samali samali komentáře u knih

☰ menu

Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

Po přečtení této knihy mi tekly slzy jako hráchy. Povinná četba pro dnešní zhyckanou mladou generaci....a vůbec pro všechny!!!

27.02.2020


Apatykář Apatykář Lucie Hlavinková

Pěkná, milá kniha. Štramberk znám velice dobře, zejména díky letním prázdninam strávených u babičky. Krásné, milé městečko, příběh mě chytl za srdce.

07.06.2019


Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Dvakrát jsem tuto knihu v knihkupectvích vzala do ruky a vrátila ji zpět. Potřetí jsem podlehla....a přečetla ji za dva dny. Klobouk dolů před oběma bratry, jejich vírou a odhodláním rodinný majetek uchránit. Nesmírná odvaha a statečnost postavit se tehdejšímu režimu. Tohle by se líbilo mému tatínkovi, který již bohužel není mezi námi.

09.03.2019


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Ze začátku jsem se trochu ztrácela v postavách, ale vzhledem k tomu, že se nevzdávám a po Haně a Slepé mapě , které mě naprosto dostaly, jsem nevěřila,že by paní Mornštajnová napsala něco špatného, jsem se postupně do knihy tak ponořila ,že jsem ji odmítala odložit. Má své čestné místo v mé již tak rozsáhlé knihovně.

12.12.2017


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Tak to byla síla.....u této knihy vám bude běhat mráz po zádech, budete mít husí kůži, slzy v očích.....a budete mít problém ji odložit, aby vám něco zůstalo na druhý den. Asi třikrát mi spadla hlava do dlaní, když jsem u čtení nevěřícně vydechla, že to přece není možné. Bohužel je....teda bylo. Paní Mornštajnová, smekám před Vaším psaním. Na stole mám po Haně a Slepé mapě další Vaši knihu Hotýlek. Pište dál prosím!

03.12.2017


Hana Hana Alena Mornštajnová

Včera dočteno. Miluju knihy podle skutečných událostí, i když tyto hrůzy, jaké popisuje kniha, se vůbec stát neměly !!! Otevřete na první stránku, nasajete vůni knihy a pak už jen čtete a čtete a čtete.....a čtete......nevnímáte okolí, křik dětí z dětského pokoje, prostě nic. Kniha, od které jen tak nevstanete.

20.10.2017


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Borisovi bych liskla z každé strany ! Jinak kniha mě nenadchla , dočetla jsem z donucení a už se k ní nikdy nevrátím.

05.08.2017


Osm Osm Radka Třeštíková

Včera dočteno, stačilo mi na to pět dní. Autorčin styl psaní se mi líbí, je to svižné, má to spád. Myslím, že je naprosto jasné, kdo se na vraždě podílel a jak se to všechno seběhlo. A otevřený konec ? Povedený. Těším se na další knihu od Radky.

05.08.2017


Věčně zpívají lesy Věčně zpívají lesy Trygve Gulbranssen

Jedna z mých nejoblíbenějších knih....čtu ji pravidelně každý rok o Vánocích.....má to svoje kouzlo...

23.09.2016