Ree Ree komentáře u knih

☰ menu

Bennett Mafia: Zakázaná láska Bennett Mafia: Zakázaná láska Tijan (p)

Očekávala jsem od toho hodně, vzhledem k recenzím na psaní Tijan, ale tohle mě fakt krutě zklamalo. Kdybych tu knihu neměla koupenou, asi ji ani nedočtu.
Hlavní hrdinka mi lezla většinu knihy krkem, hlavní hrdina mě neohromil natolik, aby to vysvětlilo všechny ty nadšené komentáře o jeho postavě, a romantická linka tam byla dána naprosto násilně. Vždyť před událostmi v přítomnosti se viděli snad dvakrát a ani spolu nemluvili...
Krom toho samotný děj občas zadrhával, jako by tu knížku nikdo před vydáním nečetl, aby odhalil nesrovnalosti v ději.

14.07.2020 3 z 5


Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Krásku a Zvíře miluju, takže jsem po téhle knížce sáhla téměř okamžitě. Na druhou stranu mě zatím žádný retelling téhle pohádky úplně nebavil, takže jsem o Prokletí nic moc neočekávala. O to víc mě překvapilo, jak moc mě to bavilo.
Koncept knížky byl tak originální, jak to retelling dovoluje. Postavy mi byly sympatické a i styl psaní mi sedl, přestože mám problém číst knihy, které jsou psány v přítomném čase. A taky se mi málokdy stává, že během čtení vyprsknu smíchy. Tady se to stalo.
Rozhodně se těším na další díl a doufám, že tam bude co nejvíce Greye :)

08.08.2019 5 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Poslední dobou mě všechny knížky, na které jsem se těšila, zklamaly. Nimbus ne. Už Smrtka byla super, ale Nimbus pozvedl úroveň série ještě o několik procent výše.
Jen mě děsí, že musím čekat na třetí díl.

02.08.2019 5 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

Po všech těch oslavných písních a recenzích pro mě tohle bylo docela zklamání. Prvních asi 150 stran jsem se musela nutit, abych knihu vůbec dočetla. Potom už mě to začalo bavit, ale rozhodně ne tak, aby to vyvážilo to zklamání ze začátku.
Další díl si určitě přečtu, ale nepůjdu do něj s tím nadšením, s jakým jsem se vrhla na Nikdynoc.

31.07.2019 4 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Chápu, proč kolem téhle knihy byl takový rozruch. Nevím, čím přesně mě to uchvátilo. Fotbal nesnáším a 95 % knihy bylo z tréninků nebo zápasů. Ale mělo to super postavy. Sal nebyla žádná potrhlá, ufňukaná hrdinka a její zamilovanost a následné zklamání, když potkala svého idola, bylo naprosto uvěřitelné. Miluju slow burn. Je to něco, co mě neomrzí. Ale sakra! Myslela jsem, že umřu, když se Preclík choval jednou tak a jednou tak. Konec to však vynahradil.
Je to čistá romantika se špetkou humoru, ale pokud na takové knížky jste, tak tahle je právě pro vás. Já na takové knihy nejsem, přesto jsem si ji oblíbila.

24.04.2019 5 z 5


Pravidla dohazovačů Pravidla dohazovačů Rachel Van Dyken

Nebylo to nic, co by mě položilo na lopatky, ale bylo to vtipné, mělo to sympatické hlavní i vedlejší postavy a hlavně to bylo něco, co jsem teď potřebovala. Takže za mě pět hvězd.

22.04.2019 5 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Většinou potřebuju mít v knize akci. I proto, když se rozhodnu číst romantiku, čtu převážně nějaké mafiány. Ale tohle mě neskutečně bavilo od začátku do konce. Garretta bych ve skutečném světě asi zabila, ale tady jsem ho milovala. A Hannah nebyla žádná ufňukaná na-nervy-jdoucí hrdinka. Rozhodně se k téhle sérii vrátím. Nejspíš dříve než později.

13.03.2019 5 z 5


Až do dna Až do dna Chloe Neill

To, že mě tahle série baví poměrně od začátku, neznamená, že je kvalitní. Zatím se to dalo přežít, ale tenhle díl mě opravdu dusil.
Odstraněním Ethana se změnily pozice lidí v domě, tím pádem Merit neměla tolik scén s postavami, které jsem si oblíbila. Místo toho trávila většinu času s Jonahem, který mi je spíše ukradený, než cokoliv jiného. Do toho mi za tenhle díl stihla zprotivit Catchera a Mallory, kteří byli předchozí díly skvělými postavami, a vlastně jediné, co mě na tomhle díle potěšilo, bylo více Malika. Scéna s Morganem byla dle mého naprosto zbytečná, skoro jako by tam spisovatelce chyběl, tak ho tam šoupla, přestože ta scéna nedávala smysl, a z Morgana udělala ještě většího blbce... A vůbec, proč všichni protestují před domem Cadoganů, proč se všichni zajímají o upíry z Cadoganu, ale další dva Domy jsou naprosto v pohodě a nemají s ničím takovým problém?

SPOILER:
Už od konce minulého dílu jsem byla přesvědčena, že se Ethan vrátí a popravdě to dávalo větší smysl, než jsem na začátku dílu předpokládala (a vážně, jak moc jsou všechny ty "inteligentní" bytosti doopravdy chytré, když nikoho nenapadlo, že se silná čarodějka učí na zkoušky zrovna v době, kdy město umírá?), ale ani tak nejsem fanda "zmrtvýchvstání". Krom toho mi připadá, jako by spisovatelka Ethana zabila jenom proto, aby mohla udělat tři věci: 1) z Mallory záporáka; 2) Meritino přidání k Rudé gardě; 3) další milostný trojúhelník, tentokrát s Jonahem. První dvě věci se daly provést i jinak a nemusela u toho Ethana nesmyslně zabít a ještě víc nesmyslně oživit. Třetí věci se mohla naprosto vyvarovat, protože milostné trojúhelníky jsou opravdu už únavné. Ale já vím, já vím, Merit je prostě tak skvělá, že ji chce skoro každý chlap, který ji potká...

Tři hvězdy proto, že mě alespoň půlka knihy bavila, možná i proto, že jsem zrovna v maratonu Upírů z Chicaga, takže si emoce úplně nestihly sednout...

03.01.2019 3 z 5


Znamení moru Znamení moru Kevin Sands

První díl mě velmi bavil a přečetla jsem ho na jeden zátah. Druhý díl jsem měla problém dočíst. Začátek se vlekl, a i když se to asi po sto stránkách zlepšilo, doopravdy mě bavilo jen posledních asi 40 stran. Za mě docela zklamání. Doufám, že trojka bude lepší.

15.12.2018 3 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Tento díl mi místy přišel jako dílo Sarah, místy jako povedená fanfiction a místy jako nepovedená fanfiction. Dvůr je moje oblíbená série, ale tohle se Sarah fakt nepovedlo. Možná z toho chtěla udělat "most" mezi starou sérií a novou sérií, ale vzhledem k tomu, že se tam nic moc nestalo (spíše nic než moc), tak celou knihu mohla shrnout v rámci příběhu příští knihy. A po tom, co mi Nesta (jedna z mých nejoblíbenějších postav) lezla celý díl na nervy, jsem byla fakt znechucená.
Nakonec to trošku zachránil úryvek z následující knihy (nevím, jestli je i v české verzi), protože na tenhle příběh jsem čekala už v ACOWAR.

Dávám tři hvězdičky, a to jsem ještě štědrá.

26.10.2018 3 z 5


Loď mrtvých Loď mrtvých Rick Riordan

Od Magnuse jsem žádnou akci nikdy neočekávala, ale tenhle díl mě docela zklamal. Celou dobu jsem se musela nutit do čtení, lepší byl až konec. Konečná "bitva" mě úplně nezklamala, protože Magnus není bojovník, na které jsem zvyklá z Percyho sérií, takže mi k němu konec seděl.
Nejlepšími postavami mi ale tentokrát přišli Mallory a Nedorost. A pak pár bezejmenných obrů z konečné bitvy :)

11.10.2018 3 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Nevím proč, ale Smrtka mi přišla jako úplně jinak psané fantasy, než jsem doteď četla. Bavila mě, ale nebylo to tak, že bych knihu nemohla odložit. Děj se rozjel až někdy od poloviny knihy a posledních asi sto stran mě konečně naprosto pohltilo. Potěšilo mě, že tam bylo pár věcí, kterými mě Neal dokázal překvapit. To se u dnešních fantasy moc nevídá.

07.10.2018 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Faja si udržel laťku, kterou spisovatelka nasadila už Naslouchačem, a dovolím si tvrdit, že ji dokonce přeskočila. Přestože pro mě měl i tento díl pomalý rozjezd (dávám přednost i nějaké akci, než jen hromaděním informací), po pár stránkách jsem se své vytoužené akce dočkala a vlastně neskončila až do posledních stránek.
Ilan mi kupodivu neleze na nervy, což mě k jejím občasným výlevům samotnou překvapuje, ale možná je to tím, že je její postava uvěřitelnější.
Co se týče pětadvacítky, tak bych snad vydržela číst celou knihu jenom o jejich cestování a špičkování. Přestože známe jen málo z nich, jsou báječní. A jsem ráda, že jsou nám servírování postupně. Alespoň se v nich tolik neztrácím.
Teď se jen modlit, aby další díl nebyl dlouho bez nich...

23.09.2018 5 z 5


Utajené orákulum Utajené orákulum Rick Riordan

Říkala jsem si, jak Rick zvládne napsat knížku z pohledu boha. Ještě takhle sebestředného boha (a to už je u řeckých bohů co říct!), ale Rickovi se to povedlo a já se prosmála celou první polovinu knihy. Apollónovo naprosté zděšení z toho, že on, BŮH SLUNCE, není pro polobohy naprostým středem vesmíru, bylo úžasné. Jeho pohled byl všechno, co jsem od téhle knihy očekávala.
I Meg a jejího Broskvíka jsem si ihned oblíbila. Rozhodně jsou ti tři skvělá parta.

Hodně mě potěšilo cameo Percyho (a jeho zničené "Proč?" :D ) a taky scény Willa a Nica, kteří jsou spolu úžasní.
Dávám čtyři hvězdy. Hlavně proto, že očekávám hodně od dalších dílů a chci si pět hvězd schovat pro ně.

16.06.2018 4 z 5


Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Prastarý meč byl fajn. Vlastně jsem ani nečekala nic jiného, přece jenom to napsal Rick. A ten je v oblasti vtipu a sarkasmu naladěn na stejnou vlnu jako já, takže mi jeho knížky opravdu sedí. Přesto se to nemohlo vyrovnat prvním dvěma sériím. Už jenom proto, že jsem si natolik oblíbila Percyho a Annabeth, že mi tady prostě chyběli. A to jsem si oblíbila většinu postav, které se objevily - ať už šlo o správňáckou valkýru Sam, o nesourodou dvojku jak z Pána prstenů Blitze a Heartha nebo Magnusovy kamarády z 19. patra.
Asi nejvíc mi překáželo samo božstvo. Zatímco řečtí (a trochu i římští) bohové mě zajímali už od dětství, ti severští mi úplně nesedli (a, sakra, nemůžu si je představit jinak než jako Hemswortha, Hiddlestona a Hopkinse!). Doufám, že mě v druhém díle zaujmou více. A pokud ne, tak věřím, že to zachrání Jack, protože ten je skvělý, a pak by se taky mohl vrátit Thor s Otisem. Protože Otis...!!!

Vzhledem k tomu, že mě první část moc nebavila a druhá nebyla až tak skvělá, aby to zachránila, dala bych knize něco málo přes tři a půl hvězdy...

16.06.2018 4 z 5


Trápení Trápení Richelle Mead

Byla jsem upozorněna, že Sukuba není tak dobrá jako Vampýrská akademie nebo Pokrevní pouta, ale i přesto jsem byla zklamaná.
Začátek knihy se táhnul, kromě trápení hlavní hrdinky ohledně toho, že nemůže s nikým být kvůli tomu, kdo je, jsem se trápila i já, protože mě nic netáhlo číst dál. Děj nic moc, akce žádná a žádný znatelný zvrat na konci také nebyl.
Ale největším kamenem úrazu byly postavy. Zatímco v předchozích sériích jsem milovala snad všechny postavy, od těch hlavních až po ty, které se tam objevily krátce, tady jsem si neoblíbila ani hlavní hrdinku, ani její potencionální partnery nebo třeba kamarády. Vlastně jediné postavy, na které jsem se těšila, byli Jerome s Carterem. A ti tam bohužel byli tak ukrutně málo, že nedokázali spasit vůbec nic.
Do dalších dílů se pustím jen proto, že už je mám doma, ale v tuhle chvíli mě vlastně ani moc nezajímá, jak to dopadne...

10.06.2018 3 z 5


Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Kráska a Zvíře je moje oblíbená pohádka, takže jsem si říkala, proč nezkusit i tohle. Přečetla jsem tři kapitoly, než jsem začala přeskakovat celé stránky. Prakticky jsem četla jen přímé řeči, protože mě prostě zajímalo, jak příběh skončí.
Samotný nápad se mi líbil. Na retelling byl originální. Ovšem způsob, jakým byla kniha napsaná, mě rozhodně neuchvátil, a bylo to jako špatně psaná fanfiction. O postavách se nebudu ani zmiňovat - protivné mi přišly naprosto všechny a nějaká chemie mezi hlavními postavami? Naprosto žádná (i když to může být tím, že jsem přeskakovala).
Nechápu, jak to může být první díl série, leda by druhým dílem měl být retelling jiné pohádky, protože tady opravdu není čím pokračovat. A já si další díl rozhodně nepořídím.

12.05.2018 1 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Jasně, není to jako Cinder, ale... nějak mě to zaujalo více. U obou knížek mi trvalo delší dobu, než jsem se začetla. A u obou knížek jsem jejími zvraty nebyla překvapená. Ale zatímco u Cinder jsem si oblíbila v prvním díle jen asi dvě tři postavy, tady snad nebyla postava, která by se mi nezalíbila.
Zorientovat se v historii postav, zvlášť když má každá jiný pohled na to, co se stalo, může chvilku trvat, ale přišlo mi to jako ta nejreálnější věc v knize.
Na další díl se těším. Škoda, že v Americe vychází až v listopadu.

10.05.2018 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Možná budu trochu spoilerovat...

Jsem ráda, že jsem podlehla Šesti vranám až těsně před vydáním Prohnilého města, protože i ten jeden týden byl nesnesitelně dlouhý. První díl byl skvělý, tenhle... ještě o něco lepší. Nějak nemůžu uvěřit, že to napsala stejná spisovatelka, která napsala Grišu, protože tohle je prostě na úplně jiné úrovni.

Bavila mě už krádež v Ledovém paláci, ale tentokrát všechny lsti, krádeže a falše byly v jejich vlastním městě. Ve městě, které všichni znají jako své boty (no dobře, možná až na Matthiase), a možná právě proto se to zvrtlo ještě více než první díl.

Dynamika mezi hlavními postavami byla skvělá, konečně se více projevil i Wylan a s Jesperem jsou skvělá dvojka. Jsem ráda, že alespoň někdo dostal svůj happy end.

Celkově se mi konec líbil, i když nedopadl úplně tak, jak jsem si přála (Jsem děsná! U Griši si stěžuju, že byl epilog přeslazený, tady zase že nebyl konec úplně šťastný). Hodně mě mrzí konec pro Ninu a Matthiase. O něco lépe beru konec pro Kaze a Inej, tady mi nejspíš nejvíce vadí ten poměrně otevřený konec.

Na konec jen dodám, že potěšilo cameo Zoji, Ženi a hlavně Nikolaje. A že knížka rozhodně stojí za ty peníze.

PS: Fragment se zlepšil a přestože nebyla kniha úplně bez chyb, rozhodně se jich tam objevilo podstatně méně než ve Vranách.

03.05.2018 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Věděla jsem, že Šest vran je o hodně lepší než Griša, ale i tak mě překvapilo o kolik. Začátek byl takový pomalý rozjezd a říkala jsem si, že je příběh sice dobrý, ale ne až tak skvělý. A pak byl čas zavřít knížku a já se musela hodně přemlouvat, abych to udělala.
Naprosto miluju Kaze. Jak jinak... Ale jeho temná osobnost, jeho kouzla, jeho nápady... Samozřejmě kdyby to byl skutečný člověk, kterého bych znala, nejspíš bych měla chuť jej zabít. Ale takhle - pěkně v knížce - si jej opravdu vychutnávám. Ale nejen Kaz. Všechny postavy mě něčím oslovily. A to se třeba u Griši nestalo.
Po bitce v docích kniha nabrala ještě větší spád a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Jen mě trochu děsí, že přežili všichni, protože Leigh nevěřím, že přežijí všichni i Prokleté město a zamilovala jsem si postavy natolik, že by mě naštvala smrt jakékoliv postavy.
Hodnotím pěti hvězdičkami a rozhodně doporučuju :)

17.04.2018 5 z 5