01.2018 3 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

To jako fakt autor věří že by tahle parta feťáků, alkoholiků a zelenáčů která většinou vede dementní dialogy někoho vypátrala? A to nemluvím o dalších nelogických kopancích v ději. Zatažení dalšího člena Holgerovi rodiny do případu je další mínus, čtení třetího dílu si fakt rozmyslím.

25.12.2017 2 z 5


Vajgl Vajgl Will Self

Po dlouhý době jsem nedokázal dočíst knihu... fakt mě tahle absurdita ani trochu nedokázala vtáhnout do děje.

21.09.2017 1 z 5


Nahý oběd Nahý oběd William Seward Burroughs

Sakra, co to bylo? Předpokládám že autor byl úplně zfetovanej, ale pak nechápu proč se skoro každá zhovadilost napsaná pod vlivem drog stává klasika.

14.09.2017 1 z 5


Země smíchu Země smíchu Jonathan Carroll

Tuhle knihu jsem přečetl tak před šesti lety a stále si pamatuju děj. To dokazuje jak je skvělá.

02.08.2017 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Platí to samé co pro staříka, Jonasson se prostě nedokáže vymotat z absurdních situací, do kterých svoje hrdiny pošle a konce jeho knih jsou slabota.

18.05.2017 4 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Škoda toho konce vycucanýho z prstu, autor se už na konci do příběhu zamotal, jinak to ale bylo super čtení.

18.05.2017 4 z 5