RonjaRHermans RonjaRHermans komentáře u knih

☰ menu

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Perfektní, lepší než první díl, strhující a nevypočitatelné. Co mi vadí je věčné párování postav mezi sebou, ale k Sarah Maas to prostě patří a nevyhneme se tomu ani u skleněného trůnu, takže se to dá prekousnout. Ale jinak... Noční dvůr je zatím to nejvíc perfektní místo, které jsem na stránkách knih objevila.

30.10.2017 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Skvělé, musím sice na rovinu říci, že Tamlin mě nijak neoslovil (proto je druhý díl podle mého nazoru o sto procent lepší) ale kniha mě bavila, nejvíc samozřejmě od té doby, kdy na scénu nakráčel Rhys.

30.10.2017 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Skvělá série, neskutečně jsem si oblíbila některé postavy (Celaena/Aelin, Jeřáb, Aedion) a některé jinak oblíbené naopak příliš nemusím (Dorian, Chaol). Výborně se to čte, postavy (většina) jsou skvělé a mají do hloubky vypracované osobní příběhy. Po dočtení jsem se na chvíli zalekla, že to má být konec, ale naštěstí se chystá další díl, takže jsem si oddychla. Jediné co bych vytkla je až moc časté střídání děje mezi jednotlivými postavami, které místy dostávalo až rutinní formu. Jinak ale dokonalé.

14.07.2017 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Pro mě moc skvělá a celkem i osobní knížka. Když jsem ji dostala do ruky poprvé, nebylo to pro mě nic zajímavého a neuváženě jsem knihu vrátila do knihovny po prvních patnácti stranách. Potom jsem však stáhla e-knihu s tím, že to zkusím, a tím, jak jsem se do ní začetla, mě začala naprosto fascinovat. Neuvěřitelný nápad, jako jedna z mála mi tahle knížka něco dala. Opravdu vřele doporučuju i těm, kteří třeba nemusejí Stmívání, a ačkoli je kniha vedena jako pro dospělé, já se s ní ve svých patnácti hodně ztotožňuju.

02.01.2017 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Musím se přiznat, že když jsem knížku četla poprvé (asi ve dvanácti), úplně jsem ji hltala a celou sérii i s Krátkým druhým životem Bree Tannerové a Půlnočním sluncem přečetla asi šestkrát za sebou. Taky jsem - samozřejmě - zbožňovala Jacoba.
Teď je mi patnáct, a i když je knížka velmi čtivá a hezky napsaná, taky je hodně naivní a bezduchá. Takže jak už řekli ostatní - nic vážného, ale myslím že něco takového jednou za čas potřebujeme všichni

02.01.2017 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Knížka mě zaujala, i když ne zase tolik, ale je velmi čtivá, krásně napsaná a zajímavá svým nápadem.

02.01.2017 4 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Mně kniha přijde výborná, rozhodně nejlepší z trilogie, ostatní díly už mě nijak neuchvátily.

02.01.2017 5 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Moje nejoblíbenější série....miluji snad skoro všechno (až na pár postav které mi pijí krev) a celou sérii mám přečtenou několikrát. Je dokonalým mixem akce, romantiky a ironického humoru, a když k tomu přičteme celý úžasný imaginární svět, který se skrývá uvnitř toho našeho, dostaneme něco zcela fenomenálního.
Dala bych šest hvězd z pěti.

02.01.2017