Ravabi Ravabi komentáře u knih

☰ menu

Anastasia Anastasia Vladimir Megre (p)

S touto knihou opravdu nerezonuji - od nápadu (autorova výmyslu), přes formu, až po obsah.

10.11.2020 odpad!


Co o nás prozrazují zuby Co o nás prozrazují zuby Michèle Caffin

Skvělá kniha, jen mě trochu zamrzelo, že je tak málo obsáhlá, na to kolik by o tomto tématu mohlo být napsáno. :-)

24.05.2019 4 z 5


Kdo se bojí Smrti? Kdo se bojí Smrti? Jan van Helsing (p)

Zajímavá kniha. Ještě nikdy jsem se po přečtení necítila tak rozporuplně. Některé pasáže ve mě vyvolávali pocit, že to znám, jen jsem zapomněla, jiné zase působili jako pohádka, další mě zneklidňovali. Kniha byla celkově zajímavě zpracovaná, ale jako žena bych se ptala trochu jinak, :) a některými tématy bych se zabývala více. Nejvíce, mi ale vadil asi způsob vyjadřování- bylo to na mě příliš křesťanské. Myslím, že by bylo vhodné neutrální označování všeho, co bylo v knize zmíněno, aby se zabránilo jakémukoli nádechu náboženství, které pak zkresluje co nám chtěla energie transformace sdělit. :)

13.03.2017 3 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Vlastně ani nevím co mě přimělo přečíst tuhle, neuvěřitelně klišé knihu, až do konce.

06.03.2017 1 z 5


Panský klub Panský klub Daniel Kapča

Byla jsem zvědavá jestli mě příběh a popisované scény, třeba alespoň trochu vyšokují. A ano, u pár násilných scén se to i podařilo. Nicméně pochybuji, že to bylo autorovým ,,talentem na slovo", vzhledem k tomu, že mi občas zůstával rozum stát nad tím, jak se vyjadřuje.
Nejhorší z knihy byly asi směšně popsané sexuální scény (myslím především perličky jako: ,,orgasmometr", ,,Niagarské vodopády valící se po stehně" nebo třeba ,,žádné takové och sem, och tam"), dále také nerealistické jednání a myšlení postav (nejvýraznější to je u jedné z hlavní postavy- Lilian), a nakonec pár faktických nedostatků v ději (např. pokud je člověk mimo víc jak tři dny, tak určitě není průběh takový, že ve chvíli kdy se probudí, tak nejdřív pokecá o tom co se děje, a pak si teda s dovolením odskočí na toaletu- Ne! Pomočil by se už po několika hodinách- záleží na přijatých tekutinách a časovém odstupu).
Ale abych jen nehanila :) tak musím říct, že se mi líbil autorův nápad s nemizícími mrtvolami a se stále více zvrácenou společností. Taky jsem oceňovala svižnost děje, propletenost postav, že jsem se v ději vyznala a vše do sebe alespoň zapadalo.

15.12.2016 2 z 5


Jak rozvíjet dětskou spiritualitu - Jednoduchá praktická cvičení Jak rozvíjet dětskou spiritualitu - Jednoduchá praktická cvičení Peggy Joy Jenkins

Autorka popisuje velice důležité principy a hodnoty, s kterými by měli děti (od určitého věku) začít pracovat. Osobně bych to doporučila pro práci s dětmi zhruba od 6-7 let, protože je to věk, kdy se dítě více začíná seznamovat s fungováním světa, a má už určité povinnosti a zodpovědnost.
Jsem ráda, že se někdo těmito tématy zabývá. Nicméně, spousty úkolů, které jsou v knize popsány, bych udělala jinak, nebo bych je nedělala vůbec. Také nejsem zastánkyní afirmací a pozitivního myšlení za každou cenu. Takže afirmace na konci úkolu, bych taky vypustila. I tak mě ale kniha potěšila a inspirovala, takže dávám 3*

07.11.2016 3 z 5


Nemoc jako cesta Nemoc jako cesta Ruediger Dahlke

Knihu si určitě koupím, a budu se k ní stále vracet. Nejvíce mě zaujala symbolika orgánů a vůbec každé části těla, a také to jak člověk svojí řečí, myšlením a postoji ovlivňuje procesy v těle. Sice jsem už dřív měla tyto informace v povědomí (např. od Louise L. Hay), ale autoři mě nadchli svojí výřečností a vyjadřováním. Četlo se mi příjemně. :)

29.04.2016 5 z 5


Rychle a bezbolestně Rychle a bezbolestně Markéta Dočekalová

Úžasná kniha, která se čte jedním dechem :)
Žádné přelouskávání se prvními stránkami, jako to bývá u mnoha knih s filozofickým námětem. Autorka píše svižně a poutavě a na konci nám odhalí jednu z nejmoudřejších myšlenek vůbec :)

03.12.2015 5 z 5


Indián – Zpráva o archetypu Indián – Zpráva o archetypu Petr Knotek

Název knihy mě zaujal, obsah zklamal. Asi jsem očekávala trochu převratnější obsah zprávy o archetypu indiána. :)

25.08.2015 1 z 5


Memento Memento Radek John

Začátek nudný a zdlouhavý. Postupem ale příběh graduje a konec šokuje.
Kniha My děti ze stanice zoo je určitě čtivější a zajímavější.

09.10.2014 3 z 5


Děvčátko Momo a ukradený čas Děvčátko Momo a ukradený čas Michael Ende

Knížka kouzelná, námět zajímavý a k zamyšlení. Ze začátku jsem se ale trošku nudila, než jsem se dostala pořádně do děje.

24.07.2014 4 z 5


Zámek Pemberley Zámek Pemberley Emma Tennant

Docela mě to zklamalo, asi jsem od toho čekala příliš. :) Bylo to celkem nezáživné. Autorka se rozepisovala tam kde to vůbec nebylo třeba a například důležitý konec a rozuzlení mohla více rozvést.

10.03.2014 2 z 5


Útěky z bezpečí / Dobrodružství duše Útěky z bezpečí / Dobrodružství duše Richard David Bach

Kniha mě trochu zklamala, dostala jsem se doprostřed a pak jí odložila. Asi jsem na ni ještě moc mladá protože téma je spíše pro dospělé pokročilejšího věku, kteří se mohou více vžít do autora a do toho jak se snaží komunikovat s vnitřním dítětem uvnitř sebe. Za nějakou dobu to zkusím dočíst a uvidím. :)

23.02.2014


Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Skvělé zakončení úžasného 4 dílného dobrodružství. :)

23.02.2014 4 z 5


Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Mě osobně jakákoli zdlouhavost nevadila, spíš mě udržovala déle v ději a to se mi líbilo. :) Dokonce jsem i byla dojatá odhalením vztahu Eragona a Broma. Paolini dokázal, že je skvělým spisovatelem po všech stránkách, dokázal úžasně popsat jak akci a situace, tak city a dojmy postav. Konec byl pro mě také smutný, i když to jak Oromis dopadne bylo tak trochu jasné už od té doby co se objevil v Eldestu. Já tedy nemám co vytknout, ani na okamžik jsem se nenudila, s radostí dávám 5 hvězdiček. :)

23.02.2014 5 z 5


Eldest Eldest Christopher Paolini

Nejlepší díl ze všech! Nejspíš to bude tím že velká část děje se odehrává u elfů, a je zde moc pěkný popis jejich vzhledu, chování, zvyků, historie, prostředí ve kterém žijí atd... :) Také je zde už vidět Eragonův posun. Moc se mi i líbilo prolínání děje Eragona a Rorana, které na konci knihy vede ke splynutí a šťastnému setkání. Ani na chvíli jsem se nenudila a vyvrcholení na konci mi vyrazilo dech. :)

23.02.2014 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Obdivuji autora a to v jak mladém věku to napsal. Příběh mě pohltil, ale ve srovnání s následujícími díly dávám 4 hvězdičky. :)

23.02.2014 4 z 5


Pátá dohoda Pátá dohoda Don Miguel Ruiz (p)

Jelikož mi nedělalo žádný problém pochopit dohodu číslo 5 (Buďte skeptičtí, ale naslouchejte), tak nemůžu hodnotit jinak než 5 hvězdičkami, neboť mě fascinuje jak je tato dohoda zvláštní a chápu, že někteří lidé jí mohou zavrhnout jako naprostý blábol. Po hlubším zamyšlení a zkoumání, může ale každý vidět v této dohodě velký přínos, a nebo taky ne. :) Je to na každém. Pro mě je však 5 dohoda krásné završení dohod předešlých. Je to ta fáze cesty, kdy svoboda člověk se stává naprostou skutečností. Začít pochybovat o symbolech a zároveň začít znovu věřit sobě (tedy pravdě) musí být při absolutním zvládnutí naprosto osvobozující, dobře ale vím jak je těžké toho dosáhnout, uvést do praxe. :)

23.02.2014 5 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Jedna z nejzajímavějších knih jakou jsem kdy četla. Nejvíce mě bavili pasáže přímo z věznice a popis pocitů a způsobu myšlení vězněného. Jeho minulé životy mě zaujaly o něco méně, asi proto že chvílemi bylo jejich vypravování příliš zdlouhavé. Z toho důvodu dávám 4 hvězdičky, jinak ale nemám co vytknout. :)

23.02.2014 4 z 5


Jak si vybudovat fantastickou paměť Jak si vybudovat fantastickou paměť Christiane Stenger

Kniha je skvělá, doporučuji. Hodně mi pomohla s koncentrací a samozřejmě i jak si lépe zapamatovat informace.

23.02.2014 5 z 5